Oesters, deze ziltige lekkernijen prijken op menig restaurants. Want het geschenk uit de zee is populair en lekker veelzijdig. Natuurlijk kun je gaan voor oesters met een kneepje citroen of een basic vinaigrette met rode wijnazijn en fijngesneden sjalotjes, maar als je eens een keertje wat anders wilt neem dan een oester met een twist. Bij deze vijf spots hebben ze oesters die net even anders zijn. Slurpen maar!
Bacalar: tostada met oesters
Tacofanaten weten dat Bacalar in Amsterdam Noord de go-to spot is als je een gegarandeerd goede tacosessie wilt. Chef en eigenaar Joachim de Buck heeft het talent taco’s met een hoog oepfh-effect te creëren. Sappig, met verschillende zuren, pittig en hartige smaken…precies wat je wilt. En laat hij nou toevallig een oester ceviche tostada op het menu hebben staan. Oei oei die wil je toch gewoon proberen?
Bar Fisk: oesters met limonana vinaigrette
Bar Fisk in de Pijp is sowieso een hele fijne spot om een visje te happen. En ze hebben oesters met een limonana vinaigrette op het menu staan. Kun je je voorstellen hoe deze frisse Israëlische limonade van vers geperste limoensap en geurige munt als vinaigrette op oesters smaakt? Mjam bestellen en slurpen maar!
The Good Companion: oesters met ponzu
Ja de fish and chips bij The Good Companion zijn gruwelijk fijn, maar ze hebben ook oesters met een ponzudressing. Ik kan je vertellen dat de oesters met deze umamirijke dressing nog iets beter wegslurpen.
New King: gestoomde oesters met tausi
Voor mij zijn gestoomde oesters met tausi (gefermenteerde zwarte boon) pure nostalgie. Ik denk dat ik eerder deze Aziatische oesters at voordat ik ooit rauwe parels uit de zee slurpte en nog steeds kun je mij altijd dit goddelijke gerecht voorschotelen. Je vindt deze oesters op z’n Aziatisch bij restaurant New King.
Nazka: oesters Amazonicas
Denk je aan Peruaans eten, dan denk je aan restaurant Nazka in de Pijp. Chef Chris weet de meest prachtige gerechten op tafel te toveren die je even naar Peru brengen. En voor oesters Amazonicas met salsa brava, tobiko (viseitjes) en siroop van passievrucht zit je hier goed.
Wist je trouwens dat je in ons kikkerlandje gewoon zelf oesters kunt rapen? Ik heb voor je uitgezocht waar je dit het beste kunt doen en wat je hiervoor nodig hebt. Alle info en tips lees je in het artikel over oesters rapen.
Ook interessant
- Tewatashi Sushi Amsterdam nieuwe sushi omakase van Japanse chef Yuji
- 7x banh mi (Vietnamese baguettes) eten in Amsterdam
- 5x de beste focaccia in Amsterdam
- 7x restaurants in Amsterdam waar je Sichuan food kunt eten
- Bisous is zwoel en sexy en je kunt er ook nog eens verdraaid goed eten
Tags: oesters eten in Amsterdam | oesters slurpen | oesters met een twist