Vergeet die kleffe in plastic verpakte cheddar, tegenwoordig kunnen we ook in Nederland mooie cheddarkaas kopen.
Gordon Ramsay gebruikt blijkbaar de extra mature cheddar van Cathedral City en die kun je dus gewoon of online kopen of scoren bij de Britse en Amerikaanse supermarkt Kelly’s Expat Shopping op de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. Een mooie stevige cheddar met een intense smaak, wauw zo fantastisch. Daar besloot ik mini pasteitjes van te maken met cheddar, tomaat en ui. Te leuk om als snack of borrelhapje te serveren. Hieronder het recept.
Dit heb je nodig voor de mini cheddartomaattaartjes
30 minuten bereidingstijd | 1 uur wachttijd | 50 minuten oventijd
Voor de taartbodempjes
- 250 gram bloem + extra om te bestuiven
- 150 gram koude boter (in blokjes)
- half theelepel zout
- 125 gram zure room
- 1 ei
Voor de vulling
- 300 gram tomaten
- 400 gram witte uien (in dunne plakken)
- 2 theelepels verse tijmblaadjes
- 50 gram ongezouten roomboter
- 100 gram zure room
- 100 gram cheddarkaas (geraspt)
- 3 eieren
- 1 eetlepel bloem
Verder nodig:
- een ei (geklutst)
- vershoudfolie
- keukenmachine
- deegroller
- ronde uitsteekvormpjes van 10 cm
- muffinvorm
- oven
- kwast
- bakspray
- bakpapier
- schaar
- rauwe bonen
Zo maak je de mini cheddartaartjes
1.
Maak eerst het deeg door de bloem, de boter en het zout in een keukenmachine tot een kruimelig deeg te pulsen. Je moet de boterbolletjes ter grootte van doperwten zien. Doe de zure room en het ei erbij en pulse nog een paar keer totdat zich een deegbal vormt. Druk plat tot een deegschijf, pak in vershoudfolie en leg voor minimaal 1 uur in de koelkast.
2.
Verhit de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het deeg uit de koelkast. Bestrooi je werkblad, de deegroller en het deeg met bloem en rol uit tot een deeglap met een dikte van 2 tot 3 mm.
3.
Spray de muffinvorm in met bakspray.
4.
Steek met een uitsteekvorm rondjes uit en leg die in het rondje van de bakvorm.
5.
Knip een rondje
6.
ongekookte rijst of bonen. 20-30 minuten bakken.
7.
Verwijder bonen/rijst en gooi weg. Terug in de oven 15-20 minuten. Haal vervolgens uit de oven en laat de bodems volledig afkoelen.
8.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden Celsius.
9.
Pel de tomaten door met een scherp mes ze even te dopen in een pan of schaal met kokend water. Snijd in dunne plakken.
10.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de uien en tijm hierin op laag vuur zodat ze zacht maar niet bruin worden. Draai het vuur uit, breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
11.
Wanneer de uien afgekoeld zijn roer je de zure room, cheddar, eieren en de bloem er doorheen. Schep met een theelepel het uimengsel op de bodempjes. Leg er vervolgens een paar plakken tomaat op. Strooi er wat tijmblaadjes op en bak nogmaals 20 minuten in de oven.
12.
Haal de taartjes uit de oven en laat de taartjes iets afkoelen. Haal dan voorzichtig de mini pasteitjes uit de vorm en smeer de taartjes aan de bovenkant en zijkant in met ei. Laat drogen en smeer opnieuw in met ei. Bak de taartjes nogmaals 10 minuten in de oven totdat de vulling niet meer vloeibaar is.
13.
Serveer de taartjes met een groene salade.
Ook interessant
- Ik proefde de veelzijdigheid van rum en nu ben ik verslaafd
- Tula Amsterdam nieuwe all day Mexican cantina van de mensen achter Coba Taqueria
- Wijnbar CAFÉ à Côté is het jongere zusje van Petit Péché en CAFÉ Beurre
- Cosmo Tacos Amsterdam nieuwe taco pop-up in Amsterdam Noord van oud-chef Coba Taqueria
- Bureau Wijn Noord nieuwe wijnwinkel, kaaswinkel en koffiebar op het NDSM
recept mini hartige taartjes met een vulling van cheddar, tomaat en ui | mini pasteitjes recept | mini quiches met tomaat, ui en cheddarkaas | hartige taartjes bakken | lekkere recepten