Ramen noodlesoep wat is het

Ramen noodles worden steeds populairder, maar wat zijn ramen noodles nou precies? Steeds meer restaurants in Amsterdam serveren dit Japanse gerecht en persoonlijk ben ik dol op deze bowl of delight.

Ramen is hot en hier eet je het. Wist je ook dat er een Amsterdam Ramen Map is? Op deze handige kaart zijn alle ramenspots van Amsterdam verzamelt. Je leest waar je ze kunt vinden en wat voor soort ramen ze serveren. Ook vind je leuke feitjes over het Japanse gerecht.

Bestel nu de Amsterdam Ramen Map

Wat zijn ramen noodles?

Ramen is de naam voor het Japanse noodlegerecht en niet zoals vele denken voor de noodles zelf. Erg belangrijk is de broth, oftwel de bouillon. Hierin zie je vele varianten, afhankelijk van de regio waar het gemaakt wordt en wat voor signature flavour een foodspot eraan geeft. Maar meestal bestaat de broth uit een basis van dashi (een bouillon van kombu en tonijn) waaraan varkensvlees (en/of -botten) en/of kippenvlees (en/of -botten) worden toegevoegd. Of zoals bij de Momofuku ramen van David Chang, gemalen shitake. Vervolgens wordt deze soep uuuuuren lang gekookt zodat je een intense smaak krijgt. Een beetje aanlengen met wat water en je hebt een heerlijke soep.

Met dit recept maak je zelf ramen noodlesoep.

De noodles in ramen

Ook de noodles zijn not your ordinary kind of noodles. De noodles worden gemaakt van bloem, water en kansui. Dat laatste is een mineraalrijkwater dat ervoor zorgt dat de noodles in het kokend hete water nog steeds lekker chewy blijven.

Ramen noodle Amsterdam Cha House restaurant

De tare

Naast de verschillende soorten broths komt ramen ook nog in verschillende tares (basissen). De tare is een zoutige substantie dat onderin je schaal wordt gedaan. Zo heb je een shoyu (soya) basis wat het meest voorkomend, maar je ziet ook vaak shio (een zoutbasis) of miso (gefermenteerde bonen).

Toppings van ramen

Dit varieert ook, maar meestal vind je bovenop je bowl of ramen cha siu (varkenpoot), een half zachtgekookt eitje, nori, lente ui en kun je het vaak ook nog eens uitbreiden met ander yummy stuff zoals kimchi of bamboo.

So there you go, het antwoord op de vraag wat zijn ramen noodles.

Dit is het beste ramen restaurant van Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
ramen ya restaurant Amsterdam Ramen
Ramen Ya voor een kom huisgemaakte ramen noodlesoep

Restaurant Ramen Ya serveert uhm ja ramen noodlesoep. Je vindt dit ramenrestaurant (ya is het Japanse woord voor restaurant heb ik...

Sluiten