Kyō nieuwe Japanse Gastropub in Amsterdam Centrum

Kyō Japanse Gastropub is een nieuwe spot op de Wallen in Amsterdam Centrum waar het hart van iedere izakaya-liefhebber sneller van gaat kloppen.

Toen ik vorig jaar door Japan reisde waren izakaya’s mijn nieuwe lievelings. Een izakaya is een gastropub, een low key café waar je ook nog kunt eten. En zoals bij de meeste eetplekken in Japan eet je er ook nog eens waanzinnig goed. Een Japanse izakaya is dus allesbehalve fancy of high end. Maar doordat het restaurant dat de naam Izakaya draagt in Amsterdam juist wel chic de friemel is denken veel mensen nu dat een izakaya een dure en deftige aangelegenheid is, maar nee dus. Wanneer Japanners klaar zijn met werken rollen ze een izakaya in en drinken ze bier of sake en eten ze er wat bij. En langzaam aan krijgen we in Amsterdam steeds meer van dit soort gastropubs erbij. Zo opende een tijdje terug Hikage in de Jordaan. En nu komt er Kyō bij.

Kyō Japanse izakaya Amsterdam Centrum

Kyō is dus een typische izakaya waar je lekker low key met je vrienden casual kunt dineren. De sfeer is laid back en op de kaart staan verschillende dingen waar je gelijk van begint te watertanden. Wat dacht je van katsu, yakitori, sashimi, wagyu, karaage, okonomiyaki, don en nog veel meer Japanse lekkernijen. Bestel er een (Japans) biertje en/of sake bij en je zit voorlopig nog wel even goed bij deze nieuwe Japanse spot.

Restaurant Kyō
Koningsstraat 29
Amsterdam Centrum | De Wallen
Drinks | diner

Openingstijden Restaurant Kyō:
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag en donderdag van 17.00 uur tot 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 17.00 uur tot 23.30 uur
Zondag van 17.00 uur tot 23.00 uur

Foto: van hun Facebookpagina geplukt

Tags: Japans restaurant Amsterdam | nieuw restaurant Amsterdam waar je Japans kunt eten | nieuw Japans restaurant | yakitori eten Amsterdam | udon eten Amsterdam | unagi | wagyu

Translate»
Lees vorig bericht:
Mooiste terrassen Amsterdam
20 nieuwe en 15 megatoffe terrassen in Amsterdam

Vanaf vandaag om 12.00 uur mogen we weer de terrassen en restaurants bestieren. En ik hoef jullie niet te vertellen...

Sluiten