The Bab Amsterdam brengt Korean food naar Amsterdam

Al tijden roep ik dat er meer Koreaans eten moet zijn in Amsterdam.

Het is zo’n geweldige keuken en een paar jaar geleden leek er met de komst van Yokiyo en het eerste Noord-Koreaanse restaurant Haedanghwa (voor degenen die er ooit zijn geweest, oh my wat was dit voor een tent?) Amsterdam eindelijk klaar te zijn voor een invasie van Korean food. Maar Yokiyo verhuisde en verdween en team Haedanghwa vertrok en liet de witte plavuizen achter zodat restaurant Jacobsz het kon overnemen. Daarna bleef mijn hoop voor een Korean town in Mokum een beetje uit. Ok, Seoul Food kwam er nog bij en als je desperate bent voor Koreaans kun je nog naar Miss Korea, maar dat is het dan wel. Maarrrr er gloort hoop aan de horizon, want 2019 lijkt weer all about Korean te gaan. Een tijdje terug verscheen Korean fried chicken koning Uncle Lee en nu gaat er een Korean food spot open in Amsterdam Oost: THE BAB Amsterdam.

The BAB Amsterdam Korean food spot

Korean fried chicken, bibimbab on hot stone pot, gimbab and kimchi pancake, Korean style spicy pork and steamed rice, pork en squid bulgogi en beef bulgogi dosirak…het zijn maar een paar Koreaanse gerechten die voorbij komen op THE BAB Amsterdam Instagramaccount waar je spontaan van gaat watertanden. Dit wil ik!

THE BAB

Korean fresh food leest hun nieuwe lichtbak dat aan hun gevel aan de Camperstraat 36 in Amsterdam Oost. En aan de foto te zien kun je deze Koreaanse heerlijkheden wegspoelen met een ijskoud biertje. Lijkt mij niet verkeerd. De Korean fried chicken komt met een speciale spicy saus en wordt getopt met amandel en bosui om het een krokante bite te geven. Je hebt em voor 14 euro.

Ook de dolsot Bibimbab (veggies, met een gebakken ei, bulogi (roergebakken rundvlees of gewokte tofu) kost 14 euro.

THE BAB Amsterdam Koreaans restaurant
THE BAB Korean food

THE BAB heeft van 1 maart tot en met 18 maart een pre openingsperiode.

THE BAB
Camperstraat 36
Amsterdam Oost
Lunch | diner

Openingstijden tijdens de pre opening periode:
Maandag en dinsdag van 11.00 uur tot 15.00 uur
Donderdag tot en met zaterdag van 11.0 uur tot 15.00 uur

Vanaf 18 maart 2019 gaan ze ‘normaal open’:
Maandag en dinsdag van 13.00 uur tot 20.00 uur
Donderdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 20.00 uur

Foto credits: THE BAB

[mapsmarker marker=”136″]

Tags: Koreaans restaurant in Amsterdam | Korean food Amsterdam | Koreaans eten in Amsterdam | nieuw restaurant in Amsterdam Oost | Korean fried chicken

Translate»
Lees vorig bericht:
Sri Lanka strand
Zo maak je je reis naar Sri Lanka onvergetelijk

Wist je dat Sri Lanka de populairste reisbestemming van 2019 is? Lees verder

Sluiten