Gaan we deze zomer met z’n allen aan de tapas? Als het aan La Cerveceria ligt wel!

La Cerveceria op het Beukenplein in Amsterdam Oost zet tapas weer op de kaart!

Een paar jaar geleden zaten we met z’n allen aan de tapas. De albondigas en patatas bravas waren niet aan te slepen. Langzaamaan verdwenen de Zuid-Spaanse deelbare gerechtjes uit de Amsterdamse horeca, maar het kan zomaar zo zijn dat we binnenkort weer met z’n allen gezamenlijk hapjes uit de terra cotta schaaltjes lopen te vissen. Want de Drie Wijzen Uit Oost hebben hun succesvolle Smokin’ Barrels op het Beukenplein in Amsterdam Oost getransformeerd tot La Cerveceria, een plek waar je heel erg goed terecht kunt voor tapas en cañas. En we weten allemaal dat de zaken van 3WO bijzonder goed zijn in trends op pikken en trends zetten. Dus deze zomer is het tapas op het terras! Uiteraard met een cerveza binnen handbereik.

Toegeven het is nog geen terrasweer als ik op deze regenachtige woensdagavond binnenstap bij La Cerveceria. Maar het is knus, gezellig en warm binnen dus dat mag de pret niet drukken. Mijn tafelgenote heeft een sangria voor haar neus en ik bestel een biertje.

La Cerveceria Amsterdam Oost Beukenplein
Chipirones fritos

De lieve dame uit de bediening somt enthousiast haar favorieten op: de chipirones fritos (gefrituurde kleine inktvis) is er één van dus die laten we sowieso komen. We worden getrakteerd op een schaal met inktvisjes die goed op smaak zijn gebracht en een droog krokant laagje hebben. Lekker!

Patatas bravas La Cerveceria Amsterdam Oost Beukenplein
Patatas bravas met pittige saus

Een tapassessie zonder patatas bravas? No way! Deze aardappeltjes hebben een fijn crispy buitenkantje en een mooie volle aardappelsmaak. Daarbij een pittige bravasaus. Niets meer aan doen.

Tapas eten La Cerveceria Amsterdam Oost Beukenplein

Verder laten we ook de hamburguesa con foie (hamburger met ganzenlever en uiencompote) aanrukken. Ok, niet echt authentiek Spaans, maar deze burger doet ons nog een beetje denken aan de oude staat van Smokin’ Barrels, dus die willen we gewoon. En deze burger hapt lekker weg.

Tapas eten Amsterdam Oost Beukenplein La Cerveceria
Pincho moruno de cordero

We sluiten af met de Moorse lamsspiesjes Moorse van de grill. Het vlees is goed gekruid en de frisse yoghurtsaus brengt het kruidige weer mooi in balans. Een smakelijke afsluiter van een gezellige avond.

Tapas restaurant bar La Cerveceria Amsterdam Oost

Het Beukenplein mag dan wel good old Smokin’ Barrels kwijt zijn, maar met La Cerveceria heeft het Beukenplein een te gekke tapasbar ervoor in de plaats gekregen. Gewoon een bereknusse bar waar je heel erg goed drankjes kunt doen met wat lekkers te knabbelen erbij. Dus dat wordt een zomer vol met tapasjes!

La Cerveceria
Beukenplein 22
Amsterdam Oost
Borrel | diner | fijn terras

Openingstijden La Cerveceria:
Maandag en dinsdag van 17.00 uur tot 0.00 uur
Woensdag en donderdag van 17.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag van 17.00 uur tot 3.00 uur
Zaterdag van 16.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 16.00 uur tot 0.00 uur

[mapsmarker marker=”195″]

Tags: Tapas eten in Amsterdam Oost | tapasrestaurant op het Beukenplein in Amsterdam Oost | La Cerveceria nieuwe bar restaurant op het Beukenplein in Amsterdam Oost | La Cerveceria opent op het Beukenplein | bierbar Beukenplein in Amsterdam Oost | 3WO opent La Cerveceria in Amsterdam Oost | biercafé Amsterdam Oost

Translate»
Lees vorig bericht:
Mexicaans restaurant Bacalar Amsterdam Noord taco's
Voor een echt goede tacofix moet je naar deze nieuwe tacospot

Op deze plek verwacht je eerder een autobandenhandelaar of een grootwinkel in ijzerwaren. Lees verder

Sluiten