SushiSamba Amsterdam een walhalla voor sushifanaten

SushiSamba Amsterdam is eindelijk geland in Amsterdam! Het bekende sushirestaurant is al immens populair in Londen, New York, Las Vegas en Miami. Een tafeltje bemachtigen bij SushiSamba Londen is een hele opgave. Om je een idee te geven, in Londen is de wachtlijst bij het sushirestaurant twee maanden.

SushiSamba Amsterdam voor bijzondere sushi

Als je op zoek bent naar de bekende sushi combinaties, loop dan even voorbij SushiSamba Amsterdam, want dit nieuwe sushirestaurant staat garant voor bijzondere combinaties en een mix van de Japanse, Braziliaanse en Peruaanse cultuur en keuken. Chef Claudio Cardoso is verantwoordelijk voor de culinaire creaties op het menu. De chefkok die overigens ook microbioloog is bracht zijn kinderjaren door in Zuid-Afrika (waar zijn moeder ook vandaan komt), spendeerde vanaf zijn vijftiende een paar jaar in het geboorteland van zijn vader (Portugal) en werkte zowel in Portugese keukens als keukens in Dubai. Ergens heeft hij fascinatie gekregen voor verschillende keukens en hij mixt dan ook de Braziliaanse, de Peruaanse en de Japanse keuken om zijn signature sushi’s op tafel te toveren.

Sushi, seviche en sashimi

Wat voor sushi je bij SushiSamba kunt verwachten? Braziliaanse Churrasco Rio Grande met ribeye, chorizo en picanha en de Moqueca Mista (een traditioneel zeevruchten stoofpotje van garnalen, inktvis en zeebaars met kokosnoot en limoen). Of wat dacht je van Peruaanse Kanpachi Tiradito met yuzu, zeezout en zwarte truffelolie en Tonijn Seviche met granaatappel, leche de tigre, maiz morado wasabi erwten en basilicum. Natuurlijk zul je ook wat typische Japanse sushi op de kaart zien prijken en ook sashimi gerechten, waaronder de samba roll El Topo (zalm, jalapeño, shiso bladen, verse gesmolten mozzarella en krokante ui) zijn van de partij.

Sake and cocktails

Van al dat sushi eten krijge je dorst. Gelukkig staan er ook een boel sake, Japanse whisky’s en verschillende cocktails op de kaart van dit nieuwe sushirestaurant in Amsterdam.

SushiSamba Amsterdam restaurant Centrum

Render van het interieur van SushiSamba in Amsterdam. Ontworpen door architect Hans Ruijssenaars en uitgevoerd door Woodfever.

Sushi eten Amsterdam op z’n fancy

Even op je gympies en gescheurde jeans sushi happen bij SushiSamba Amsterdam? Dacht het niet. Bij dit nieuwe sushirestaurant met gave sushibar hebben ze een strikte dresscode. Casual elegance noemen ze het zelf. Ook je petje laat je thuis en korte broeken zijn tijdens het diner een no go. Oh en er is ook een groot terras aan de gracht. Ideaal dus als je even buiten een sushisessie wilt houden.

SushiSamba Amsterdam
Max Euweplein 64
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | drinks | diner | terras

Openingstijden SushiSamba Amsterdam:
Zondag tot en met donderdag van 11.30 uur tot 0.30 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.30 uur tot 2.30 uur

Fotocredits: SushiSamba

[mapsmarker marker=”409″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Chin Chin Club Amsterdam Centrum
Chin Chin Club Amsterdam nieuwe Asian foodspot en karaokebar

Chin Chin Club Amsterdam zag je een tijdje terug al voorbij komen op bySam. Lees verder

Sluiten