Levain et le vin nieuwe zuurdesembakkerij en vin naturel winkel in Amsterdam West

Levain et le vin op de Jan Pieter Heijestraat is een nieuwe zuurdesembakkerij en natuurwijnwinkel.

De eerste keer dat ik van het brood van levain et le vin at was afgelopen mei bij Sjefietshe, de eerste cevicheria van Amsterdam, in de Pijp. ‘Wie bakt je brood,’ vroeg ik chef Rick Swinkels terwijl ik zat te smikkelen van het goddelijke zuurdesembrood. Swinkels vertelde over bakker Florence die in haar eigen keukentje in Amsterdam Noord het brood voor hun bakt. ‘Ze komt het gewoon op haar fiets bezorgen.’ Hij laat me nog even één van haar hele broden zien. Wauw dit is geen brood meer, dit is kunst. ‘Ze opent binnenkort een bakkerij op de Jan Pieter Heijestraat.’ Vertelt hij me nog. En deze zuurdesembakkerij is nu geopend op de JP Heije!

gisteren fietste ik langs levain et le vin

levain et le vin brood en wijn

Naast grandioze en Instagramwaardige broden kun je bij levain et le vin ook vin naturel kopen. De eigenaresse heeft namelijk een bijzonder indrukwekkende voorraad natuurlijke wijnen staan. Leuk om je wijncollectie mee te spekken.

Levain is desem dat bestaat uit natuurlijke gisten, ontstaan door fermentatie. Het brood wordt gemaakt door dit desem te mengen met bloem, water en een beetje zout. Aldus de website van levain et le vin. Ook lees ik op haar website dat ze aan de Ballymaloe Cookery School in Ierland heeft gestudeerd en daar zuurdesembrood heeft leren bakken. Verder heeft Florence gewerkt bij Choux en Cafe Modern en stage heeft gelopen bij Ottolenghi in Londen en Relea in Kopenhagen. Maar het allerbelangrijkste is dat ik haar brood fantastisch vind smaken. Een mooie harde korst en zo mooi luchtig van binnen. Heerlijk!

En ook als je wilt blijven hangen voor een kop koffie en wat lekkers om van te snoepen kan dat ook gewoon bij levain et le vin. Ik geloof dat ik maar snel even moet gaan buurten bij deze nieuwe zuurdesembakkerij in Amsterdam Oud-West om te kijken wat Florence op haar kleine menukaart heeft staan.

Ook nieuw in Amsterdam West: BoLo Beach, een nieuw stadsstrand in Bos en Lommer.

Levain et le vin
Jan Pieter Heijestraat 168
Amsterdam West | Oud-West
Bakkerij | wijnwinkel

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.30 uur
Zaterdag van 10.00 uur tot 18.30 uur
Zondag gesloten

Foto: Instagram van levain et le vin

[mapsmarker marker=”208″]

Tags: goede bakkerij Amsterdam | zuurdesembakkerij Amsterdam | brood kopen Amsterdam West | waar kun je goed zuurdesembrood kopen? | vin naturel winkel | natuurwijnenwinkel Amsterdam | zuurdesembrood Amsterdam | nieuwe bakkerij op de Jan Pieter Heijestraat Amsterdam West | levain et le vin nieuwe zuurdesembakkerij en vin naturel winkel in Amsterdam West

Translate»
Lees vorig bericht:
Kyoto eet tips sushi restaurant
11 plekken waar je zeker moet eten als je in Kyoto bent

Kyoto is de oude hoofdstad van Japan en heeft een compleet andere vibe dan Tokio de huidige hoofdstad van Japan....

Sluiten