Coulisse klopt als een bus en verrast vanaf het begin tot het einde

Toen Restaurant Coulisse opende vielen er gelijk ook grote namen: Noma, The Jane en Oud Sluis.

Chef Tim van der Molen ging namelijk in de leer bij onder andere Noma en maître Simon Witmaar leerde het vak onder meer bij de zaken van sterrenchef Sergio Herman.

Coulisse in Amsterdam Oost

Na met René Redzepi en Sergio gewerkt te hebben vonden de mannen dat het tijd werd voor een eigen zaak en hebben wij even mazzel want dit werd dus in Amsterdam Oost. Aan de Oostenburgergracht, waar je het prachtige monumentale NewWerktheater vindt, daar is restaurant Coulisse neergestreken.

Preppen met bubbels en amuses

Het is een zwoele zomeravond en perfect weer voor een glaasje bubbels op de stoel. Gelukkig vinden ze dat bij Coulisse ook. Wanneer we aan komen lopen staan de keurig met witte lakens gedekte tafels al op ons te wachten. De suggestie om eerst nog even een drankje buiten te doen voordat we aan tafel gaan is bij deze gebombardeerd tot het beste idee van de dag.

Restaurant Coulisse Amsterdam Oost

Al snel hebben we een bijzonder fijn glaasje Champagne voor onze neuzen en bladeren we door de kunstwerken van een menukaarten. Als er net zoveel zorg is besteed aan de gerechten als aan het voorkomen van het menu, dan zit het met de rest van de avond wel snor.

Coulisse restaurant Amsterdam Oost nieuw hotspot

We hoeven niet lang te wachten om een voorproefje te krijgen van wat de witte brigade voor ons in petto heeft. We trappen we af met gekoelde watermeloen met gerookte Madame Jeanette. Een fotogeniek gerecht dat de smaakpapillen op een bijzonder fijne manier even wakker schudt.

Restaurant Coulisse nieuw hotspot Amsterdam

Minstens zo fraai voor het oog en de mond zijn de tartelettes van knolselderij en makreel en aardappelsandwiches met aardbei.

Restaurant Coulisse Amsterdam hotspot

Dit ‘voorprogramma’ maakt me alleen nog maar meer nieuwsgierig. Wat staat er ons na dit fijne begin te wachten? Wordt het nóg beter of kakt het straks in? We gaan naar binnen, aan tafel en gaan het beleven.

Restaurant Coulisse interieur Piet Boon

Van binnen is Coulisse dankzij Studio Piet Boon sfeervol ingericht met zacht licht en natuurlijke materialen en tinten.

Easy fine dining

Koken op hoog niveau, maar dan wel in een ontspannen en toegankelijke sfeer belooft de website van Coulisse. Creatief en toch comfortabel. Easy fine dining noemen ze het. En dat ziet er volgens Coulisse dus zo uit:

Restaurant Coulisse uit eten nieuw bijzonder

Een wit kommetje met blauwe verfstrepen houdt de verschillende soorten tomaatjes en duindoornbesjes bij elkaar. Aan tafel wordt er een laagje bottarga eroverheen geraspt en het umamifeestje is compleet. Zuur, fris en hartig in één. Echt een te gek gerecht.

Coulisse uit eten Amsterdam restaurant Oost

Het volgende gerecht is mijn lievelings van de avond: melk curd, flinterdunne komkommer, gebrande baby komkommer, een vinaigrette van szechuan pepers en Oost-Indische Kers gevuld met een gelletje dat bizar veel smaak bevat. Wauw wat een smaken en wat een waanzinnige combinatie. Knap ook trouwens. Het gerechtje laat zich dan ook gewillig fotograferen.

Uit eten Amsterdam Oost Coulisse

Nog zo’n goed gelukt gerecht is de gegrilde spitskool met een lak van miso. Ieder stukje spitskool heeft een andere topping. In volgorde van smaakopbouw: gefermenteerde dennentoppen, kappertjes en ingelegde rozenblaadjes. Klinkt spannend, is het ook en ook nog eens verdraaid lekker.

Nieuw restaurant Amsterdam Oost Coulisse

We gaan verder met artisjok en het vlees van de poten van de Noordzeekrab. De artisjokjes staan met hun pootjes in een saus van eidooier en peterselie. Er bovenop wat sumak om het af te maken. De romigheid van de eidooier met het frisse van de peterselie is zo’n prachtig geheel met de artisjok en krab. Ik wil dit sausje volledig oplikken en dat gaat heel goed met het brood (van BAK) dat vervolgens op tafel komt. Daarbij nog meer lekkers om het brood in te dippen: een bisque van garnalenhoofdjes en boter. Comfortness to the top!

Coulisse restaurant diner lunch

Wil je je etentje nog wat extra opleuken, bij Coulisse kun je een extra gang toevoegen aan het bestaande menu. Vandaag is het extra gerecht een langzaam boven het vuur gegaarde zeeduivel met zomertruffel in een saus van gerookte tarbotgraten en peterselie. De stevige witvis is perfect gegaard en de grandioze saus en de truffel maken het helemaal af.

Taco Restaurant Coulisse

Wat verwacht je van het hoofdgerecht als het menu lamsschouder van de grill en condimenten belooft? Nou vast niet een taco met spitskoolbladen als tortilla en pittige olie en yoghurt als salsa’s. Tenminste ik niet.

Een verrassing dat overigens ook nog eens bijzonder prettig weg eet. En dat doe je uiteraard met je handen. En hoppa daar is het laagdrempelige dat ze beloven. Kunnen we dat ook weer afvinken.

Restaurant Coulisse taco

The grand finale

Het dessertmoment is voor mij meestal even uitzitten. Negen van de tien keer vind ik de laatste gang te machtig. Overslaan en direct naar de kazen (als die er tenminste zijn) luidt dan ook vaak het devies.

Maar Coulisse weet te verrassen met het pré-dessert van gemarineerde aardbeien met een granitée van kombucha en kruiden crumble van karwijzaad en anijszaad en verveineblaadjes. Fris, zoet, zuur en opbeurend. Ook het hoofddessert van kardemomijs met kersen en roze peper gepaired met een perzik amazake, een non-alcoholische sake is alles behalve té zoet. Het is eerder kruidig, fruitig en spannend. Ergens weet ik nog ruimte te vinden voor de financier met duindoornbes en een hapje van de smokey choco bros.

Achter de Coulisse

Toen ik hoorde over alle positieve verhalen over Coulisse en het imposante cv van zowel de chef als de maître waren de verwachtingen behoorlijk gespannen. Riskant, want teleurstelling loert dan om de hoek, maar alle beloftes worden waargemaakt en Coulisse klopt aan alle kanten. De ontvangst, de creatieve en spannende gerechten, de mooie wijnen, de goede service en de ongedwongen sfeer. Gewoon een heerlijke avond vanaf het begin tot aan het einde.

Prijs menu: € 65 (uit te breiden met een extra gang).
Het lunchmenu kost €47,50.

Coulisse
Oostenburgergracht 7
Amsterdam Oost
Lunch (alleen zaterdag)| diner

Openingstijden Coulisse:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met vrijdag van 19.00 uur tot 0.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur en van 19.00 uur tot 0.00 uur
Zondag gesloten

Plan je route naar Coulisse

Ook interessant:

Tags: Restaurant Coulisse in Amsterdam Oost | nieuw restaurant in Amsterdam Oost | restaurant aan de Oostenburgergracht in Amsterdam Oost | restaurant in NewWerktheater | Chef Tim van der Molen en maître Simon Witmaar openen restaurant Coulisse

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Aziatisch recept koken zoete aardappelnoedels met buikspek
Recept roergebakken buikspek met zoete aardappelnoedels

Ik ben gek op noedels. Ik kan ze iedere dag en de hele dag eten. Lees verder

Sluiten