Kyō nieuwe Japanse Gastropub in Amsterdam Centrum

Kyō Japanse Gastropub is een nieuwe spot op de Wallen in Amsterdam Centrum waar het hart van iedere izakaya-liefhebber sneller van gaat kloppen.

Toen ik vorig jaar door Japan reisde waren izakaya’s mijn nieuwe lievelings. Een izakaya is een gastropub, een low key café waar je ook nog kunt eten. En zoals bij de meeste eetplekken in Japan eet je er ook nog eens waanzinnig goed. Een Japanse izakaya is dus allesbehalve fancy of high end. Maar doordat het restaurant dat de naam Izakaya draagt in Amsterdam juist wel chic de friemel is denken veel mensen nu dat een izakaya een dure en deftige aangelegenheid is, maar nee dus. Wanneer Japanners klaar zijn met werken rollen ze een izakaya in en drinken ze bier of sake en eten ze er wat bij. En langzaam aan krijgen we in Amsterdam steeds meer van dit soort gastropubs erbij. Zo opende een tijdje terug Hikage in de Jordaan. En nu komt er Kyō bij.

Kyō Japanse izakaya Amsterdam Centrum

Kyō is dus een typische izakaya waar je lekker low key met je vrienden casual kunt dineren. De sfeer is laid back en op de kaart staan verschillende dingen waar je gelijk van begint te watertanden. Wat dacht je van katsu, yakitori, sashimi, wagyu, karaage, okonomiyaki, don en nog veel meer Japanse lekkernijen. Bestel er een (Japans) biertje en/of sake bij en je zit voorlopig nog wel even goed bij deze nieuwe Japanse spot.

Restaurant Kyō
Koningsstraat 29
Amsterdam Centrum | De Wallen
Drinks | diner

Openingstijden Restaurant Kyō:
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag en donderdag van 17.00 uur tot 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 17.00 uur tot 23.30 uur
Zondag van 17.00 uur tot 23.00 uur

Foto: van hun Facebookpagina geplukt

Tags: Japans restaurant Amsterdam | nieuw restaurant Amsterdam waar je Japans kunt eten | nieuw Japans restaurant | yakitori eten Amsterdam | udon eten Amsterdam | unagi | wagyu

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Mooiste terrassen Amsterdam
20 nieuwe en 15 megatoffe terrassen in Amsterdam

Vanaf vandaag om 12.00 uur mogen we weer de terrassen en restaurants bestieren. En ik hoef jullie niet te vertellen...

Sluiten