Ik mocht de kaart van Ramen-Kingdom voorproeven en dit is wat ik ervan vond

Pal tegenover het centraal station van Amsterdam vind je ramenrestaurant Ramen Kingdom.

Deze spot heeft al enige tijd de status ‘coming soon’. Met afbeeldingen van hun keramiek, een voorproefje van hun kaart en een preview van hun nieuwe logo maken ze ramenfans zoals ondergetekende warm voor hun aanstaande opening. Iedere week surf ik weer even naar hun Facebookpagina in de hoop de verlossende woorden ‘we are open for business’ aan te treffen, maar helaas.

Maar nu dan eindelijk: Ramen Kingdom gaat open over een paar dagen. En lucky me mocht gisterenavond van hun snacks en ramen snoepen.

Ramen Kingdom tegenover het station

Als je met een rommelende maag en verlangen naar iets comforting Amsterdam Centraal station uitgerend komt is het zeker geen slecht idee om bij Ramen Kingdom een pitstop te maken, het restaurant zit namelijk pal tegenover het station. Vanaf buiten zie ik het XL Mario beeld al staan. Ik ben niet de enige want meerdere voorbijgangers stoppen even voor het raam om naar binnen en naar de loodgieter in tuinbroek te staren. Binnen is de smalle lange zaak goed verlicht zonder een ongezellige sfeer te creëren. Rechts voorin een wand van apparaten waar je straks in ruil voor een muntstuk snoepjes uit kunt halen. ‘Een grote hit in Japan,’ verzekert de vriendelijke uit Japan afkomstige hostess mij. ‘Je ziet ze daar overal.’ Ze staat achter de counter met haar rug naar de open keuken. Daar wordt al enthousiast gekookt.

Ramen Kingdom restaurant Amsterdam Centraal
Ramen-Kingdom

Er worden kippenvleugels uit het vet gehaald, groenten in kleine bakjes gedaan en voorbereidingen getroffen voor de ramen toppings. Om de open keuken heen is de bar waar de gasten omheen zitten. ‘Wow net Japan,’ hoor ik enthousiast om me heen. En inderdaad dit voelt zo niet Amsterdams aan.

Ramen-Kingdom Japanse snacks en ramen Amsterdam

Ondertussen laat ik mijn blik vallen op de appertizers die uitgestald staan op de keukenbar. Spinazie, zoetzure komkommer, edamame boontjes en pittige kippenvleugels. Ik probeer de kippenvleugels en de spinazie, mjam een goed begin van de avond!

Ramen-Kingdom nieuw ramenrestaurant

Ook de komkommer is bijzonder goed weg te knabbelen.

Ramen-Kingdom Amsterdam nieuwe hotspot

Buta-K, Tori-K en Sai-K ramen

‘Welke ramen wil je?’ het vriendelijke meisje is inmiddels verhuisd naar de keuken en neemt orders op van hun pre-opening gasten. De keuze bestaat uit Buta-K (tonkotsu, bouillon op basis van varkensbotten), Tori-K (een ramen op basis van kipbouillon) en de vega Sai-K. Het wordt tonkotsu, want het is zo koud buiten en mijn lichaam vraagt om de dikke varkensbroth. ‘Spicy or no spicy?’ Spicy! ‘Egg?’ Yes please!

En binnen een mum van tijd staat deze dampende kom voor mijn neus.

Ramen Kingdom Amsterdam restaurant centrum

Een ramen om voor terug te komen

De broth is lekker troebel en heeft een witte kleur. Ik neem een slok. De bouillon is dik en heeft een mooie body zonder dat het te vettig smaakt. Daarnaast proef je echt dat het van varkensbotten is gemaakt. Verder vind ik het volgende in mijn prachtige kom: char siu in blokjes (hé dat zie je niet vaak, maar de blokjes vlees zijn heerlijk zacht), flinterdun gesneden rode pepertjes, bosui, gehakt (wat een smaakbommetjes), dunne noedels en twee halve eieren. De noodles zijn dunner dan ik gewend ben, ze doen me een beetje denken aan wonton noedels. Ook de beet heeft veel weg van de Chinese noodles. Nou, ik vind ze helemaal fijn. Dus ik hap vrolijk verder. Af en toe een slok van die gruwelijk lekkere broth (ik word helemaal warm van binnen), een hap van die mooie rulle stukjes gehakt afgewisseld met wat rode pepertjes en bosui. Mjam dit is een heus ramenfestijn.

Ramenrestaurant Ramen-Kingdom Amsterdam Centraal station

Wat ik ook erg mooi vind is dat ze een hele mooie ronde en brede pittigheid hebben gegeven aan het gerecht. Iedere hap van de ramen smaakt even pittig en warming. Het is op voordat ik het weet.

Dit wordt zeker niet de laatste keer dat ik bij Ramen-Kingdom een kom leegslurp. Glaasje De Prael bier erbij en wat appertizers…ik zeg een goede ramensessie gegarandeerd.

Ramen-Kingdom gaat morgen soft open. Dus je weekend beginnen met een bowl of ramen? Je weet waar je moet zijn.

Ramen-Kingdom
Prins Hendrikkade 83
Amsterdam Centrum
Lunch (alleen zondag) | diner

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zaterdag van 16.30 uur tot 21.00 uur
Zondag van 13.00 uur tot 17.30 uur

[mapsmarker marker=”119″]

Tags: nieuw ramenrestaurant in Amsterdam | ramenrestaurant tegenover Amsterdam Centraal | ramen eten in Amsterdam Centrum | waar kun je ramen eten in Amsterdam?

Translate»
Lees vorig bericht:
Fou Fow Udon Amsterdam restaurant
Fou Fow Udon eerste udonrestaurant van Amsterdam

Fou Fow Udon is een soort brother from another mother van Fou Fow Ramen. Lees verder

Sluiten