De lunch bij restaurant IZAKAYA in de Pijp is one to love en zeker een must do als je dit nog niet hebt gedaan. Why? Hier vijf wel hele goede redenen om snel een middagje stokjes zwaaien bij dit fijne Asian restaurant te plannen.
Direct reserveren bij Restaurant Izakaya Amsterdam
1.Sunny terrace
Binnen bij IZAKAYA is het fijn zitten, maar wist je dat ze ook een wel heel erg fijn terras hebben waar je in het zonnetje kunt knabbelen aan Aziatische bites zoals sushi, sashimi, Asian salades en meer van dat soort heerlijke dingen? Wil je lekker achterover hangen? Plof dan neer op de comy banken.
2.Amazeballs cocktails
Cocktailtje erbij? Om het feest compleet te maken whipped the bartender zo een heerlijke cocktail of mocktail voor je (afhankelijk van je middagplannen;)).
3.Knappe gerechten
Ik blijf foto’s maken van de picture perfect dishes bij IZAKAYA. Wat een kleurenfestijn!
4.Party in je mond
En dan the food. Ohhhh jaah dat zit bij Izakaya wel snor. Binnen een mum van tijd staat de hele tafel vol met delish gerechten.
De sashimi van zalm, geelvintonijn en zeebaars met Yuzu soja en hete sesamolie is super vers en wauw wat een smaken. BAM ok we zijn wakker voor de rest van de delish stuff. Ook de signature roll met rode chili shiso salsa en osetrakaviaar is super vers en smaakvol.
De salade van baby spinazie, gegrilde garnalen, yuzu en truffeldressing ziet er op het eerste oog nogal dull uit, maar na één hap van dit groen zijn we fan. Dit is wel heel erg fijn.
Een van de fijnste dishes van deze lunch is toch wel de bite met krokante rijst en spicy tonijntartaar. Doordat er zoete rijstazijn is gebruikt is de rijst gekarameliseerd en daardoor extra crispy. Oehh dit is wel een heel interessant gerecht. Het krokante van de rijst en dan het zachte van de tonijn, het klopt gewoon.
Ook de gyoza’s zijn bij Izakaya niet your ordinary kinda dumpling. De knapperige deegenvelopjes zijn gevuld met wagyu beef en foie gras. Hmmm en om te dippen goma ponzu saus.
Oh no we zijn er nog niet hoor, want je kunt Izakaya niet verlaten zonder wat van hun sushi geproefd te hebben. Wij zetten onze tanden in een spicy tuna uramaki en een shrimp tempura uramaki (inside out rol) met verse wasabi. Hmmm.
Als toet krijgen we heel veel verse en iced fruit met lychee ijs en honingraat.
5.Lunchen als een koningin
Bij een tent zoals IZAKAYA weet je dat je op relaxmodus kunt gaan en gewoon kunt genieten. Je wordt met een smile bediend en met de kennis van het personeel zit het ook snor. Het is gewoon een middagje dik genieten.
IZAKAYA Asian Kitchen & Bar
Albert Cuypstraat 2-6
Amsterdam de Pijp
Lunch | drinks | diner