Bizar lekkere sushi bij restaurant MOMO

Denk je aan bijzondere sushi, dan denk je aan MOMO. Bij dit restaurant op de hoek van de Hobbemastraat en de Stadhouderskade weten ze wel raad met rauwe vis en sushirijst en dit is dan ook de plek waar sushilovers maar al te graag neerstrijken om hun chopsticks even te laten klapperen.

International Sushi Day

Omdat International Sushi Day op de loer ligt (18 juni) wordt de Japanse bite even in het zonnetje gezet en dat is natuurlijk helemaal terecht, want wat een fijn Aziatisch hapje is dit toch. Vorige week mocht ik in aanloop naar deze sushi feestdag aanschuiven bij MOMO om drie wel hele bijzondere sushi te proeven. Wat dacht je van sushi met wagyu, sushi met niet normaal verse coquilles (voor onze ogen werd de schelp geopend en de coquille leefde nog) en sushi met foie gras? Vooral de laatste was echt een verrassing. Wie had ooit gedacht dat foie gras in een sushi zo waanzinnig zou zijn!

Verse wasabi

Kijk je hebt sushirestaurants en je hebt SUSHIrestaurants. Waarom MOMO tot de laatste categorie behoort komt onder andere doordat ze alles eraan doen om ervoor te zorgen dat alleen de allerbeste sushi op tafel komt. Head chef Ryota Terashima heeft al behoorlijk wat uurtjes gespendeerd in de keukens van de beste sushirestaurants en vertelt ons hoe ieder vis- en schelpdiersoort uit een ander land en watertje komt. Alleen de beste zalm en de beste coquilles bereiken de keuken van MOMO. Iedere dag krijgen ze hele vissen binnen (behalve de tonijn want die is gewoonweg te groot) die ze zelf snijden en zo weten ze zeker dat ze met de aller verste vis werken. En tja dat proef je. Maar er is meer, want het verschil in kwaliteit zit em ook in bijvoorbeeld de wasabi. Voor sommige gerechten gebruiken ze vers geraspte wasabi.

MOMO Amsterdam sushi restaurant

Deze groene wortel groeit in de bergen van Japan en is een kieskeurig worteltje want hij groeit alleen het beste onder hele specifieke omstandigheden. Niet zo gek dus dat een groen rakkertje al snel 80 euro kost. Met een speciale rasp, dat me meer doet denken aan een anti-slipzool, wordt de wasabiwortel tot een pasta geraspt. Duurt even, maar dan heb je ook wel een hele mooie wasabi die past bij je kunstige sushi.

Terwijl chef Terashima ons vertelt over de sushi’s happen wij vrolijk verder. En na de drie prachtige limited edition bites, zijn we nog niet klaar. ‘Three is not enough for you,’ zegt de chef en hoppa voor we het weten staat de hele tafel vol met nog meer niet te versmaden Japanse mini kunstwerkjes.

Ben je fan van sushi en ben je nog nooit bij MOMO geweest? Zet hem dan zeker op je foodbucketlist, want hier moet eigenlijk iedere sushifan minstens één keer gegeten hebben.

Ook zo’n fijne sushispot: IZAKAYA Amsterdam

Reserveren bij sushirestaurant MOMO

Niet voor niets is het altijd gezellig druk bij dit sushirestaurant, dus reserveren is wel zo handig. Dan weet je zeker dat je terecht kunt. Reserveren bij MOMO kan hieronder.

MOMO Amsterdam
Hobbemastraat 1
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | drinks | borrel | diner

Openingstijden MOMO:
Zondag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 2.00 uur

[mapsmarker marker=”366″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Bouillon Brothers Amsterdam West Houthavens
Bouillon Brothers brengt bouillonhype naar Amsterdam

Bouillon Brothers zou in de categorie vernieuwend en origineel een dikke pluim moeten krijgen. Lees verder

Sluiten