Bij deze 5 spots eet je oesters met een twist

Oesters, deze ziltige lekkernijen prijken op menig restaurants. Want het geschenk uit de zee is populair en lekker veelzijdig. Natuurlijk kun je gaan voor oesters met een kneepje citroen of een basic vinaigrette met rode wijnazijn en fijngesneden sjalotjes, maar als je eens een keertje wat anders wilt neem dan een oester met een twist. Bij deze vijf spots hebben ze oesters die net even anders zijn. Slurpen maar!

Bacalar: tostada met oesters

Tacofanaten weten dat Bacalar in Amsterdam Noord de go-to spot is als je een gegarandeerd goede tacosessie wilt. Chef en eigenaar Joachim de Buck heeft het talent taco’s met een hoog oepfh-effect te creëren. Sappig, met verschillende zuren, pittig en hartige smaken…precies wat je wilt. En laat hij nou toevallig een oester ceviche tostada op het menu hebben staan. Oei oei die wil je toch gewoon proberen?

Meer over Bacalar

Foto credits: Joachim de Buck

Bar Fisk: oesters met limonana vinaigrette

Bar Fisk in de Pijp is sowieso een hele fijne spot om een visje te happen. En ze hebben oesters met een limonana vinaigrette op het menu staan. Kun je je voorstellen hoe deze frisse Israëlische limonade van vers geperste limoensap en geurige munt als vinaigrette op oesters smaakt? Mjam bestellen en slurpen maar!

Meer over Bar Fisk

Dit bericht bekijken op Instagram

Don't be shellfish, share your oysters. #getyourfiskon #barfisk

Een bericht gedeeld door BAR FISK (@barfiskamsterdam) op

The Good Companion: oesters met ponzu

Ja de fish and chips bij The Good Companion zijn gruwelijk fijn, maar ze hebben ook oesters met een ponzudressing. Ik kan je vertellen dat de oesters met deze umamirijke dressing nog iets beter wegslurpen.

Meer over The Good Companion

The Good Companion oesters eten

New King: gestoomde oesters met tausi

Voor mij zijn gestoomde oesters met tausi (gefermenteerde zwarte boon) pure nostalgie. Ik denk dat ik eerder deze Aziatische oesters at voordat ik ooit rauwe parels uit de zee slurpte en nog steeds kun je mij altijd dit goddelijke gerecht voorschotelen. Je vindt deze oesters op z’n Aziatisch bij restaurant New King.

Meer info over New King

Nazka: oesters Amazonicas

Denk je aan Peruaans eten, dan denk je aan restaurant Nazka in de Pijp. Chef Chris weet de meest prachtige gerechten op tafel te toveren die je even naar Peru brengen. En voor oesters Amazonicas met salsa brava, tobiko (viseitjes) en siroop van passievrucht zit je hier goed.

Meer over Nazka

Dit bericht bekijken op Instagram

Oyster Amazónica

Een bericht gedeeld door NAZKA (@nazka_amsterdam) op

Wist je trouwens dat je in ons kikkerlandje gewoon zelf oesters kunt rapen? Ik heb voor je uitgezocht waar je dit het beste kunt doen en wat je hiervoor nodig hebt. Alle info en tips lees je in het artikel over oesters rapen.

Ook interessant

Tags: oesters eten in Amsterdam | oesters slurpen | oesters met een twist

Translate»
Lees vorig bericht:
Sammie Sangria NDSM Amsterdam Noord MasMais
Sjefietshe en MasMais grandioze taco fiësta bij Sammie Sangria

Een tijdje terug tipte ik je al over Sammie Sangria, een nieuwe vrolijke spot op de NDSM-werf in Amsterdam Noord....

Sluiten