Waarom je moet investeren in goede pannen

Januari, dé maand bij uitstek voor een grote schoonmaak. Haal eens de bezem door je keukenkastjes en kijk eens kritisch naar bijvoorbeeld je pannencollectie. Van hoeveel pannen ontbreekt er een deksel, een handvat of een hoeveel van deze kookspullen zijn beschadigd? Misschien heb je wel zo’n koekenpan waarvan de anti-aanbaklaag aan het loslaten is. Iedere keer dat je hem weer pakt om wat te bakken blijft alles plakken in de pan. Niet alleen onhandig, maar ook nog eens hartstikke ongezond. En al die net niet pannen staan eigenlijk alleen maar in de weg. Tijd om deze ondingen weg te doen en te investeren in goede pannen. En nee je hebt echt niet vijf koekenpannen, vijf grillpannen en tien kookpannen nodig. Ga liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit.

Welke pannen heb je echt nodig?

Hoe vaak grill je? Niet zo heel erg vaak? Dan is één goede grillpan voldoende. Schaf één grote kookpan aan waar je soepen en pasta’s in kunt koken. Het liefste eentje waar je ook nog eens aan de binnenkant van de pan kunt aflezen hoeveel liter vloeistof erin zit. Scheelt weer een maatbeker erbij pakken. Verder één of twee kleinere pannen om groenten of bijvoorbeeld aardappels te koken. Ook een steelpannetje is handig om toe te voegen aan je pannenuitzet. Ideaal voor sausjes, chutneys, etc. Verder zweer ik bij een goede gietijzeren pan. Deze pannen hebben een dikke bodem zodat de hitte zich heel erg mooi verspreid. Ideaal voor stoofpotjes. Tip: kies een gietijzeren pan met een deksel die in de oven kan. Zo kun je eerst je ingrediënten aanbraden in de pan en de pan met ingrediënten vervolgens door laten stoven in de oven. Tenslotte kan ik echt niet zonder een paar goede koekenpannen. Ik heb één koekenpan van Demeyere om perfect gebakken vleesjes op tafel te toveren en een koekenpan van De buyer en een anti-aanbak pan en met deze collectie heb ik altijd dé perfecte pan om te kokkerellen. Oh en een goede wok is ook onmisbaar als je regelmatig op hoog vuur roerbakt.

Kies de juiste koekenpan

Vind je het nou lastig om te beslissen welke koekenpannen je moet kopen? Niet zo gek, want er is behoorlijk wat keuze. Gelukkig wordt er veel getest en zijn er handige lijstjes zoals de top 5 beste koekenpannen. Het enige wat jij nog hoeft te doen is te kiezen welke voor jou de beste koekenpan is. Superhandig!

En heb je dan die mooie koekenpan bemachtigd, dan kun je gelijk dit fijne recept voor Zwitserse rösti maken. Perfect om jezelf mee op te warmen tijdens deze koudere dagen.

Ook interessant

Fotocredits: Cooker King

Translate»
Lees vorig bericht:
Recept granola maken van oud brod
Oud brood gooi je niet weg, daar maak je granola van!

Ik ben een beetje een broodsnob, dus ik eet het liefste alleen maar vers gebakken brood. Lees verder

Sluiten