Ron Blaauw op z’n Frans bij Ron Gastrobar Paris

Ron Blaauw heeft een nieuwe spruit: Ron Gastrobar Paris. In het pand waar ooit Nacional zat vind je nu de nieuwste zaak van Blaauw, een nieuwe bistro-style restaurant met op de kaart Franse klassiekers.

ron-gastrobar-paris-amsterdam-frans-restaurant Ron Gastrobar Paris bistro restaurant Amsterdam

Ron Gastrobar Paris is een Franse bistro in Mokum

Ik werp een blik op de kaart en oh jee ik krijg keuzestress. Er staan zoveel mooie gerechten zoals oesters, halve kreeft, steak tartare, huisgemaakte Franse frietjes, rillettes en terrines van eendenlever op. Ik wil alles!

Ron Gastrobar Paris Amsterdam bistro nieuw

Smikkelen als een god in Frankrijk

Uiteindelijk worden het de steak tartare, homemade fries, terrine van foie gras met briochebrood en rillettes van eend. Het kleine tafeltje bezwijkt bijna onder al die heerlijke French dishes. Oh my waar te beginnen? En om de beleving compleet te maken wordt de steak tartare aan tafel bereid. Tussendoor laat de serveerster me even proeven en wordt de rauwe steak nog even gefinetuned naar mijn smaak.

ron-gastrobar-paris-blaauw-amsterdam ron-gastrobar-paris-steak-tartare-amsterdam steak-tartare-ron-gastrobar-paris

De handgesneden steak tartare is super vers en door de grootte van de steak lekker chewy. Maar de winnaar van de dag is toch wel de huisgemaakte terrine van foie gras. Deze is met cognac geinfused en smelt op de tong. Zo fijn! Ik eet em wel stiekem met de pain de Campagne in plaats van de brioche. De pain de Campagne is minder zoet dan de brioche en die combi vind ik net wat lekkerder.

ron-blaauw-gastrobar-paris-amsterdam

Digitale sommelier

Wat je bezoek aan Ron Gastrobar Paris nog een stukje leuker maakt is dat de bistro het eerste restaurant is dat werkt met Winestein. Winestein is een digitale sommelier en helpt je de perfecte wijn te kiezen. Er leiden meerdere wegen tot je keuze. Zo kun je het apparaat vertellen waar je van houdt (droog, vol, fruitig, robuust, etc.) en hij komt met een paar flessen die bij je smaak passen. Maar je kunt ook aangeven welke gerechten (max 3) je gaat eten et voilà de digitale wijnkenner somt een paar suggesties op. Wij hebben heel braafjes naar de Winestein geluisterd en we waren zeker niet ontevreden over de keuze.

ron-gastrobar-paris-amsterdam Winestein digitale sommelier

Deze nieuwe spot van Ron Blaauw is wederom goed gelukt. Een fijne plek om lekker ongecompliceerd een hapje te eten. Een hap van goede kwaliteit dat wel. En de kleinere gerechten maken mixen en matchen en lekker samen delen heel goed mogelijk.

Meer van Ron Blaauw

Na Ron Gastrobar Paris nog geen genoeg gekregen van Ron’s food? Je kunt ook Asian Streetfood happen bij Ron Gastrobar Oriental, een vorkje prikken bij Ron Gastrobar, een hotdog á la Ron eten bij The Fat Dog of je storten op een Indonesische rijsttafel bij Ron Gastrobar Indonesia.

Ron Gastrobar Paris
Kleine-Gartmanplantsoen 11
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | borrel | diner | terras

Reserveren bij Ron Gastrobar Paris

Zeker weten dat je terecht kunt bij Ron? Hieronder kun je je tafel direct reserveren.

Openingstijden:
Maandag tot en met donderdag van 12.00 uur tot 22.30 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 23.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 21.30 uur

Bekijk de website

[mapsmarker marker=”218″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Brunch Amsterdam restaurant
Perfecte anti-kater brunches

Na een stevig avondje liquid dinner heb ik the day after echt even wat anders nodig dan een bammetje. Dan...

Sluiten