Onwaarschijnlijk goede cocktails en yummie Asian streetfood bij Kampai

Kampai is een heel erg toepasselijke naam voor deze geweldige cocktailbar op de Geldersekade. Op de plek waar je voorheen moest speuren naar de ingang van geheime bar Porem, zit nu Kampai Amsterdam. Een bar waar de drank rijkelijk vloeit en er veelvuldig geproost wordt. Geen speak easy voor deze bar. Nee nee, want vanaf de buitenkant kun je de gezelligheid binnen al gadeslaan. Knap persoon die dit kan negeren en door kan lopen.

Kampai Amsterdam verslavend goede cocktails

Je kunt over de koppen lopen als wij op een vrijdagavond voet over de drempel zetten bij Kampai. Max, Chris en Steve zijn de mannen achter deze nieuwe cocktailbar en hebben ervoor gekozen de bar (voorheen te vinden in het souterrain) te verplaatsen naar het voorste deel van de bar op de begane grond. Dit met het idee om de bar als magneet mensen te laten aantrekken. Missie geslaagd kan ik zeggen.

Wij duiken het souterrain in die je bereikt door de trap achterin de zaak af te dalen. Daar zijn meerdere kleine tafels opgesteld waar je lekker even aan kunt settelen en je je kunt storten op de cocktails en Asian streetfood. Wij kiezen een shaken one van de te gek vormgegeven cocktailkaart om even in te komen.

Cocktails drinken bij Kampai Amsterdam Geldersekade

Even hoor, hoe geweldig is deze beker? Mijn cocktail heet Apesh*t en bevat abuelo 12 rum, citroen, banaan (en banaantjes) en eiwit op het menu uitgebeeld met Mario’s gijzelaar Donkey Kong en als je een mok kunt vinden die bij de naam van je Donkey Kong cocktail past, dan ziet dat er dus zo uit. Ziet er waanzinnig uit, maar smaakt mindblowing. Echt wat een grandioze cocktail. Zo mooi in balans.

Dim sum eten bij Kampai Amsterdam

Cocktails nippen met Asian bites dat is waar we vanavond voor zijn gekomen. We krijgen een plateau met verschillende dim sum voor onze neuzen. Op ons bord: siu mai met iberico, truffel, shiitake en garnaal, ha kauw, eendenloempia en een gefrituurde dumpling met daarin coquilles. Een verzameling Aziatische snacks waar ik heel erg blij van wordt. De siu mai heeft een hele mooie smaak, de ha kauw is goed gevuld en het deeg is niet te rubberig, maar het alle fijnst vind ik de coquille dumpling. Het buitenste laagje van de deeg is mooi droog krokant, maar de binnenste laag is zacht zoals een heel goed gelukte haam sui kok. En ook de vulling is super. Lekker pittig ook!

Kampai Amsterdam cocktailbar en restaurant

Siu mai

Sushi eten bij Kampai Amsterdam Centrum cocktailbar restaurant

Het volgende plateau is gevuld met sushi. Zalm nigiri, tonijn nigiri en verschillende soorten inside out sushirolls. De vis is niet normaal vers en de rijst mooi gestoomd. Mjam dit eet ook erg goed weg.

Het is tijd voor een nieuwe ronde cocktails. Nu laten we ons verrassen. En ik ben eerlijk gezegd helemaal vergeten wat voor cocktail ik nou precies had, maar ik weet nog wel dat ik er verliefd op was en dat ik er nu dagen erna nog steeds aan terug denk en het water me in de mond begint te lopen.

Er verschijnen nog een tonijn tataki en yakitori. Beide bordjes gaan schoon leeg gegeten retour naar de keuken en wij rollend de deur uit.

Kampai Amsterdam Asian streetfood restaurant cocktailbar

Wat is Kampai een heerlijke plek! De sfeer zit er goed in, de bediening is te gek (de eigenaren lopen zelf rond in de zaak), de cocktails onwaarschijnlijk goed (de mannen hebben dan ook een impressive cv op het gebied van cocktails shaken) en ook nog eens bijzonder goed betaalbaar vooral als je kijkt naar de kwaliteit. Je hebt al een grandioze cocktail voor onder de 10 euro. En tenslotte, de Asian bites happen ook nog eens goed weg. Dat wordt snel weer terug naar de Geldersekade voor cocktails and bites!

Kampai Amsterdam
Geldersekade 19
Amsterdam Centrum | De Wallen
Borrel | diner

Bekijk de website van Kampai

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met donderdag van 18.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18.00 uur tot 3.00 uur
Zondag gesloten

[mapsmarker marker=”127″]

Tags: Cocktailbar Geldersekade | Asian streetfood bar Amsterdam | cocktailbar Amsterdam |  waar kun je goed cocktails drinken en eten? | beste cocktails van Amsterdam | cocktailbar in het centrum van Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Happyhappyjoyjoy Zuid Amsterdam restaurant
Happyhappyjoyjoy Zuid Asian streetfood snoepen doe je hier

Het derde telg van de Happyhappyjoyjoy clan Lees verder

Sluiten