Must try: Nelis Amsterdam oost

Bij Restaurant Nelis op de Sumatrastraat doen ze niet zo moeilijk. Gewoon lekker aanschuiven en een vorkje prikken zonder pretentieus gedoe. Neem een lekker zuurdesembroodplankje met smeersels of een een plateau Naastenliefde om samen te delen. Een echt Nelis biertje erbij en de gezelligheid krijg je cadeau.

restaurantnelisamsterdamoostbier restaurantnelisamsterdamoostsumatrastraat

Goed eten voor een zacht prijsje

Bij Nelis is iedere euro goed besteed. Voor een schappelijke prijs krijg je een portie waar je wel even zoet mee bent. Vooraf heb ik een gemarineerde entrecote (super mals) die erg goed weghapt.

nelisamsterdamoostsumatrastraatdungesnedenentrecote

Vooral de reuze gamba’s die ik als hoofd heb zijn een feest om van te eten. De smakelijke gamba’s zijn perfect gegaard en hebben een heerlijke smaak. En van de gekruide beetgare pasta en geglaceerde groenten blijf ik eten!

Opvallend is het palet aan groenten, kruiden en slasoorten. Heerlijk! Ik word altijd een beetje treurig van de inspiratieloze salades (rucola, rucola en nog eens rucola) of slappe groene hapjes op het bord die ik af en toe in restaurants voor mijn neus krijg, maar op de borden van Nelis is het een festijn van slasoorten en knapperige groenten. En daar word ik nou erg blij van!

restaurantnelisamsterdamoostlekkeruiteten restaurantnelisamsterdamoostreuzegamba

De nieuwe huiskamer van oost?

Nelis Amsterdam is nog maar net een paar weken open en nu al weet Amsterdam oost deze leuke spot te vinden. Niet zo gek aangezien het een ideale plek is voor een stevige lunch, bere gezellige lunch of no-nonsense diner. Het publiek is divers, van vriendengroepen tot aan jonge gezinnen met kleine kinderen. Dit knusse restaurant zou zomaar het nieuwe huiskamerrestaurant van oost kunnen worden.

restaurantnelisamsterdamsumatrastraatoost

Tuin met terras

Pssst. Nelis heeft ook een hele mooie binnentuin met een heerlijk terras. Ideaal om lekker buiten te eten.

Restaurant Nelis
Sumatrastraat 28H
Amsterdam oost
nelisamsterdam.nl

Koffie | Lunch | Borrel | Diner

Openingstijden restaurant Nelis:
Dinsdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur

[mapsmarker marker=”97″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Recept Marokkaanse kip met gekarameliseerde dadels

Ik ben altijd wel te porren voor een lekker dadeltje. Smaakvol, zoet en ook nog eens hartstikke gezond. Lees verder

Sluiten