Tip: Oeigoers restaurant met handpulled noodles

Oeigoers is niet bepaald het type cuisine dat ik dagelijks eet, het is nou ook niet bepaald zo dat Amsterdam stikt van de Oeigoerse restaurants.

Maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is om eens aan te schuiven bij een Oeigoerse zaak. En laten we nou toevallig Silk Road Kebab House op de Insulindeweg in Amsterdam Oost hebben waar je kunt smikkelen van gerechten uit deze bijzondere keuken.

De Oeigoerse bevolking is een etnische minderheid uit de regio Sinkiang dat in het Noord-Westen van China ligt. De keuken is een cruising tussen Turks en Chinees, denk aan kebab, dumplings, noedels, roergebakken gerechten en meer van dit soort lekkernijen. En meestal wordt er hier halal gekookt.

De menukaart bestaat uit een map met plastic hoesjes waarin de pagina’s met de verschillende gerechten op afgebeeld staan. En laat Silk Road Kebab House nou precies zo’n tent zijn waar dit helemaal top is, op deze manier kun je al een beetje bekijken wat je te wachten staat. We nemen sowieso de dumplings, en waar ik vooral benieuwd ben zijn nu verse handpulled noodles, oftewel de laghman. Ik vermoed dat dit een verbastering is van de Chinese lamien wat in het Chinees getrokken noedels betekent.

Naast hun handgemaakte noedels, zijn ook hun kebabs uitermate populair. Die moet ik vandaag sowieso proeven. En ook de aubergines lonken naar me, dus die bestellen we ook.

Als eerste bereiken de gekookte dumplings onze tafel. Ik had vier, misschien zes deegpakketjes verwacht, maar we krijgen een bord vol met gevulde deegkussentjes met een heerlijke pittige dipsaus. Ik begin te tellen, het zijn maar liefst 20 dumplings! Wauw dat is royaal en ze zijn ontzettend lekker.

Nóg lekkerder zijn de kebabs, wauw wat een sappig vlees en de rokerige bbq smaak is niet te doen lekker. Al snel voegt de aubergine zich bij de rest en dit is een gerecht wat ik herken. Het heeft duidelijk Chinese invloeden. De aubergine is mooi zacht van binnen met hier en daar een krokant korstje. Heerlijk! Verder is hij mooi zoet en zout tegelijk. Een gerecht naar mijn smaak. Ondertussen staat één van de mannen in de keuken ter plekke de handpulled noedels te maken. Hij neemt vijf stukje deeg en begint eraan te trekken en het deeg op het aanrecht te slaan zodat er uiteindelijk lange slierten noedels ontstaan. We mogen het resultaat van dit mooi stukje handwerk proberen en dat is niet mis. Mooie gelijkmatige noedels (hoe krijg je de slierten zo gelijkmatig?) die een hele mooie bite hebben. Zeker het proberen waard!

Wat ook opvallend is aan Silk Road Kebab House is hoe ontzettend lief en gastvrij ze zijn. Wanneer wij er zijn schuifelen er vier mannetjes heen en weer. Vol trots dragen ze de gerechten naar onze tafel en ze vragen ons tig keer of we het lekker vinden en je voelt aan alles dat ze trots zijn dat ze de gerechten van hun cultuur mogen koken voor hun gasten. Echt een leuke sympathieke zaak waar ik zeker nog eens aanschuif.

Silk Road Kebab House
Insulindeweg 513
Amsterdam Oost
Lunch | diner | takeaway | delivery

Openingstijden Silk Road Kebab House:
Maandag tot en met zondag geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur

Plan je route naar Silk Road Kebab House

Ook interessant:

Oeigoers restaurant Amsterdam | Uyghur restaurant Amsterdam | verse handpulled noedels eten in Amsterdam | Oeigoers restaurant Amsterdam Oost | noedels eten in Amsterdam oost

Translate»
Lees vorig bericht:
Flore Amsterdam bewijst dat conscious fine dining ongelofelijk lekker is

Zeg je vernieuwend, innoverend en gedurfd, dan zeg ik Restaurant Flore Amsterdam. Lees verder

Sluiten