Venezolaanse chef opent arepa’s shop in de Amsterdamse Pijp

Amsterdam Arepa’s is een nieuwe arepa’s pop-up shop in de Amsterdamse Pijp. Op de Eerste Sweelinckstraat (zijstraat van de Albert Cuypstraat) vind je in het hoekpand waar voorheen het IJspaleis zat deze arepashop.

Amsterdam Arepa’s shop

In Amsterdam struikelen we nou niet bepaald over de arepashops. Eerlijk gezegd zou ik niet eens weten waar je terecht zou kunnen voor een arepa. Maar daar is sinds afgelopen zondag verandering in gekomen want dat is de dag dat Amsterdam Arepa’s open ging in de Pijp. En deze pop-up arepa’s shop blijft de aankomende vier maanden Latijnse broodjes serveren. Iedere dag vanaf het middaguur tot aan acht uur ‘s avonds. Dus als je benieuwd bent naar deze Zuid-Amerikaanse broodjes, dan moet je zeker binnenkort even bij Amsterdam Arepa’s op de Eerste Sweelinckstraat binnen hoppen.

Venezolaanse chefs

Wat overigens deze pop-up arepashop bijzonder interessant maakt is dat Fernando Paez en Ignacio Font achter dit concept zitten. Beide eigenaren hebben Venezolaanse roots en arepa’s zijn hen dus niet onbekend. Ik wil meer weten over Amsterdam Arepa’s en app Fernando om te vragen hoe het precies zit.

‘We Are a Brotherhood of Arepas,’ vertelt hij mij. ‘We call it barrio style.’ Streetfood van Venezuela dus. Ze doen alleen arepa’s: vier traditionele varianten en één speciale arepa. Ze focussen zich op smaken en willen Latijns-Amerikaanse broodjes maken zonder al teveel pretentie. Ook serveren ze sapjes zoals passievrucht-guave mixjes. ‘Like they do in Venezuela,’ zegt Paez. Ik vraag hem of het hem het gevoel geeft weer terug te zijn in Venezuala. ‘Jazeker,’ vertelt hij me. En het leuke is dat hij door zijn arepa’s pop-up shop ook in contact is gekomen met andere Venezolanen. Supertof! Afgelopen zomer heeft Fernando zowel in de UK als in Portugal met een pop-up arepa’s bar rondgereisd om alvast warm te draaien voor Amsterdam. In Londen schijnen arepa’s het al behoorlijk goed te doen, dus misschien veroveren Fernando en Ignacio Amsterdam met hun broodjes. Je kunt bij Amsterdam Arepa’s je arepa mee nemen en al etend oppeuzelen, maar je kunt ook even rustig gaan zitten met je versgescoord Zuid-Amerikaans broodje.

Fernando Paez

Misschien heb je zijn naam al eens voorbij horen of zien komen. Fernando komt dus uit Venezuela en heeft de afgelopen jaren al bij verschillende zaken in Amsterdam laten zien dat hij verdraaid goed kan kopen. Zo stond hij bij Guts & Glory in de keuken, maar ook bij Bar Centraal liet hij samen met chef Ricardo behoorlijk wat smaakpapillen rocken. Naast goed koken is het ook te gek om te zien met hoeveel enthousiasme en passie dit jonge talent zich in de keuken begeeft. Vorig jaar zocht ik een chef voor een Italiaans getint kerstdiner en toen ik Fernando vroeg om voor ons te koken zei hij meteen ja en kwam direct met tig fantastische ideeën en het resultaat was om van te snoepen. En nu heeft deze Latijnse chef een eigen arepa’s shop geopend in Amsterdam. Supercool!

Wat is een arepa?

Wie weleens in Colombia of Venezuela is geweest is ze vast weleens tegen het lijf gelopen: de arepa. Colombianen en Venezolanen eten deze broodjes gedurende de hele dag. Dit platte broodje wordt gemaakt van gekookt maïsmeel. Van het maïsdeeg draaien ze balletjes die ze vervolgens platdrukken op de bakplaat tot een flatbread. Vervolgens gaat het platte deeg in de oven, in het vuur of soms zelf het frituurvet in. Eenmaal gebakken wordt de arepa getopt met allerlei lekkers. Vlees, vis, kaas, avocado, ei, groenten een mix van alles en noem het maar op.

Amsterdam Arepa’s
Eerste Sweelinckstraat 20
Amsterdam De Pijp | Oud-Zuid
Lunch | snack | diner | pop-up

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Amsterdam Arepa's

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Amsterdam Arepa\'s 52.356000, 4.897700

Tags: arepa shop in Amsterdam | Latijnse broodjes in Amsterdam | Venezolaans eten in Amsterdam | waar kun je arepa’s eten in Amsterdam? | Wat zijn arepa’s? | Fernando Paez opent arepashop in Amsterdam | Venezolaanse broodjes in Amsterdam

 

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
omakase Amsterdam Kit 384
Ik at bij het allereerste omakase restaurant van Amsterdam en dit is hoe het ging

Hij begon met een omakase restaurant in zijn studentenkamer Read more

Sluiten