Men Impossible eerste vegan ramen noodles restaurant in Amsterdam

Een restaurant vinden om vegan ramen noedels te kunnen eten is in Amsterdam nog niet zo heel erg gemakkelijk. Dashi is meestal de basis van de bouillon en daarin gaan gedroogde tonijnflakes. En om de broth een mooie diepe smaak te geven wordt hij meestal getrokken van varkensvlees of kippenvlees. Maar nu is vegan ramen noodles eten opeens een stuk makkelijker, want Men Impossible is geopend in Amsterdam Centrum.

Men Impossible

Het nieuwe ramenrestaurant zit op de Hazenstraat in de Jordaan (je weet wel die straat tussen de Elandsgracht en de Lauriergracht) en alle ramen noodles die er hier geserveerd worden zijn vegan. Waar dus in de meeste bouillons iets van vlees of vis in gaat, worden de broths bij ramenrestaurant Men Impossible volledig plantaardig gemaakt.

Zelfs de Japanse snacks zijn volledig vegan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze magical soya yakitori en azijnkomkommer met wakame als opwarmertje? Best fijn niet?

Vegan ramen noodles restaurant Amsterdam Men Impossible

De vegan ramen noodles zijn dipping noodles. Je pakt wat noodles en doopt ze vervolgens in de soep. En de soep is echt een smaakbom van hier tot Tokyo. Wat een feest. Bizar hoeveel smaak je in een vegan broth kunt krijgen. En doordat de handgemaakte noodles lekker gekruld zijn en de soep dik van structuur blijft er lekker veel van die heerlijke broth kleven aan de deegslierten. En dan is er nog meer qua smaakbeleving, want naast je kom je met ramen noodles en toppings en je kom met soep krijg je ook een smaakmaker naar keuze. Ik heb een red chili olie die ik van de chef pas halverwege mag toevoegen om zo het verschil te proeven.

Ramen restaurant Amsterdam vegan Men Impossible

Het is best een flinke portie, maar ik moet en zal door eten totdat ik de bodem van mijn kom zie. Het is te lekker om te laten staan en er is zoveel liefde en passie in gestopt dat het op moet!

Japanse noodles

Eigenaar Atsushi Ishida vertelt me dat het woordje men in het Japans noedels betekent. Ramen is een type noedel. Aha weer wat geleerd! En aangezien hij naast zijn zelfgemaakte noodles ook glutenvrije noodles gaat serveren en deze dus niet ramennoedels genoemd mogen worden, heeft hij ervoor gekozen zijn nieuwe restaurant Men Impossible te noemen.

Ramen noodle soep wat is het eigenlijk?

Vegan ramen noedels eten

Of de chef zelf vegan is? Nee dat (nog steeds) niet. Dat is ook de reden waarom hij vond dat hij dit vegan restaurant moest openen. ‘I think it would have more impacts on the more sustainable society if non-vegans besides vegans also get interested in eating less-meat,’ aldus de chef.  Al zijn gerechten worden sowieso plantaardig en waar het lukt de inrichting van zijn Japanse restaurant ook. Sowieso vindt hij duurzaamheid ontzettend belangrijk. De meeste ramenrestaurants halen sowieso een aantal producten uit Japan, maar hij wil alleen maar werken met producten uit Europa. Zo werkt hij alleen maar met kruiden die uit Europa komen. ‘It’s going to be a challenge and hard,’ geeft de eigenaar van het vegan ramenrestaurant toe. Maar hij klinkt vastbesloten en ik vind het ontzettend stoer van hem.

10x ultieme comfort food en waar je het kunt eten

Duurzaam en biologisch ramenrestaurant Amsterdam

‘I also don’t like waste of food,’ aldus Ishida. Om die reden werkt hij bij Men Impossible alleen met reserveringen. Zo kan hij goed inschatten hoeveel eten hij moet preppen om verspilling zoveel mogelijk te voorkomen. ‘I might work with walk-ins during lunch, not sure yet.’ En hij maakt dus ook alle noedels helemaal zelf maken van speltmeel wat ook nog eens een stuk gezonder is. En hij heeft zelfs glutenvrije opties, namelijk noedels gemaakt van boekweitmeel. En naast duurzaam en zoveel mogelijk lokaal werkt hij ook met 100% biologische producten. ‘It’s impossible I know, that’s why I called my restaurant Men Impossible.’

Over de Japanse chef

Atsushi Ishida komt zelf oorspronkelijk uit Japan, het land van de ramennoedels. Twintig jaar geleden (om precies te zijn in 1999 tot 2000) heeft hij een jaar in Amsterdam gestudeerd aan de UvA en nu is hij terug. Hiervoor heeft hij bij Takumi in Dusseldorf gewerkt en heeft hij de start van ramenrestaurant Sapporo RAMEN SORA meegemaakt als kok in de keuken. En nu heeft hij dus zijn eigen vegan ramen spot op 1 oktober in Amsterdam Centrum geopend.

Eliane Roest van Instagrambloggers tipte mij deze nieuwe spot. Heb je ook een tip voor mij? Let me know.

Men Impossible
Hazenstraat 19H
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | diner
Vegan | vega | biologisch | duurzaam

Facebookpagina

Vegan ramenrestaurant Amsterdam openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag vanaf 17.00 uur
Zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur lunch en vanaf 17.00 uur diner

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Men Impossible

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Men Impossible 52.370500, 4.880040

 

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Mr Haz Tacobar Amsterdam
Mr Haz Tacobar nieuw funky tacorestaurant

Mr Haz Tacobar leukt de Egelantiersstraat in hartje Jordaan op! Lees verder

Sluiten