10x pasta in Amsterdam

Je hebt pasta en je hebt PASTA!!! Versgemaakte al dente deeg met een heerlijke Italiaanse saus kan, mits goed bereid, een feestje voor je mond zijn. Bij deze restaurants blijf je terugkomen voor een dampende bord pasta met een hoog la dolce vita-gehalte.

Pasta in West

Cantinetta

Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat ik schreef over Restaurant Cantinetta, Wine & Pasta op de de Clercqstraat. En nog steeds is dit restaurant een fijne plek waar je altijd hartelijk wordt ontvangen en waar de borden en glazen wijn altijd goed gevuld zijn. Hier maken ze de pasta cabonara zoals hij hoort, zonder room maar met ei. Zeker het proberen waard!
Lees mijn review over Cantinetta.

Restaurant Cantinetta Amsterdam

Spaghetteria Amsterdam

Pastarestaurant Spaghetteria is stiekem een beetje het verlengstuk van mijn keuken geworden, nou eigenlijk vooral mijn eettafel. Ik wandel maar al te graag even bij dit buurtrestaurant naar binnen om aan te schuiven voor een good old they never go wrong pastamaal. Mijn favoriet? Als hij op de kaart staat, kalfsragout met rode wijn. Hmmmm. Spaghetteria Oud-West heeft ook een ouder broertje op de Van Woustraat!
Lees “Spaghetteria, paradijs voor pastavreters”.

spaghetteriaamsterdamrestaurant

De Italiaan

Het is altijd gezellig druk in dit kleine restaurant aan de Bosboom Toussaintstraat dat de toepasselijke naam De Italiaan draagt. En Italiaans koken kunnen ze hier wel. Denk heerlijke pastacreaties om bij weg te dromen.
deitaliaan.com

De Italiaan Amsterdam restaurant

Bocconi Amsterdam

De pastboer van de Spaarndammerstraat! Bocconi Amsterdam is een fijn en onpretentieus restaurant waar je terecht kunt voor een bordje (gevulde) pasta en een goed glas wijn. In de zomer is het er extra leuk vanwege het terras.
Lees mijn verslag over restaurant Bocconi.

Bocconi Amsterdam restaurant Spaarndammerbuurt

Bella Storia

Italiaans restaurant Bella Storia blijft toch wel een van mijn old time favourits als het aankomt op een avondje pastasliertendraaien. In dit kneuterige Italiaantje krijg je gewoon het menu van de dag voorgeschoteld op een houten bord op tafel en wat je ook kiest…Mamma Mia…Formidable!
bellastoria.nl

Ciro Passami l’Olio

Het is vanaf de buitenkant gezien nou niet echt een publiekstrekker, maar laat je vooral niet ontmoedigen. Want de pasta’s die de koks van restaurant Ciro Passami l’olio op tafel toveren daarvoor zou iedere Italiaan een moord doen. Ik ook trouwens.
ciropassamilolio.com

Ciro Passimi l'Olio Amsterdam restaurant

Pasta Amsterdam centrum

Restaurant Panini

Al jarenlang tovert restaurant Panini dag in dag uit de heerlijkste culinaire pastagerechten op tafel. Van inktvispasta met inktvis en ravioli met een hart van taleggio totaan pasta met ossenstaartstoof en Brandt en Levie worst. Een fijne plek aan de Vijzelgracht om lekker van je pasta’tje te snoepen.
Lees mijn ervaring bij Caffe Panini.

Pasta Italiaans restaurant Panini Amsterdam

Dit zijn de tien leukste pizzarestaurants van Amsterdam.

Sapori Pugliesi

De verse pasta’s van restaurant Sapori Pugliesi aan de Weteringschans zijn van het soort om lekker bij weg te dromen. Hmmm heerlijk.
facebook.com/SaporiPugliesi

restaurantpugliesiamsterdam

Hostaria

Bij dit kleine Italiaantje op de Tweede Egelantiersdwarsstraat 9 lijkt het net alsof de tijd heeft stilgestaan. Het is een klein beetje krapjes bij restaurant Hostaria, maar wel bere gezellig en de pasta’s zijn multo bueno. (Hostaria heeft geen website.)

Caffe 500

Een avondje uit eten bij restaurant Caffe 500 voelt alsof je bij di Mamma aanschuift. In dit kleine en gezellige restaurant waan je je even in Italië.
facebook.com/Caffe-500

cafe500amsterdamrestaurantpijp

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Must try: Nelis Amsterdam oost

Bij Restaurant Nelis op de Sumatrastraat doen ze niet zo moeilijk. Gewoon lekker aanschuiven en een vorkje prikken zonder pretentieus...

Sluiten