Mini pasteitjes met cheddar, ui en tomaat. Te gek als borrelhapje.

Vergeet die kleffe in plastic verpakte cheddar, tegenwoordig kunnen we ook in Nederland mooie cheddarkaas kopen.

Gordon Ramsay gebruikt blijkbaar de extra mature cheddar van Cathedral City en die kun je dus gewoon of online kopen of scoren bij de Britse en Amerikaanse supermarkt Kelly’s Expat Shopping op de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. Een mooie stevige cheddar met een intense smaak, wauw zo fantastisch. Daar besloot ik mini pasteitjes van te maken met cheddar, tomaat en ui. Te leuk om als snack of borrelhapje te serveren. Hieronder het recept.

Cathedral city extra mature cheddar kaas

Dit heb je nodig voor de mini cheddartomaattaartjes

30 minuten bereidingstijd | 1 uur wachttijd | 50 minuten oventijd

Voor de taartbodempjes

  • 250 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 150 gram koude boter (in blokjes)
  • half theelepel zout
  • 125 gram zure room
  • 1 ei

Voor de vulling

  • 300 gram tomaten
  • 400 gram witte uien (in dunne plakken)
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram zure room
  • 100 gram cheddarkaas (geraspt)
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel bloem

Verder nodig:

  • een ei (geklutst)
  • vershoudfolie
  • keukenmachine
  • deegroller
  • ronde uitsteekvormpjes van 10 cm
  • muffinvorm
  • oven
  • kwast
  • bakspray
  • bakpapier
  • schaar
  • rauwe bonen

Zo maak je de mini cheddartaartjes

1.
Maak eerst het deeg door de bloem, de boter en het zout in een keukenmachine tot een kruimelig deeg te pulsen. Je moet de boterbolletjes ter grootte van doperwten zien. Doe de zure room en het ei erbij en pulse nog een paar keer totdat zich een deegbal vormt. Druk plat tot een deegschijf, pak in vershoudfolie en leg voor minimaal 1 uur in de koelkast.

2.
Verhit de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het deeg uit de koelkast. Bestrooi je werkblad, de deegroller en het deeg met bloem en rol uit tot een deeglap met een dikte van 2 tot 3 mm.

3.
Spray de muffinvorm in met bakspray.

4.
Steek met een uitsteekvorm rondjes uit en leg die in het rondje van de bakvorm.

5.
Knip een rondje

6.
ongekookte rijst of bonen. 20-30 minuten bakken.

7.
Verwijder bonen/rijst en gooi weg. Terug in de oven 15-20 minuten. Haal vervolgens uit de oven en laat de bodems volledig afkoelen.

8.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden Celsius.

9.
Pel de tomaten door met een scherp mes ze even te dopen in een pan of schaal met kokend water. Snijd in dunne plakken.

10.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de uien en tijm hierin op laag vuur zodat ze zacht maar niet bruin worden. Draai het vuur uit, breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.

11.
Wanneer de uien afgekoeld zijn roer je de zure room, cheddar, eieren en de bloem er doorheen. Schep met een theelepel het uimengsel op de bodempjes. Leg er vervolgens een paar plakken tomaat op. Strooi er wat tijmblaadjes op en bak nogmaals 20 minuten in de oven.

Recept hartige mini taartjes met tomaat en kaas

12.
Haal de taartjes uit de oven en laat de taartjes iets afkoelen. Haal dan voorzichtig de mini pasteitjes uit de vorm en smeer de taartjes aan de bovenkant en zijkant in met ei. Laat drogen en smeer opnieuw in met ei. Bak de taartjes nogmaals 10 minuten in de oven totdat de vulling niet meer vloeibaar is.

Bakken mini taartjes met cheddar en tomaat

13.
Serveer de taartjes met een groene salade.

Mini taartjes met een vulling van cheddarkaas en ui bakken

Ook interessant

recept mini hartige taartjes met een vulling van cheddar, tomaat en ui | mini pasteitjes recept | mini quiches met tomaat, ui en cheddarkaas | hartige taartjes bakken | lekkere recepten

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Kerstkoekjes recept bakken
Zo maak je deze leuke Kerstkoekjes (linzer koekjes)

Alleen al vanwege hun 'looks' vind ik deze Kerstkoekjes te gek. Lees verder

Sluiten