Kimchi dumplings met zelfgemaakt dumplingsdeeg

Zelf dumplings maken is zo ontzettend leuk en heel erg lekker.

Het deeg maken is ontzettend makkelijk en meer dan water en bloem heb je niet nodig! En het leuke van zelfgemaakte dumplings is dat je zelf kunt bepalen wat je als vulling gebruikt. Zo heb ik hier kimchi in de dumplings gedaan. Het resultaat waren kleine deegkussentjes met een smaakvolle vulling en een krokante bodem. Mjam zo lekker!

Dit heb je nodig voor kimchi dumplings

12 dumplings | bereidingstijd 30 minuten | wachttijd 1 uur | kooktijd 10 minuten

Dumplingdeeg:

 • 100 gram bloem + extra om te bestuiven
 • 50 gram water

Kimchigehaktvulling:

 • 70 gram kimchi (fijn gehakt)
 • 50 gram gehakt (kippen-, varkens-, runder- of half-om-halfgehakt)
 • 1 theelepel mirin
 • 1 theelepel sesamolie
 • 1 theelepel rijstazijn
 • 2 theelepels sojasaus
 • 1 theelepel maïzena
 • 0,5 ei

Verder nodig:

 • Koekenpan
 • Kleine deegroller
 • 2 eetlepels olie om in te bakken

Kimchi dumplings maken: eerst het deeg

Begin eerst met het maken van de dumplingsdeeg. Dit moet namelijk een uur rusten zodat je tijdens de wachttijd de vulling kunt maken.

Meng het water en de bloem in een kom.

Dumplings gevuld met kimchi recept

Kneed het met je handen tot een glad en soepel deeg. Dit een paar minuten duren, dus even je spierballen gebruiken. Rol het deeg tot één mooie grote bal, dek af met een schone theedoek of vershoudfolie en laat een uur rusten.

zelfgemaakte dumplingsdeeg recept

Maak de kimchigehaktvulling

Terwijl het deeg ligt te rusten heb je genoeg tijd om de vulling te maken. Hierin kun je uiteraard variëren want het voordeel van zelfgemaakte dumplings is dat het jouw feestje is! Ik heb vandaag gekozen voor een vulling van kimchi en gehakt. Je kunt de kimchi vervangen door andere veggies. Blancheer ze dan wel even van tevoren en knijp het groen heel goed uit zodat er geen vocht meer in zit. Want vocht staat gelijk aan sompige dumlings en daarvan wordt niemand gelukkig. Heb je liever vega dumplings, dan kun je het gehakt vervangen door vegagehakt of tofublokjes. Neem dan wel de stevige tofuvariant, met zachte tofu wordt het een kliederboel!

Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze met een lepel goed door elkaar. Wanneer alles tot één homogene massa is geroerd kun je het opzij zetten om straks te gebruiken.

Kimchivulling voor dumplings

De dumplings vullen en vouwen

Neem het deeg en rol het met beiden handen tot een lange rol.

Homemade dumplings deeg

Snijd vervolgens met een scherp mes het deeg in 12 gelijke stukken. Strooi wat bloem over de deegstukjes en wentel de stukjes erin.

dumplingsdeeg
Dit waren er 11, maar later heb ik er 12 van gemaakt 🙂
Zelf dumplingdeeg maken

Pak één deegstukje en leg hem met de vlakke kant boven op het blad en druk het plat met je hand. Leg de overige stukjes deeg terug onder de theedoek zodat ze niet uitdrogen. Rol met de deegroller het deeg platter. Het moet in het midden iets dikker zijn (ongeveer 2 mm) en aan de uiteinden dunner (ongeveer 0,5 mm). Een kleine dumplingsdeegroller is hiervoor het handigst. Heb je die niet, dan kun je net zoals ik het handvat van je kwastje gebruiken 🙂

Dumplingsdeeg rollen

Neem het dumplingsvelletje in je hand en schep ongeveer twee theelepels vulling in het midden van het deeg. Wil je even goed oefenen? Schep dan wat minder vulling op het deeg. Hoe minder vulling, hoe makkelijker het is om te oefenen.

Kimchidumplings zelf maken

Maak een kommetje van het deeg met je rechterhand, duw met je linker wijsvinger het deeg naar binnen terwijl je met de middelvinger en duim het deeg om de middelste flap vouwt.

Dumplings vouwen techniek

Duw met je linker wijsvinger het deeg meer naar rechts je met je linker duim en linker middelvinger deeg blijft ‘grijpen’ om plooien te maken.

Dumpings vouwen hoe doe je dat?

Blijf vouwen totdat je aan het einde bent en knijp de uiteinden bij elkaar.

Dumplings gyoza vouwen

Doe hetzelfde met het rest van de deegstukjes.

Liever een filmpje om te kijken hoe het moet? Bekijk onderstaand filmpje voor dumplingsvouwtechnieken.

Of ga voor deze wat makkelijkere vouwtechniek:

gyozas maken

Dumplings bakken

Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan. Wanneer de olie heet genoeg is (test het door voorzichtig water in de pan te druppelen, wanneer het spettert is het heet genoeg). Leg de dumplings in de hete olie en bak totdat ze bruin zijn.

zelfgemaakte dumplings bakken

Giet vervolgens voorzichtig 100 ml water in de pan. Zet het vuur op middelhoog en doe de deksel op de pan zodat de dumplings gaar kunnen stomen. Let erop dat je de dumplings niet keert of van hun plekje haalt.

kimchidumplings bakken

Stoom 15-20 minuten totdat de kimchidumplings gaar zijn.

Kimchidumplings recept

Nu hebben je dumplings een krokant onderkantje en een zacht bovenkantje.

Kimchidumplings gyoza recept

Maak je kimchidumplings extra lekker door er chiliolie overheen te druppelen en gesneden lente-ui en koriander overheen te strooien.

zelfgemaakte kimchi dumplings

Maan maan sik!

Kimchi dumplings | dumplings gevuld met kimchi en gehakt | zelf dumplings maken | dumplingdeeg maken | hoe maak je dumplings? | Aziatische recepten

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
recept teriyakisaus zelf maken
Japanse teriyakisaus maak je gemakkelijk zelf met dit recept

Teriyakisaus is een heerlijke saus dat je vaak in de schappen van de supermarkten ziet staan. Lees verder

Sluiten