De Wijnkaart nieuwe wijnbar met wijnen uit Oost-Europa

De Wijnkaart is een nieuwe wijnbar, maar niet zomaar eentje.

Want terwijl de meeste wijnbars klassieke wijntjes uit de zogenaamde ‘oude wereld’ schenken of juist heel hip zich specialiseren in vin naturel, handgemaakte wijnen of hoe je het ook wilt noemen heeft wijnbar De Wijnkaart een heel ander specialisme: Oost-Europese wijnen.

De Wijnkaart schenkt ‘vergeten wijnen’

In het grote aanbod aan wijnbars in Amsterdam richt het team achter De Wijnkaart zich juist op ‘de vergeten wijnlanden’. Denk aan Georgië, Roemenië en Moldavië. Of ze daar goede wijnen kunnen maken hoor ik je denken? En of! Sterker nog dit is waar het hele wijnmaken is begonnen. Ooit tig jaar geleden. En heb je weleens een Georgische wijn genipt? De druiven worden in een qvevri (een terracotta urn) gestopt om te fermenteren waardoor de wijnen fruitiger worden. Echt te gek overigens! Vroeger werden alle wijnen ook op deze manier vervoerd totdat men houten vaten ontdekten. Een stuk minder zwaar en delicaat, dus de transitie naar houten wijnvaten was een feit.

Een vorkje prikken

Of je nou een wijn connaisseur bent of een fervent wijnhobbyist, De Wijnkaart heeft druivennat waar je van kunt lurken. En daarbij kun je ook nog eens wat lekkers knabbelen dat past bij het drankje in je wijnglas. En wil je wat meer weten over de wijnmakers achter de wijntjes die je bij De Wijnkaart kunt nippen? Op hun blog lees je de verhalen achter de wijnboeren.

Je kunt trouwens ook hun wijntjes in hun wijnwebshop online kopen en thuis laten bezorgen.

Bierbrouwerijen met een eigen proeflokaal in Amsterdam

Oh en als je de beoordelingen van deze nieuwe wijnbar erop naleest dan belooft het heel veel goeds. Eigenaren die een passie hebben voor mooie wijnen en goed eten. En buurtbewoners noemen deze wijnspot een aanwinst voor de buurt. Nou dat klinkt goed! Bekijk de recensies van De Wijnkaart

Tip: maak een wijnreis naar de Alsace

De Wijnkaart
Van Breestraat 107A
Amsterdam Zuid | Museumkwartier
Borrel | diner | terras

Bekijk hun Instagrampagina

Openingstijden De Wijnkaart:
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zondag van 15.00 uur tot 23.00 uur

Plan je route naar De Wijnkaart

Ook interessant:

Tags: wijnbar Amsterdam Zuid | nieuwe wijnbar | wijnbars Amsterdam | waar kun je wijntjes drinken in Amsterdam? | wijncafé in Amsterdam | de leukste wijnbarretjes in Amsterdam | wijnbar vlakbij het Vondelpark | wijnbar in de buurt van het Museumkwartier

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Strand Italië coronamaatregelen
Op (auto)vakantie en uit eten in Italië? Dit zijn de coronaregels.

Sinds 15 juni gingen de grenzen van de meeste Europese landen weer open. Reizen naar buurtlanden en verder was opeens...

Sluiten