Bar FISK is open en ik mocht hem testen

Bar FISK is nu voor het echie open. Dinsdag draaide de nieuwe visbar in de Pijp warm voor vrienden, familie en buurtgenoten, gisteren mochten een paar foodie friends en ik het menu komen testen en vandaag is het dan zover: Bar FISK is AAN!

Bar FISK Amsterdam uit eten

Bar FISK visbar in de Pijp

De nieuwe visbar vind je in een zijstraat van de Albert Cuypstraat, namelijk de Eerste Sweelinckstraat. Vlak naast brunch walhalla Little Collins om precies te zijn. Lekker centraal dus, maar net wat minder druk dan de Cuyp of het Gerard Douplein.

Buiten ziet de bar er al goed uit, maar ook binnen is het hier behoorlijk fijn om. Kil, kaal en onpersoonlijk zijn woorden die niet passen bij deze fijne nieuwe visrestaurant in de Pijp. Er is veel kleur, zacht licht, groen en hout gebruikt zodat je je bij binnenkomst gelijk in een bad van gezelligheid belandt.

Bar FISK nieuwe bar amsterdam Bar FISK Amsterdam Eerste Sweelinckstraat de Pijp

Israëlisch lekkers

Fans van Israëlisch eten zitten hier goed. Bar FISK brengt als het ware Tel Aviv naar Amsterdam. Zowel de eigenaresse als chef Oren Aharoni komen uit het land van de falafel, hummus, za’atar, tahini, frisse salades met waanzinnige smaken en meer. Chef Aharoni heeft in Israël met de beste chefs gewerkt die een ster zijn in fine dining food. Ook heeft hij de nodige uren gemaakt in de keuken van tweesterrenrestaurant &Samhoud Places. Maar de liefde voor mindblowing streetfood is zeker ook aanwezig. En bij deze nieuwe visbar kun je aanschuiven voor gerechten die het midden houden tussen deze twee. Dus fine dining gerechten voor een streetfoodwaardige prijs.

Isrealisch vis restaurant Bar FISK Israelisch eten bar FISK Amsterdam Vis restaurant Bar FISK Amsterdam zuid Bar FISK restaurant de Pijp nieuw Vis restaurant de Pijp Bar FISK

Zo heb je al een bordje gefrituurde sardientjes voor € 6,50 en knabbel je een heerlijk makreelgerecht met bloemkool en yoghurt tahini (om je bord bij af te likken) voor € 8,=. Lepelen van een dessert (niet op de kaart) kost je € 5,=. In de meeste gerechten zitten heerlijkheden uit de zee of rivier verwerkt, maar voor de carnivoren onder ons hebben ze ook twee visgerechten. Wil je liever geen vis en ook geen vlees? Ze hebben ook mooie vega opties.

Mijn favorieten gerechten waren de bietjessalade met calamari en pecannoten en de rogvleugel met tomatenpaprika chutney en kikkererwten.

Bar FISK cocktail

Drinks, diner en late night snacks

Bar FISK is dan wel hartstikke open, maar het is nog een ongoing project. Zo kun je er nu alleen nog binnendroppen voor drinks (man oh man wat een cocktails!), diner met food to share en late night snacks. Tot hoe laat de keuken open blijft hangt af van waar er behoefte aan is. Zijn de laatste Israeli foodfreaks om 2 uur ’s nachts nog steeds niet weg te slaan bij deze tent, tja dan blijven ze gewoon tot 2 uur open. Dusss als je de aankomende tijd last hebt van midnight munchies, you know where to go.

Lunchen Bar FISK

Lunchen bij Bar FISK? Ook dat kan binnenkort. Maar eerst het (late) diner op de rit en dan kunnen ze aan het lunchmenu beginnen. Naar verwachting kun je over een maand deze visbar toevoegen aan je lijstje van lunchspots in de Pijp.

uit eten Amsterdam Bar FISK

Eten op het terras in de Pijp

Oh en extra bonus voor hun terras. Gisteren tikten we de 27 graden aan en dan is eten op het terras van Bar FISK wel o zo fijn. Good to know, het terras krijgt ook nog een facelift. Het meubilair dat er nu staat wordt over een week vervangen door hun handgemaakte zitwaar en tafeltjes. Ennn er komt ook een kleine bar buiten die wel heel erg barhangproof is.

Oh en Bar FISK dankt haar naam aan het Scandinavisch woord voor vis. De link tussen de visbar en Scandinavië? Die is er niet, maar het is wel een coole naam.

Echt wat is dit een te gekke spot. Heerlijke sfeer, te lieve mensen in de bediening en achter de bar, waanzinnige smaken en te chill terras. Bar FISK is zeker foodbucketlist waardig 🙂

Bar FISK
Eerste Sweelinckstraat 23
Amsterdam Oud-Zuid | De Pijp
Borrel | dinner | late night snack | terras

 

[mapsmarker marker=”316″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Tokyo Ramen Iki Amsterdam Menya Takeichi Amsterdam
Menya Takeichi ramenspot uit Japan landt in Amsterdam

Menya Takeichi zegt je wellicht wat als je weleens in Azië ramen noodles hebt gegeten. Lees verder

Sluiten