Shigure nieuw geheim Japans omakase restaurant in Amsterdam

Met een select groepje aan de chef’s tafel plaatsnemen terwijl de chef in een vooraf uitgedacht tempo de gerechtjes één voor één voor je neus zet.

Ik ben gek op omakase. Een typisch Japanse manier van dineren waarbij je de chef volledige vrijheid geeft in wat en hoe hij je serveert. Omakase betekent namelijk zoiets als ‘Ik laat het aan u over’ in het Japans. Er wordt nagedacht over de opbouw en de opmaak van de gerechten. Zo eindigen de meeste chefs met een (miso)soepje om je spijsvertering een handje te helpen en wordt er ook goed nagedacht over het tempo waarin de gerechten worden opgediend. En meestal bestaan de gerechten uit sushi zoals sushi bedoeld is.

Als je nog nooit een omakase hebt meegemaakt, kan ik je zeker aanraden om het eens uit te proberen. Het is echt een superleuke en meestal ook superlekkere ervaring. En nu heeft Amsterdam er een nieuwe omakasezaak bij: Shigure. ‘The unpredictable monsoon of the Netherlands,’ zoals ze het zelf noemen.

Shigure verborgen sushizaak in Amsterdam oost

Extra leuk aan deze nieuwe sushispot is dat het verborgen is. Wie Sushi Fanatics sinds hun komst in 2020 een beetje heeft gevolgd weet wellicht dat ze zich hebben gefocust op vergeten basistechnieken zoals welke rijst ze gebruiken, de manier waarop ze de vis snijden en behandelen. Alles is gericht op tijdloosheid, de seizoenen en de puurste smaak uit de ingrediënten te halen.

En na al dat oefenen en proberen is het nu dus tijd geworden voor Shigure, een verborgen omakaserestaurant in Sushi Fanatics. En deze nieuwe zaak staat, zoals je je wel kunt bedenken, zeer hoog op mijn lijstje. Helaas zijn ze vooralsnog alleen op de vrijdagen geopend en zitten ze ramvol de aankomende maanden. Maar zodra ik een gaatje vind, dan vind je me daar aan de counter bij de chef.

Shigure
Andreas Bonnstraat 36
Amsterdam Oud-West
Diner

Openingstijden Shigure:
Tijdelijk alleen op vrijdag

Plan je route naar Shigure

Foto: screenshot van hun Instagrampagina

Verborgen kamer binnen Sushi Fanatics | omakase Amsterdam | sushi eten in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Ramen Impossible nieuw ramenrestaurant in de Pijp Amsterdam

Ramen Impossible in de Pijp is de allernieuwste ramensensatie van Amsterdam. Lees verder

Sluiten