Sterrenchef in de keuken van nieuw restaurant Bougainville op de Dam

Hij was ooit de jongste tweesterrenchef van Nederland en stond onder andere in de keuken van sterrenzaken Vermeer* en La Rive (die toen nog twee sterren had) en nu is Pascal Jalhay executive chef bij het nieuwe restaurant Bougainville op de Dam.

Restaurant Bougainville Amsterdam Centrum

Chef Jalhay is zelf nauw betrokken bij het hotelrestaurant (restaurant Bougainville zit in het poepie chique TwentySeven hotel). Hij traint het team en leidt de koks op en stelt de menukaart samen. Hij is vier dagen in de week aanwezig bij Bougainville. Tim Golsteijn is de chefkok van dit nieuwe restaurant.

Neem een menu of kies van de kaart

Of je nou á la carte wilt eten of voor een menu gaat, het kan allemaal bij Restaurant Bougainville. Je kunt je eigen tafel nemen, aanschuiven aan de chef’s table of de exclusieve chefs room induiken (max 14 man). Een viergangenmenu kost € 65, voor zes gangen ben je € 85 kwijt en voor € 105 krijg je acht gangen voorgescholteld. Oh en extra leuk. Bij alle menu’s krijg je een plateau met hors d’oeuvres voor je neus. Fijn!

Old style in een nieuw jasje

Wat je qua gerechten bij restaurant Bougainville kunt verwachten? De kookstijl wordt een combi van de traditionele kookstijl van chef Jalhay en de moderne van chef Golsteijn. Lekker eclectisch dus. In de gerechten vind je Europese smaken terug, maar ook smaken uit Latijns-Amerikaanse, Midden- en het verre Oosten. Een kleine wereldreis dus als het ware, maar dan gewoon op de Dam.

Ik ben in ieder geval benieuwd naar dit nieuwe restaurant op de Dam, dus ik pop binnenkort maar even langs.

Ook nieuw in Amsterdam: Restaurant ACE op de Utrechtsestraat. Dit nieuwe restaurant is van de oud-chef van Ron Blaauw.

Restaurant Bougainville
Damrak 27
Amsterdam Centrum
Diner

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag vanaf 19.00 uur

Foto credits: Restaurant Bougainville

[mapsmarker marker=”447″]

Tags: Nieuw restaurant Amsterdam Centrum | restaurant op de Dam | Pascal Jalhay

Translate»
Lees vorig bericht:
The Fat Pie Amsterdam
The Fat Pie brengt een Amerikaanse vibe naar De Clercqstraat (permanent gesloten)

Ben je al die hippe horecazaken zat? Mijd je tegenwoordig al die gelikte interieurs? En ben je Instagramwaardige spots meer...

Sluiten