Ook tijdens de coronacrisis openen er nieuwe zaken. Deze spots zijn net open

Weken, maanden werk je dag in en dag uit aan je nieuwe horecazaak terwijl je reikhalzend uitkijkt naar dé dag, de dag dat je dan eindelijk je bar en/of restaurant mag openen.

De laatste loodjes zitten er bijna op, je mag bijna open en dan komt opeens corona. In de strijd tegen COVID-19 gaat de horeca dicht en Nederland in een intelligente lockdown. Maar je bent inmiddels wel uitgeschilderd en je bent eigenlijk wel gewoon klaar om open te gaan, wat dan? Het overkwam deze onderstaande zaken.

Otto Volante

De eerste keer dat ik de kookkunsten van chef en eigenaar Riccardo Russo ontdekte was bij Bar Centraal in Amsterdam West. Man man wat kan deze uit Italië afkomstige chef koken. Samen met Odile van der Weele met wie hij al een natuurwijnenimport runt heeft Ricco bar en restaurant Otto Volante geopend op de Overtoom. Een plek waar culinaire uitspatttingen van chef Ricco gegeten konden worden samen met de natuurwijnen uit hun assortiment. Ze waren nog maar vier dagen open en konden alweer dicht vanwege de coronacrisis. Maar je kunt alsnog langspoppen voor hun Aziatische takeaway! Denk dan dan noodles met buikspek, bibimhap en andere Aziatische lekkernijen. Je kunt losse gerechten online bestellen of een samengesteld menu voor €20 pp. Ophalen kan op donderdag tot en met zondag.

Otto Volante
Overtoom 534H
Amsterdam West | Oud-West

Bestellen kan via hun site.

Café Parlotte

Café Parlotte is een bistro en wijnbar op de Westerstraat. Op 16 maart zou hun grote openingsfeest zijn, maar om de richtlijnen van het RIVM te kunnen opvolgen besloten ze dit feestje af te blazen.

‘Parlotte betekent kletsen; over het alledaagse en over het leven. Over wat ons boeit en wat ons iets doet, over eten, over wijn. Mooie wijn, lekker eten, maar vooral ook de gezelligheid van samen een avond doorbrengen op een fijne plek. Dat is Café Parlotte.’ Valt te lezen op hun website. En dat klinkt niet verkeerd! Vanaf 16.00 uur schenken ze een glas wijn, biertje, bubbeltje of wat je ook wilt voor je in en kun je knabbelen op oesters, charcuterie, kaas of wat anders lekkers. Op zondagen kun je ook binnenhoppen voor de lunch. En vanaf 18.00 uur is het tijd voor het diner. De chefs hebben een dagelijks vast menu (drie of vier gangen) en nog wat speciale gerechten die niet op de kaart staan.

Tot het moment dat ze open kunnen kun je dinerbonnen kopen om Café Parlotte te steunen en geven ze je op hun Facebookpagina een kijkje in hun wijnnotities inclusief waar je deze fijne wijnen kunt kopen.

Café Parlotte
Westerstraat 182
Amsterdam Centrum | Jordaan
Takeaway

No Rules

Aan het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp werd druk verbouwd zodat medio maart de deuren van deze nieuwe all day zaak van driesterrenchef Jacob Jan Boerma open konden. Een groot terras, open keuken met grote pizza oven, stijlvolle booths waar je zou kunnen genieten van de culinaire creaties van de sterrenchef en een bardeel waar je goed kunt barhangen met een cocktailtje binnen handbereik. Maar de zondag voordat dit allemaal zou gebeuren ging Nederland in lockdown. De afgelopen weken heeft het team test gekookt en vanaf deze week kun je hun drie- en viergangendiner online bestellen en afhalen op het Marie Heinekenplein. Kun je toch nog even bij de nieuwe zaak binnengluren en alvast even proeven wat je straks bij No Rules Amsterdam kunt verwachten als ze open kunnen.

No Rules
Marie Heinekenplein 5-8
Amsterdam Zuid | De Pijp
Meer lezen over No Rules

Yakitori La Kushi

Wekenlang hield ik de Instagrampagina van Yakitori La Kushi bijna stalkerig in de gaten toen ik hoorde dat ze binnenkort zouden opengaan. Yakitori’s zijn Japanse kipspiesjes van de grill. Als je weleens in Japan bent geweest dan ben je vast weleens in aanraking gekomen met yakitori. Net zoals alles wat Japanners doen nemen ze het maken van deze kipsaté’tjes bijster serieus. De kip stukjes krijgen een speciale marinade en vaak ook een bijzondere lak en ook de houtskool die gebruikt wordt is allesbehalve gewoontjes. Een goede yakitorizaak gebruikt binchotan kolen. Achter Yakitori La Kushi zit een Japans stel uit Osaka en mijn hoop is dus dat we hier met een authentieke yakitorispot te maken hebben waar je te gekke yakitori kunt happen. 1 april openden ze hun deuren en vooralsnog doen ze takeaway van sushi. Helaas dus nog geen yakitori, daarop moeten we wachten totdat Yakitori la Kushi voor het echt open gaat. Maar tot nu toe dus sushi afhalen it is!

Bestel hier je sushi.

Yakitori la Kushi
Rijnstraat 54
Amsterdam Zuid | Rivierenbuurt

Bar Bonnie

Bar Bonnie op de Amstelveenseweg is wat je krijgt als je al het goede van een bruine kroeg mixt met een bar anno 2020. Deze nieuwe bar op de Amstelveenseweg is het allernieuwste project van de Drie Wijzen uit Oost. Dus qua interieur en concept zit het he-le-maal goed. En Bar Bonnie heeft ook een terras, alvast iets om naar uit te kijken als we weer mogen. Voor nu heeft deze nieuwe spot op de Amstelveense Bonnie’s ‘Buurt’ Bistro opgetuigd. Iedere week hebben ze weer een menuutje voor je zodat je alvast een idee hebt van wat je kunt verwachten van deze waarschijnlijk beregezellige plek. Check hun Facebookpagina voor het menu. Bestellen kan door te appen naar 06-10322354.

Bar Bonnie
Amstelveenseweg 226
Amsterdam Zuid | Schinkelbuurt

The Bab The Pijp

The Bab ken je misschien van hun eerste locatie in Amsterdam Oost. Bij dit restaurant kun je terecht voor Korean fried chicken, bibimbap en meer Koreaans voer. En The Bab heeft nu ook een locatie in de Pijp. Geopend tijdens de coronacrisis, dus ze zijn gelijk opengegaan met takeaway.

The Bab Oost
Cornelis Troostplein 3A
Amsterdam Zuid | De Pijp
Takeaway

Bekijk hun website

Gertrude

Ook restaurant en (cocktail)bar Gertrude Amsterdam opende begin maart (8 maart om precies te zijn) haar deuren. Een supergezellige spot op de droomstraat Bosboom Toussaintstraat. Nu ze dicht zijn in de strijd tegen het coronavirus kun je nu pakket met hun gerechten en wijnen bestellen en oppikken op vrijdag tot en met zondag van 16.00 uur tot 19.00 uur)

Bestellen kan via hun site. En houd hun Facebookpagina in de gaten voor updates.

Gertrude Amsterdam
Bosboom Toussaintstraat 28
Amsterdam West | Oud-West
Takeaway

Ook interessant:

Foto: van de Facebookpagina van Bar Bonnie geplukt

Tags: nieuwe restaurants in Amsterdam | nieuwe horecazaken tijdens coronacrisis | nieuwe openingen tijdens COVID-19 lockdown | een horecazaak openen tijdens de horecasluiting

Translate»
Lees vorig bericht:
No Rules Amsterdam restaurant bar Jacob Jan Boerma takeaway
Driesterrenchef Jacob Jan Boerma komt met takeaway voor No Rules Amsterdam zijn nieuwe restaurant

No Rules, het eerste horecaconcept dat de met drie Michelinsterren bekroonde chef Jacob Jan Boerma nadat hij De Leest*** sloot...

Sluiten