Kerstmarkten bezoeken in de Alsace is een must voor Kerstfanaten

De Alsace is jaar rond al prachtig, maar rond de feestdagen is het een waar winterwonderland.

Afgelopen zomer bracht ik een weekend door in het sprookjesachtig mooie dorpje Kaysersberg in de Alsace en toen werd ik al op slag verliefd. Alsof ik op de set van Belle & het Beest was terecht gekomen. Al die schattige middeleeuwse huisjes, kronkelige straatjes en cute pleintjes. Extra bonus, Kayserberg ligt middenin een wijnregio. Het karakteristieke dorpje ligt zelfs aan de voet van een Gran Cru wijngaard. En omdat ze zo trots zijn op hun wijnen word je ermee doodgegooid in de restaurants. Zo geen straf!

Kaysersberg Alsace Kerstmis weekend weg

Alsace heeft Kerstmagie

Ondanks dat het hartje zomer was werd ons al snel duidelijk dat Kerstmis leeft in deze regio. In de winkels hingen de Kerstversieringen gewoon nog en hier en daar hingen er banner met de tekst ‘La magie de Noël’ erop. Op een paar panden prijkten zelfs een mega gingerbread man. Ik kon me alleen maar voorstellen hoe dit dorp erbij staat als het Kerst is.

Kerst in de Alsace
Kerstmarktjes Alsace Frankrijk

En het leuke aan Kaysersberg is dat het stikt van de ambachtslieden. Dat wordt dus shoppen naar originele Kerstcadeaus terwijl je jezelf waant in een magisch Kerstparadijs. Extra fijn: in de buurt vind je de mooiste en gezelligste Kerstmarkten ooit.

Deze wijnmakers in de Alsace moet je zeker eens bezoeken!

Kerstmarkt van Kayersberg

Ieder weekend van 29 november tot en met 23 december 2019 vind je de meest magische Kerstmarkt in Kaysersberg. Met een warm wijntje in de hand kun je struinen langs de verschillende kraampjes waar je allerlei zelfgemaakte spullen van de pottenbakkers, glasblazers, houtenspeelgoedmakers, kledingmakers en meer kunt bekijken.

Kerstmarkt van Colmar

De Kerstmarkten van Colmar (25 minuten rijden vanaf Kaysersberg) zijn het meest bekend van de Alsace. Er worden maar liefst zes Kerstmarkten gehouden. Je waant je in een zee van lichtjes en prachtige decoraties. En als je wilt Kerstshoppen dan zit je hier ook goed.

De Kerstmarkten van Colmar zijn er van 22 november tot en met 29 december 2019.

Maar ook in Straatsburg en Mulhouse vind je leuke Kerstmarkten.

Kaysersberg Alsace Frankrijk dorp
Worstwinkel Kaysersberg Alsace Frankrijk

Hoteltips in Alsace

Als je een weekendje weg naar de Alsace gaat of een vakantie in de Alsace plant is het wel zo handig als je ook een hotel in de Alsace hebt. Wij verbleven in een appartement dat Appartement les loges du Capucin heette. Het fijne aan dit appartement is de ligging. Het schattige appartement ligt middenin het centrum van Kaysersberg. En hieronder zie je wat we vanuit ons raam zagen.

Kaysersberg Frankrijk Elzas vakantietips
dit was het uitzicht vanuit ons raam

Links en rechts van onze voordeur waren allemaal leuke restaurantjes, terrasjes en winkeltjes. Oh en extra fijn. Om de hoek van het appartement is een groot parkeerterrein. Normaal gesproken moet je daar betalen om te parkeren, maar van de te lieve host van het appartement krijg je een soort van parkeerkaart zodat je er gratis kunt parkeren. Zo fijn.

Les Loges du Capucin

Dit te cute appartement in Kaysersberg ligt ideaal. Ook fijn, de ruime badkamer en douchecabine. Een aanrader en ik denk dat we de volgende keer weer hier verblijven.

Hotel Spa Chambard Kaysersberg Alsace

Ga je voor luxe en ontspanning? Hotel Spa Chambard ligt middenin Kaysersberg en is één en al relaxed.

Hotel Imagine KB heeft een ideale ligging en een goed restaurant met terras waar je heel erg goed kunt eten.

Booking.com

Hoofdfoto van Jametlene Reskp

[mapsmarker marker=”257″]

Tags: Kerstmarkten | Kerstmis in Frankrijk | Kerstmarkt in Alsace | Colmar Kerstmarkt | Marché de Noel Alsace | Kerstmarkt Kaysersberg Elzas Frankrijk | de leukste Kerstmarkten | hier vind je de leukste Kerstmarkt van Frankrijk | Dit dorpje in Frankrijk is een waar Kerstparadijs en je vindt er de leukste Kerstmarkten | Kerstmarkten bezoeken in de Alsace is een must voor Kerstfanaten

Translate»
Lees vorig bericht:
Recept kerstkransjes zelf maken
3 recepten voor kerstkransjes. Klassiek en twee keer met een Aziatische twist

Zelf kerstkransjes bakken is inmiddels een traditie geworden met Kerst. Lees verder

Sluiten