Perfecte pasteitjes en heerlijke no nonsense gerechten eet je bij Slagerij de Beurs

Alles smaakt lekkerder en beter in een mooie deegkorst. Ja toch?

Paté en croûte, pasteitjes, bladerdeegflapjes…ik kan nog wel even doorgaan met deze lijst aan verslavend lekkere dingen in een deegjasje. En het allerlekkerste zijn hartige pie’s die from scratch zijn gemaakt. Vooral als ze zo knap zijn dat je ze het liefste wilt inlijsten en ophangen. Een ware kunst vind ik het. En ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik gigantische trek heb ik zo’n pastei.

Gelukkig heb ik een deegmagiër gevonden die mijn pasteitjes cravings kan stillen: Timo de Beurs. Timo is de mede-eigenaar en chef van restaurant Slagerij de Beurs en laat je nou toevallig in zijn restaurant heel erg goed terecht kunnen voor deze hartige traktaties in een jasje. Terwijl mede-eigenaar Ard Muntjeswerf ‘de voorkant doet’ en je glazen vult met goddelijke druivensappen uit zijn mooie wijncollectie, boetseert chef De Beurs de ene na de andere deegkunstwerk voor zijn gasten in het restaurant.

En ja ook tijdens deze tweede lockdown, want Slagerij de Beurs hoort bij het Eden Hotel Amsterdam bij het Rembrandtplein, dus je kunt als hotelgast gewoon aanschuiven voor een viergangendiner. En dat is exact wat wij twee weken geleden hebben gedaan. En het fijne is je rolt daarna zo je bedje in. En het bedje is heel erg zacht en comfortabel kan ik je vertellen.

Ard is een geboren host en creëert gelijk een welkomsgevoel standje 10. ‘Zullen we beginnen aan de bar?’ Stelt hij voor. ‘Oesters? Charcuterie van Brandt & Levie?’ Topsuggesties heeft hij.

De Zeeuwse platte en selectie van Coppa, chorizo en droge worst zijn een te gekke opwarmer.

Pate en croute Slagerij De Beurs

Tijd om aan tafel te gaan. We trappen af met een paté en croûte met eend, pruim en hazelnoot. Deze korst, het laagje lard en dan die vulling. Dit is paté perfectie. We drinken er een glaasje pinor noir uit de Bourgogne van Jean-Marc Millot bij wat prachtig bij de eend smaakt.

Slagerij De Beurs Amsterdam centrum restaurant

Daarna verschijnt een clam chowder op tafel. De kokkels zijn echt net aan gaar en nog glazig. Zo ontzettend mooi. En dan die gruwelijk fijne saus. Het bord gaat schoongelikt terug naar de keuken.

Inmiddels hebben we ook een fles Saumur blanc 2015 van Domaine du Collier op tafel staan. Een prachtwijn waar we gelukkig een hele fles van hebben.

Restaurant in de buurt van Stopera Slagerij De Beurs Eden Hotel Amsterdam

De schol met sperziebonen, venkel en garnalensaus die volgt is een voorbeeld van hoe vol smaak en mooi no-nonsense er wordt gekookt bij Slagerij de Beurs. Buitengewoon goed dit.

Vriendlief heeft een pie met konijn, spek en pruim (hoofdfoto). Deze halfronde rakker is zo fotogeniek en daarnaast smaakt hij ook nog eens subliem.

Restaurant Amsterdam Centrum Slagerij De Beurs

Ik ben gek op soesjes. De Paris-Brest dat we als dessert krijgen is dan ook ontzettend welkom. Het soezendeeg is getopt met amandel, hazelnoot en gevuld met hazelnootpralinécrème. Echt goddelijk!

Het is ongekend chef Timo kan toveren met verschillende soorten deeg. Tijdens de eerste lockdown nodigde hij me uit om samen met hem een lamb pie te maken. In onderstaand filmpje kun je terugzien hoe dat ging. De chef wist mij te vertellen dat hij ontzettend veel van zijn vrouw heeft geleerd over deeg. Zij runt namelijk Brittons Bakery & Cakery. Haar baksels liggen bij verschillende horecazaken in Amsterdam.

Ik zou werkelijk waar iedere dag bij Slagerij de Beurs kunnen eten. Je eet hier onwaarschijnlijk goed en ze schenken hier fantastische wijnen. Wil je hier ook eten? Elke vrijdag en zaterdag kun je hier een hotelkamer inclusief viergangendiner boeken voor €67,50 per persoon. Woon je in Amsterdam, dan hoef je geen toeristenbelasting te betalen. Oh en Hotel Eden Amsterdam, waar je dus zult slapen, heeft hele mooie net gerenoveerde kamers en de bedden zijn superzacht.

Reserveren kan via de mail of app: ard@slagerijdebeurs.nl of 0641062231.

Slagerij de Beurs
Amstelstraat 9
Amsterdam Centrum | Rembrandtplein
Diner

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zondag van 18.00 uur tot 1.00 uur

Plan je route naar Slagerij de Beurs

Ook interessant

Slagerij de Beurs op het Rembrandtplein | staycation bij Eden Hotel Amsterdam en dineren bij Slagerij de Beurs | restaurant op het Rembrandtplein | nieuwe restaurants Amsterdam | waar kun je paté en croûte eten in Amsterdam? | hartige pie’s

Translate»
Lees vorig bericht:
Recept zachte pretzels bakken
Zachte pretzels van bierbeslag

Zachte pretzels - en dan bedoel ik niet die harde zoutjes die je in de winkel koopt - zijn goddelijk....

Sluiten