Permanent pop-up bier wijnbar en all day zaak in Amsterdam Noord

Permanent in Amsterdam Noord is tijdelijk, ja dat is juist de grap.

‘Het heet Permanent als gimmick om dat het een pop-up en dus tijdelijk is,’ aldus eigenaresse Philippe Wouters. Flip vervolgt: ‘Ten tweede is het een eerbetoon aan de kapperszaak die voorheen op dat adres gevestigd was van bekende ‘Blauwzander’ Nico Hofman. Permanent is een dagzaak, zeven dagen per week geopend voor ontbijt en lunch. Op donderdag tot en met zaterdag is Permanent open tot in de nacht als bier/wijnbar.

Permanent in Amsterdam Noord

Ik ken de altijd vrolijke en immer gezellige Flip nog uit de tijd dat ze verantwoordelijk was voor Yelp Nederland. ‘Ken je dat scheve hoge huisje op de Wallen? Nou daar woon ik,’ vertelde ze destijds. Inmiddels woont ze alweer een tijdje met vriend Maarten en twee kids in Amsterdam Noord. Ze zijn verliefd op hun nieuwe buurt en zijn dus bezig hun nieuwe liefde te verblijden met nieuwe horecazaken. Misschien heb je wel gehoord van restaurant Lazuur, het nieuwe restaurant in Amsterdam Noord van de eigenaar en chef van Lastage* Rogier van Dam en Sherif Khalil, de oud-souschef van Kaagman en Kortekaas. Nou ook daar is Wouters eigenaar van.

‘Op de kaart vind je klassiek met een moderne tegenhanger. Naar recepten van Rogier en Sherif, want met die kennis bij Lazuur zou het dom zijn geen advies en raad bij hen in te winnen toch?’

Met Permanent willen Flip en de andere eigenaren de kloof tussen oud Noord en nieuw Noord dichten. Noord verandert met de komst van nieuwe bewoners en dat gaat niet altijd van een leien dakje. ‘Onze zaak gaat dat niet oplossen, maar we kunnen wel de twee groepen bij elkaar brengen onder één dak en ze goede koffie schenken voor een aangenaam prijsje. Zo kun je een filterkoffie krijgen voor €1,50. Maar wil je liever een latte macchiato, doppio of ander speciaal bakkie van hun opgeleide barista, dan kan dat natuurlijk ook.

Kom je een hapje eten bij Permanent dan kun je voor klassiekers zoals havermout met appel en kaneel, een good old tosti, uitsmijtertje rosbief, mandje met oude kaas en zelfgemaakte jam en huisgemaakte chocopasta gaan. Een ouderwets gezellige borrel kun je opleuken met gehaktballetjes, kaas, leverworst met een zuurtje erbij, borrelnootjes en als het seizoen het toelaat een harinkje. Oh en voor wie een zoete trek heeft hebben ze ook zelfgemaakte ouderwetse cake.

Wil je een hap anno 2019 dan kun je kiezen uit de overwegend vega en vegan gerechten zoals overnight oats, acai bowl, shaksuka en vegan burger. Voor een moderne borrel kun je de crudité met zelfgemaakte hummus, GRO mushroom bitterballen en vegan nachos bestellen.

Wanneer pop-up bar en restaurant precies open gaat is nog niet bekend. Dit weekend is wel het openingsfeest van restaurant Lazuur in Amsterdam Noord.

Permanent
Waddenweg 4
Amsterdam Noord (bij het Noorderpark)
Ontbijt | koffie | lunch | borrelen | diner

Openingstijden Permanent:
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag en zondag tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”216″]

Fotocredits chuttersnap op Unsplash

Tags: Permanent nieuwe bier wijnbar en all day zaak in Amsterdam Noord | nieuwe bar in Amsterdam Noord | nieuwe wijnbar in Amsterdam Noord | nieuwe bierbar in Amsterdam Noord | nieuwe all day spot bij Noorderbos in Amsterdam Noord | pop-up permanent in Amsterdam Noord | wijnbar in Amsterdam Noord | bier drinken in Amsterdam Noord | ontbijten in Amsterdam Noord | lunchen in Amsterdam Noord | nieuw restaurant in Amsterdam Noord

Translate»
Lees vorig bericht:
Indonesisch restaurant Intisari Amsterdam West
Is dit de beste nieuwe Indonees van Amsterdam?

Er is geen Aziatische keuken zo verweven met de Nederlandse eetcultuur als de Indonesische. Lees verder

Sluiten