Sjefietshe heeft de x-factor

‘Jij hebt gewoon de x-factor,’ ik hoor het Henkjan Smits nog steeds zeggen.

Voor alle niet-Idols fans onder jullie (ik vermoed dat jullie met velen zijn). Henkjan Smits was één van de oorspronkelijke juryleden van het programma dat op zoek was naar hét nieuwste zangtalent van Nederland. Smits introduceerde op een gegeven moment de term voor kandidaten die hét gewoon in zich hadden om een ster te worden. Het was zijn of haar uiterlijk, de stem, de performance, de gun-factor en een dot van iets waarop niemand de vinger kon leggen…alles had degene in huis om de hit-sensatie van het jaar te worden. Tja gewoon de x-factor.

Als Sjefietshe voor Henkjan Smits zou verschijnen zou hij zonder twijfel gezegd ‘Ja hoor daar is ie de x-factor’.

Direct reserveren bij Sjefietshe

Sjefietshe is elegant comfortabel

Want alles klopt bij deze recentelijk geopende toko in de Pijp. Het begint al als je op een afstandje naar dit hoekpand kijkt. Sjefietshe hangt er chill bij met hier en daar wat speelse tafels op de stoep, de letters in neonverlichting boven de deur die altijd hartelijk open staat. Knap persoon die er langs fietst zonder om te kijken. Eenmaal binnen schieten je ogen alle kanten op. Wauw, deze stoelen zouden bij mij thuis ook te gek staan. Hoe tof is deze bar en zo gaat het maar verder. Maar wat vooral opvalt is dat je je instant thuis voelt. Want ook al is het interieur fraai het is niet te gelikt of te gemaakt. Het is elegant comfortabel.

Sjefietshe Amsterdam restaurant de Pijp
hoe pretty is dit?

Heb je je eenmaal geïnstalleerd (oftewel buiten op het knusse terras of cosy binnen) dan is de kans behoorlijk groot dat je wilt blijven plakken. Gewoon de hele avond gerechten van de kaart blijven bestellen en je wijnglas laten bijvullen met de ene na de andere wijn.

Sjefietshe is meer dan ceviche

Seger Abels is het brein achter het merk Sjefietshe. Abels begon met zijn ‘ceviche op z’n Amsterdams’ met een pop-up. Hij popte op bij verschillende Amsterdamse zaken om zijn versie van het traditionele Peruaanse gerecht te presenteren. Zo vond je hem bij The Hoxton, maar ook bij Jacobsz. En al gauw werd zijn pop-up de meest populaire pop-up van Amsterdam. Zijn edities waren altijd steevast uitverkocht. Tijd dus voor een permanente locatie en die vond hij op de hoek van de Van Ostadestraat en de Ruysdaelkade. Seger vliegt dit project niet solo, hij heeft in Rick Swinkels (tevens eigenaar restaurant Jacobsz), Bas Lammersen (voorheen Roast en Monk in Haarlem) en Jordy Wentink goede partners gevonden.

Sjefietshe Amsterdam lekkerbek pulpo wafels
even iets anders dan een ceviche? kan gewoon
Sjefietshe Amsterdam ceviche bar

Iedereen kent de naam Sjefietshe en herkent daarmee dus ook zijn in het verleden rondtrekkende karavaan, dus hij was slim genoeg om de naam te houden. En als je denkt dat er alleen maar ceviche op de kaart staat dan heb je het mis. Oesters, lekkerbekjes, hartige wafels met forelkaviaar, gebakken pulpo en voor de niet-visliefhebber gedroogde ham, friet en burrata.

Cevichebar Amsterdam de Pijp Sjefietshe

Maar de rasechte cevichefanaat kan eigenlijk niet deze zaak bezoeken en weer verlaten zonder één van hun prachtige ceviche geproefd te hebben. Het keukenteam bestaande uit chef Rick Swinkels en de broers Stefan en Timo Lochtenberg hebben verschillende ceviches op de kaart gezet. Van een klassieke variant tot aan een tiradito van hamachi met Hollandse snijbonen, mapuche, avocado en sesam. Dit laatste gerecht wil je, echt geloof me, het is umami all over.

deze hamachi…onwaarschijnlijk fijn

Easygoing

Ik parkeer mijn fiets tegenover Sjefietshe en zie Seger een tafeltje van binnen naar buiten tillen. We hebben om 19 uur afgesproken om samen een visje te eten. ‘Ik kwam aan gefietst en zag dat het terras vol zat en dacht oh shit Susam zou komen eten, dus dan maar een extra tafeltje erbij zetten,’ verklaart Abels met een brede lach. Zolang ik Seger ken heb ik hem alleen maar zien lachen en hij heeft maar één stand, relaxed en easygoing. En blijkbaar trekt hij dezelfde goedlachse laidback mensen aan. Want iedereen die bij zijn tent in de Pijp in de bediening, achter de bar of in de keuken staat heeft dezelfde houding. Alles kan, niets is te gek en ze hebben het geweldige talent je avond bijzonder fijn te maken.

‘Het gaat goed hè met Sjefietshe,’ zeg ik tegen Seger als we van de verschillende bordjes snoepen. ‘Ja best wel.’ Hij mag zeker trots zijn, want hoeveel zaken doen het al zo goed in de eerste paar weken? Het terras zit op mooie dagen altijd vol en gasten keren terug en nemen weer vrienden mee. ‘Het grootste compliment ooit, vindt Seger.

We zijn er unaniem over dat de hamachi de winnaar van de cevichegerechten is die ze op de kaart hebben staan. De haring is nieuw en die is ook bijzonder prettig. We vinden dat de klassieke versie nog wat finetuning kan gebruiken. Minder Inca-tomaten en de zoete aardappel on the side in plaats van eroverheen oh en een beetje meer gember. Seger haalt de chef erbij en we leggen dit aan hem voor. Hij knikt begrijpend en je ziet aan hem dat hij het met zich meeneemt.

En dat is het mooie aan Sjefietshe. Ze claimen niet authentieke ceviche te serveren. Ze hebben geen signature dish. Abels: ‘Hoe kun je iets signatuur noemen als je nog maar zo kort bestaat?’ Ze luisteren graag naar hun gasten en zijn eager om te leren en te verbeteren. En terwijl we nog volle bak in de zomer van 2019 zitten zit Seger al met zijn hoofd bij de wintermaanden.

We delen nog een Sjefietshe lemon pie en terwijl ik naar huis fiets besluit ik dat deze nieuwe cevichebar in de Pijp naast de x-factor ook het boemerangeffect heeft. Want eenmaal geweest wil je zeker weten weer terug.

Sjefietshe lemon pie
Sjefietshe lemon pie

Sjefietshe
Van Ostadestraat 1
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid | De Pijp
Diner | borrel | terras

Openingstijden Sjefietshe:
Woensdag tot en met maandag vanaf 16.00 uur
Dinsdag gesloten

[mapsmarker marker=”184″]

Tags: cevichebar Amsterdam | pop-up Sjefietshe heeft een permanent restaurant | nieuwe bar in de Pijp | nieuwe bar op de Van Ostadestraat in Amsterdam Zuid | waar kun je goed ceviche eten in Amsterdam? | beste plekken om ceviche te eten in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Hula Hula Amsterdam Hawaiiaans bar restaurant Amsterdam Centrum
Binnenkijken en proeven bij Hula Hula Amsterdam

Hawaiiaanse spot Hula Hula is het jongere zusje van de Chin Chin Club. Lees verder

Sluiten