Getest: Restaurant Spingaren eerste charcuterierestaurant van Amsterdam

Restaurant Spingaren, het eerste charcuterierestaurant in Amsterdam, opende eind vorige maand haar deuren in hartje centrum van Amsterdam. In het giga pand waar voorheen restaurant Lieve zat kun je vanaf nu terecht voor de huisgemaakte lekkernijen van Spingaren. Tijdens een boottocht op 27 juni mocht ik al proeven van hun lekkers en ik kan je vertellen dat de zelfgemaakt pancetta, pastrami, ingelegde bietjes met een rooksmaak en andere bites naar meer smaakten. Afgelopen donderdag schoof ik dan ook aan bij dit nieuwe charcuterierestaurant op de Herengracht voor een avondje ambachtelijk gemaakt gerechten.

Restaurant Spingaren charcuterie en meer

Spingaren staat dan wel met name bekend om hun hun charcuterie en ingelegde groenten, in het restaurant is er meer te bestellen. Zo hebben ze visgerechten, beignets van kikkererwten, bierkippetjes, steak, burgers met frietjes en nog veel meer. Alles wordt ter plekke in de keuken beneden bereid. Ok bijna alles. Alleen het brood laten ze door een bakker maken, maar verder is alles homemade.

Aanrader: Je avond bij Restaurant Spingaren beginnen met een plankje vol lekkers. Je kunt vlees-, vis- en groentedingen kiezen om van te snoepen. Ik vond vooral de beignets van kikkererwten (mooi van structuur, goed op smaak en lekker met de frisse ras el hanout yoghurt) en pancetta niet te filmen lekker. Maar je moet wel van vettig vlees houden wil je de pancetta kunnen waarderen. Ook hadden we de tempura coquilles, maar ik ben toch meer een liefhebber van coquilles zonder krokant korstje. Gewoon omdat ik dit schaaldiertje op zijn puurst het lekkerst vind.

Smakelijk burgertje

Na dit fijne plankje verschijnt er een burger voor mijn neus. En dit is wel een heel erg prettig exemplaartje. De burger bestaat uit een mooi briochebroodje dat even lekker op de grill heeft gelegen, een mooie patty, ibericospek, gerookte huisgemaakte bbq-saus waar je je vingers bij aflikt en augurk voor een frisse bite. Mjam dit is een top burger waarvoor ik graag terugkom.

Lekkere spullen voor thuis

Met lege handen naar huis na een vorkje prikken bij restaurant Spingaren hoeft niet. De vitrine voorin de zaak ligt namelijk vol met lekkers om mee naar huis te nemen. Of neem wat droge worstjes mee, ze hangen boven de vitrine te wachten op een nieuwe eigenaar.

Sfeervolle en mooie zaak

Wij zaten voorin de zaak en dan heb je niet door hoe groot restaurant Spingaren is. Loop vooral even door naar achteren. Het zal je verbazen hoeveel verschillende ruimtes met ieder een eigen sfeer er te vinden zijn. En voor de grootte van het pand is het restaurant opvallend knus. En dat vind ik best wel heel erg knap. Ja Spingaren is gewoon een hele fijne plek om neer te strijken met wat lekkers te eten en te drinken.

Reserveren = korting

Reserveren vind ik zelf altijd behoorlijk handig, ik hou niet zo van teleurgesteld worden omdat er geen plek meer is (ik ben een control freak, ik moet het toegeven). Maar restaurant Spingaren maakt reserveren nog even extra aantrekkelijk. Want door te reserveren kun je zomaar even een korting te pakken hebben. Want als je reserveert op een dag of tijdstip waar het minder druk is, krijg je dus aan het einde van de rit dus gewoon een x percentage korting over je rekening. Hoeveel korting je kunt scoren scheelt per dag(deel), dus dat wordt shoppen voor je korting in hun reserveringsysteem. Leuk om te weten, zij zijn het eerste restaurant die dit systeem gebruiken en ze hebben het systeem ook helemaal zelf laten bouwen.

Hier kun je reserveren

Restaurant Spingaren
Herengracht 88
Amsterdam Centrum

Openingstijden Spingaren:
Maandag tot en met zondag van 17.30 uur tot 22.30 uur

[mapsmarker marker=”416″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
bySam
Look book: Houtbewerken, glasblazen en cocktaildrinken met Villa Massa

Vorige week organiseerde het bekende limoncellomerk Villa Massa een wel heel erg bijzonder event. Lees verder

Sluiten