Oud-chef restaurant Jacobsz opent Restaurant JA in de Pijp

Julius Busscher ken ik nog van restaurant Jacobsz in Amsterdam Oost.

We stonden samen in de keuken te ouwehoeren over eten. Hij vertelde dat hij een stap terug zou gaan doen. Niet veel later nam hij een sabbatical. In de keuken van Jacobsz koken chef Rick Swinkels (ja die ook de chef is van Sjefietshe) en Reza Mintjes nog steeds de sterren van de hemel. Nu keert Julius dus terug in de Amsterdamse horeca scene met Restaurant JA, een nieuw restaurant in de Pijp.

Restaurant JA in de Amsterdamse Pijp

Het nieuwe restaurant dat open gaat op de Tweede Jan Steenstraat staat nu nog in de steigers. Een blik op hun Instagramaccount en Instastories toont vooral een cascopand en dat is goed nieuws, want dat betekent dat het nog alle kanten op kan met deze nieuwe zaak. Medio oktober gaat Restaurant JA open op de Tweede Jan Steenstraat 3. Voorheen zat hier Le Restaurant van Jan de Wit (die zit nu op de Frans Halsstraat 26 in de Pijp), daarna zat hier een tijd restaurant Zaagmolen, maar die ging een tijdje terug dicht en daarvoor in de plaats krijgen we Restaurant JA. Busscher opent dit restaurant overigens samen met Amy Delorme en vanaf dit najaar kunnen we dus met eigen ogen zien hoe het nieuwe restaurant in de Pijp eruit komt te zien en proeven van de kookkunsten van chef Julius.

Ik kijk in ieder geval ontzettend uit naar de opening van dit nieuwe restaurant.

Is dit de beste Indonees van Amsterdam?

Restaurant JA
Tweede Jan Steenstraat 3
Amsterdam Zuid | De Pijp
Diner

Bekijk de Instagrampagina van Restaurant JA in Amsterdam

Openingstijden Restaurant JA
Volgen snel

Foto: van de Instagrampagina van Julius geplukt

[mapsmarker marker=”219″]

Tags: nieuw restaurant in de Pijp | oud-chef restaurant Jacobsz opent eigen restaurant met de naam Restaurant JA | nieuw restaurant op de plek van restaurant Zaagmolen in de Pijp | uit eten in de Pijp Amsterdam | chef Julius Busscher opent eigen restaurant in Amsterdam | nieuwe restaurants in Amsterdam | Amsterdamse horecazaken

Translate»
Lees vorig bericht:
Permanent Amsterdam Noord wijnbar bier koffie lunch diner
Permanent pop-up bier wijnbar en all day zaak in Amsterdam Noord

Permanent in Amsterdam Noord is tijdelijk, ja dat is juist de grap. Lees verder

Sluiten