Sjefietshe en MasMais grandioze taco fiësta bij Sammie Sangria

Een tijdje terug tipte ik je al over Sammie Sangria, een nieuwe vrolijke spot op de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Het voorheen nogal duffe Veronicaschip is eindelijk tof geworden nu het is omgedoopt tot sangriawalhalla. Vorige week mocht ik ervaren hoe tof deze nieuwe hotspot aan de overkant van ’t IJ precies is geworden. Op het schip, naast het schip, in het schip overal is het gezellig gemaakt met tafels en stoelen. Met een ruig scheepsrandje dat wel en overal een uitzicht over ’t IJ.

Vanavond is het een speciale avond; Sjefietshe en de boys van MasMais hebben hun handen ineen geslagen en houden een Taco Fiësta op het schip. Dat staat garant voor sangria…heel veel sangria, killer taco’s en tropische muziek van Aymar Torres. Even over de sangria, die met cava, Gin Mare, salie, soda en perzik shrub is gevaarlijk lekker. En Aymar Torres, man man man wat kan hij een Spaans sfeertje creëren. Het is dat we op het terras geen dak hadden, anders had Aymar die er snoeihard vanaf geblazen.

MasMais tortilla’s om van te houden

En laten we het vooral ook over de taco’s hebben. En dan als eerste over de tortilla’s. Mike van Kruchten en Jim van de Ven zijn de mannen achter de pop-up tortilleria MasMais. Deze coole boys leerden het vak van Mexicaanse maïstortilla’s maken in Oaxaca (ohhhh hoe ik van Oaxaca hou) en ze hebben twee jaar gespendeerd om maïspannenkoeken te maken waar ze écht helemaal blij van worden. Mike: ‘Op een gegeven moment dachten we dat we een goede tortilla hadden. We proefden ze en dachten nee dit is niet goed. Maar nu eindelijk na twee jaar zijn ze echt te gek.’ En ik kan dat alleen maar beamen. Hun tortilla’s hebben een prachtige smaak en zijn soepel en stevig tegelijk. Niets zo irritant als een tortilla dat uit elkaar dondert als je het oppakt, maar daarvoor hoef je bij MasMais niet bang voor te zijn. Hun bizar flexibele maïsrondjes zijn behoorlijk smijtproof.

Wist je trouwens dat de Mexicaanse staat Oaxaca ook bekend staat om haar mezcal? Ik heb in Matatlan een paar palenques bezocht en mocht ‘helpen’ dit drankje te maken. Lees hier het artikel.

Mike en Jim slepen hun tortillamachine overal naartoe en poppen hier en daar op. Zoals eerder bij Skatecafe en Fuku en deze avond dus bij Sammie Sangria. Ter plekke draait Mike van de masa platte deegrondjes met een perfecte dikte die Jim vervolgens bakt op de hete plaat. Mexicaanse vrouwen zijn pas klaar om te trouwen als het ze lukt om de tortilla’s te laten oppuffen wanneer ze ze bakken. Menig Mexicaanse bachelorettes zouden jaloers zijn op de tortilla bak skills van Jim.

Oh en deze twee tortillabazen zijn op zoek naar een pand in Amsterdam West zodat ze hun eigen taqueria kunnen openen, dus wie weet kunnen we straks bij deze twee el jefe de tortillas langs wippen wanneer we willen voor een loeigoeie taco.

MasMais verse tortilla's maken

Tacos de ceviche y mas

Ok, kick ass tortilla check. Nu nog de toppings. En dat kun je wel overlaten aan chef Rik Swinkels van Sjefietshe. Wat dacht je van een ceviche van dorade op een tostada (gefrituurde tortilla van MasMais) met een groene salsa en zeekraal? Gruwelijk fijn!

Sjefietshe taco's MasMais tortilla's

Of een taco mixto met pulpo, garnalen, avocado en ingelegde radijsjes? Daar word je even stil van. Liever een vega taco? De taco met boterzachte pompoen, witte kaas en goddelijke smaakbom salsa is de signatuur taco van MasMais en is to die for!

Sjefietshe x MasMais taco's

De taco’s met de tortilla’s van MasMais en toppings van Sjefietshe (de special met pompoen dus niet) staan overigens altijd op het menu bij Sammie Sangria. Dus als je last hebt van een serieuze craving naar yummy taco’s kun je sowieso donderdag tot en met zondag terecht bij deze nieuwe te gekke spot in Amsterdam Noord. De sangria staat dan in ieder geval al koud voor je. En nu maar hopen dat de boys van MasMais of heel snel weer hun krachten bundelen met Sjefietshe voor een heus tacofeestje bij Sammie Sangria of een pandje vinden om een taqueria te beginnen. Wat ik wil deze fiësta heel snel nog even dunnetjes overdoen.

Sammie Sangria
NDSM-Pier 1
Amsterdam Noord
Lunch | borrel | diner | fiësta | terras aan het water

Openingstijden Sammie Sangria:
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag gesloten
Donderdag van 16.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag van 16.00 uur tot 3.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 23.00 uur

Plan je route naar Sammie Sangria

Ook interessant

Tags: nieuwe hotspot in Amsterdam Noord | maistortilla’s van MasMais | taco’s van Sjefietshe en MasMais | tortillamaker MasMais | taco’s eten in Amsterdam Noord | ceviche taco’s

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Coulisse Amsterdam nieuwe hotspot
Coulisse klopt als een bus en verrast vanaf het begin tot het einde

Toen Restaurant Coulisse opende vielen er gelijk ook grote namen: Noma, The Jane en Oud Sluis. Lees verder

Sluiten