One to try: Restaurant Vermeer

Restaurant Vermeer valt in de categorie ‘voor-op-je-lijstje-voor-een-bijzondere-avond’, want ook al is dit restaurant tegenover het Centraal Station geen hotter dan hotspot ze hebben zojuist een metamorfose ondergaan. En wauw wat ziet het interieur er picture perfect uit. Veel fijne tinten, verschillende zachte materialen en lekker veel licht. Ook ben ik fan van de vele kleine hoekjes die ze hebben gecreëerd zodat je lekker intiem kunt dineren

Direct reserveren bij Restaurant Vermeer

Restaurant Vermeer Amsterdam centrum

Na een klein aperitief in de stylish velvet lounge nemen we plaats aan tafel. Waar we mogen proeven van de kookkunsten van het keukenteam. Dit team staat onder leiding van chef Chris Naylor. En aangezien deze beste man een Michelinster heeft mag je wel zeggen dat de verwachtingen hoog gespannen zijn. So let the game begin!

restaurant-vermeer-amsterdam-centrum-wijn

Er verschijnt meteen heerlijk zuurdesem witbrood met boter op tafel en niet lang daarna een heerlijke amuse van kerrie spongecake, crème fraîche en tomatenchutney. Een fijn gerechtje om de smaakpapillen even wakker te schudden.

restaurant-vermeer-amsterdam-groente-moestuin

Dan amuse numero dos: Worteltjes uit eigen daktuin met aalbessen. Wow zo super cool, Restaurant Vermeer heeft gewoon een eigen daktuin waarop ze heel veel veggies verbouwen en dit groen verwerken ze in hun gerechten. Straight from the roof on the plate dus!

restaurant-amsterdam-centrum-vermeer

Het volgende gerecht is lekker zomers: Tomaten op heel veel verschillende manieren bereid met een sorbet van basilicum en geitenyoghurt. Hmmmm de friszure tomaten combineren goed met het zoetje van het ijs.

restaurant-vermeer-uit-eten-amsterdam

Bij Vermeer houden ze niet zo van verspilling (who does?!). Ze kopen dus in op het aantal eters dat ze verwachten en daarvan maken ze hun culinaire creaties. Is het ene ingrediënt op, dan grijpen ze gewoon naar iets anders. Het is dus steeds weer een verrassing wat er beschikbaar is.

Vandaag is dat bijvoorbeeld de rode poon. Het stevige witte visje is perfect gegaard en heeft een fijn korstje van olijf-ansjoviskruimel wat het een lekkere bite geeft. Als side kick krijgen we een gestoofde artisjok en saffraancourgettesaus. Mjam!

restaurant-vermeer-amsterdam

En dan zomaar vindt dit super mals stukje vlees zijn weg naar onze tafel. My buddha wat is dit reeruggetje een feest om van te snoepen. We hebben twee varianten op ons bord liggen: Eentje gebakken in gebakken in beurre noisette en een stoof van reeschouder (verstopt onder de compress van koolrabi). Beiden to die for. For the kick: Een jam van aalbes en duivelse saus met zwarte peper.

restaurant-vermeer-amsterdam-dineren restaurant-vermeer-dessert

Als je een zoete tand hebt, word je heel erg blij van het dessert van honingcustard met schuim van duindoornbes, karamel, gesuikerde zwarte olijf en een sorbet van gember. Ik ben blij dat hij ook een zuurtje heeft om het zoet wat te neutraliseren, maar ik blijf er toch bij dat mijn favo dessert een liquid dessert is.

De daktuin van Vemeer

En dan worden we opgehaald, want we mogen het dak op! Ik voel me zo blij als een kleuter dat voor het eerst haar eerste snoepje mag uitkiezen.

restaurant-vermeer-moestuin

Wauw ik kom ogen tekort! Ik wil zowel naar het waanzinnige uitzicht als al het groen aan mijn voeten kijken. Oh ja en ik wil ook luisteren naar de uitleg die we krijgen. Uiteindelijk heb ik deze mooie pics en ben ik eigenlijk het hele verhaal dat ons verteld is vergeten. Oh ja dit mooi stukje groen is van de hand van Growndowntown (bekend van NEST, Zoku en het grootste dakpark van Amsterdam bij B.Amsterdam.

restaurant-vermeer-dak

I’m blown away, wat een avond. Waanzinnig eten, te gekke bediening, fabulous wijnen, fijne sfeer en setting en the cherry on top: Een kijkje op het dak. Ik zeg als je nog niet bij Restaurant Vermeer bent geweest, snel even inplannen. Je kunt hieronder direct reserveren.

Restaurant Vermeer
Prins Hendrikkade 59-72
Amsterdam Centrum
Drinks | diner

Bekijk de website.

Openingstijden:
Maandag tot en met zaterdag van 18.30 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”248″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Het Warenhuis nieuwe spot op de Haarlemmer

Sinds half september hebben we er een hotspot bij op de Haarlemmerstraat: Het Warenhuis. Een laid back spot waar je op...

Sluiten