Zo maak je je reis naar Sri Lanka onvergetelijk

Wist je dat Sri Lanka de populairste reisbestemming van 2019 is?

Niemand minder dan Lonely Planet riep dit eiland ten zuidoosten van India uit tot favoriet van hun lezers. Niet zo gek als je je bedenkt dat dit eiland een dergelijk compact formaat heeft waardoor je in zo’n twee weken een behoorlijk deel van het eiland kunt coveren. Daarnaast heb je er prachtige stranden waar je heerlijk je tenen in het zand kunt begraven, zijn de treinreizen een avontuur op zich en word je tijdens zo’n treinrit getrakteerd op de meest adembenemende uitzichten. Tel daarbij op de yummie curries, gruwelijk lekkere roti’s en de verschillende hike opties en je hebt jezelf een eiland gevonden waar je je vakantiedagen maar al te goed kunt spenderen.

10 redenen waarom je naar Sri Lanka op vakantie moet gaan.

Ministry of Crab

Een goede voorbereiding is het halve werk

Dus op vakantie naar Sri Lanka? Ik kan het je zeker aanraden, ik was er twee jaar geleden in de maand mei en we hebben een te gekke vakantie gehad. En met de juiste voorbereiding word je reis naar Sri Lanka grandioos. Want wist je bijvoorbeeld dat je om Sri Lanka binnen te mogen komen je een ETA/visum nodig hebt? Natuurlijk kun je als je aankomt op het Aziatische eiland in de rij gaan staan en dan nog alles regelen, maar waarom zou je? Want zodra je landt op het eiland wil je natuurlijk op naar het avontuur. Ikke wel in ieder geval. Dus wees slim en regel je ETA/visum voor Sri Lanka van tevoren. Hoe je dat doet? Hieronder zet ik voor je op een rij hoe je een ETA/visum van tevoren kunt regelen zodat je je daarna alleen nog maar hoeft druk te maken over welk strand je gaat aandoen en wat voor eetspots je op je to lijst moet zetten. Oh ik hou zo van vakantievoorpret!

Regel je visum vooraf bij het Visumbureau

Je kunt je visum voor Sri Lanka bij VisumBuitenland.nl regelen. Het is een overzichtelijke en professionele website en je regelt alles online. Niet geheel onbelangrijk, ze worden gemiddeld beoordeeld met een 9,3 (van de 1351 reviews). En online een ETA/visum naar Sri Lanka aanvragen betekent ook dat je geen trip naar de ambassade van Sri Lanka hoeft te maken of via een tussenpartij je paspoort moet versturen ofzo. Trust me dat wil je! Paspoorten opsturen of wachten bij een ambassade is gewoon niet cool.

Online visum Sri Lanka aanvragen

Wanneer je je visum online aanvraagt kies je je bestemming, vervolgens voer je je gegevens in (extra bonus, ze hebben een handige checker zodat je wordt gewaarschuwd als je bijvoorbeeld in plaats van de letter o een cijfer 0 hebt ingevuld bij je paspoortnummer etc), tenslotte betaal je gewoon via iDeal (€49,95 per persoon, een zakelijk visum kost €10 meer) en binnen een paar dagen heb je hoppa zo je visum in je inbox. Reis je met meerdere mensen naar Sri Lanka of zelfs met een groep? Dan kun je zelfs meerdere personen tegelijk invoeren of een groepsaanvraag doen, superhandig! Heb je een vraag? Hun supportcenter is 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereikbaar. Zowel telefonisch als per e-mail. En daar hou ik persoonlijk wel van. Zorg er wel voor dat je paspoort wanneer je aankomt op Sri Lanka nog zes maanden geldig is en je een pagina in je paspoortboekje vrij hebt.

En voor je het weet ben je in Sri Lanka en kun je genieten van dit zwembad…

Bekijk onderstaand hotel en andere hoteltips in Sri Lanka.

Hotel Sri Lanka Arugam Bay
Translate»
Lees vorig bericht:
Super Lyan Mr Lyan cocktailbar Amsterdam
Beste bartender van de wereld opent cocktailbar Super Lyan in Amsterdam

Gruwelijk goede cocktails nippen kan straks bij deze nieuwe bar! Lees verder

Sluiten