Menya Takeichi ramenspot uit Japan landt in Amsterdam

Menya Takeichi zegt je wellicht wat als je weleens in Azië ramen noodles hebt gegeten.
De bekende Japanse ramenketen heeft ramenrestaurants in onder andere Maleisië, Vietnam, Cambodja, Thailand en uiteraard Japan.

Menya Takeichi

Menya Takeichi Amsterdam

En dat de Amsterdammer wel een dampende kom met ramennoedels lust weten de Japanners inmiddels ook. Het was dus een kwestie van tijd dat Menya Takeichi zijn weg naar Amsterdam zou vinden. Drie weken geleden opende dit nieuwe ramenrestaurant op de Vijzelstraat. En hiermee is de allereerste Menya in Europa een feit, aldus manager Ken. Boffen wij Amsterdammers even!

ramen noodles Amsterdam

Ramen noodles met kip

Als je a sucker bent voor chicken based ramen broth, zit je hier goed. Want je zult bij dit nieuwe ramenrestaurant in Amsterdam centrum geen varkenssoep vinden. Volgens Supleks Ramen Database, oftewel dé website in Japan als het gaat over ramennoedels is de chicken paitan broth ramen van Menya to die for. Ze staan dan ook in de top 10 van deze ramensite. Voor wie zijn Japans wil oefenen, be my guest: Supleks Ramen Database. En ook de Japanners zijn fan van de noodles, want ze staan ervoor in de rij.

Ramen noodles uit Japan

De noodles die je in je kom vindt worden vanuit Kyoto naar Amsterdam verscheept. Dus echte ramen noodles uit Japan? Check! Ken (die zelf overigens uit Tokio komt) is naast manager ook headchef en maakt graag een dampende kom met noodles voor je. Binnenkort komen er ook dumplings op de kaart, maar voor nu hebben ze andere appetizers waarop je je kunt storten.

Wil je nog even je kennis van ramen noodles boosten? Dit is alles wat je wilt weten over ramen noodles.

Ook bij deze spots kun je ramen eten.

Voor een goede tonkotsu is Sapporo Ramen SORA op de Ceintuurbaan mijn favo ramenspot, maar Menya Takeichi is een aanrader als je meer te porren bent voor een chicken broth en toppings van kip. En de spicy versie is killer, maar oh zo good.

Menya Takeichi Amsterdam

Menya Takeichi Amsterdam
Vijzelstraat 135
Amsterdam Centrum
Diner

[mapsmarker marker=”355″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Good Companion Amsterdam fish and chips
Deze spots gaan deze week open

Bars en restaurants in Amsterdam die zo nieuw zijn dat je de verf als het ware nog ruikt. Lees verder

Sluiten