Wijmpje Beukers, 5 redenen om hier heel snel naar toe te gaan

Wijmpje Beukers zo heet mijn nieuwste crush. Dit eetcafé op de Karel de Jardinstraat in de Pijp is er eentje om van te houden. Dat ik niet de enige ben die stiekem verliefd is geworden op dit café restaurant om de hoek van de Van der Helstplein is duidelijk. Het is afgeladen vol als ik er op een vrijdagavond binnenwandel. En dat terwijl het eetcafé niet in de loop ligt. En dat is een bewuste keuze, zo moeten mensen toevallig weten dat deze nieuwe spot er zit en er bewust naar toe gaan. Reserveren kan hier dan ook niet. Binnenvallen kan dan wel weer altijd.

Wijmpje Beukers in de Pijp

Aan de bar wordt er gezellig geborreld, aan de kleine tafeltjes vrolijk geprikt in het eten en in het raam zitten mooie mannen te bieren. Wijmpje Beukers is nieuw in de Pijp, maar nu duidelijk al favoriet van velen.

Wijmpje Beukers Amsterdam

Gastvrijheid XL

De tent wordt gerund door Maarten en Jordy en dat de mannen weten heel goed hoe ze je in de watten moeten leggen. Zodra je je voet over de drempel tilt is de gezelligheid AAN. Eigenaar Maarten begroet me met een lach van oor tot oor en parkeert me gezellig bij hem aan de bar. Binnen twee tellen heb ik een glaasje wit voor mijn neus en kletst hij over hoe hij Wijmpje Beukers is begonnen. En dat terwijl de tent echt afgeladen vol is. Biertjes tappen, entertainen en gasten ontvangen, hij doet het allemaal tegelijkertijd. Dit gaat verder dan gastvrijheid, dit is oprechte passie voor het runnen van een restaurant. Dat blijkt ook uit het feit dat Maarten ondanks dat hij al twee goedlopende bedrijven heeft (een horeca adviesbureau en een VIP cateringbedrijf) besloot dat hij het blij maken van gasten (waar hij duidelijk een talent voor heeft) mistte en zo was een derde project geboren.

Wijmpje Beukers Amsterdam de Pijp bar

Mede-eigenaar Jordy staat in de keuken en is minstens zo hartelijk. De mannen hebben een hoog aaibaarheidsfactor en ik geloof dan ook dat ik nog nooit zo vaak ben en heb geknuffeld.

Dat is één van de redenen om heel snel naar eetcafé Wijmpje Beukers te rennen. Zo zijn er nog tig redenen, hieronder in ieder geval nog vier.

De sfeer is te gek

Het gezellige Wijmpje Beukers lijkt een aantrekkingskracht te hebben op minstens zo gezellige mensen. In de cosy en stijlvol ingerichte zaak zit je comfy en krijg je het gevoel in de huiskamer van Maarten en Jordy te zijn beland. Ook de rest van het te lieve team zorgt ervoor dat je niets tekort komt. Nadat ik ruim vier uur aan de bar en aan tafel heb gespendeerd wil ik gewoon niet weg. Ik wil blijven!

Wijmpje Beukers bySam

Goed eten bij Wijmpje Beukers

De carpaccio en diamanthaas vinden gretig aftrek en om die reden dan ook vaste prik op de kaart. Voor de rest van de gerechten geldt, haast je want de week erop zijn ze weer foetsie. Dat houdt het spannend voor zowel het keukenpersoneel als voor de gasten. Vanaf mijn tafeltje kan ik zo naar de chef en zijn team turen en dat ze wel weten wat ze doen blijkt wel, want wat een heerlijke gerechten verschijnen er op tafel. En het risico op met een lege maag naar huis gaan is wel heel erg klein met deze heerlijke Bourgondische porties. Bij dit nieuwe restaurant in de Pijp eet je gewoon goed en zonder poespas en tralala.

Een indruk van de gerechten waarvan ik at bij het restaurant in de Pijp en die wellicht ook weer op de kaart komen.

Wijmpje Beukers gezellig uit eten Amsterdam

Smaaksensatie al over met de in sesam gebakken zwaardvis met kimchi, curry atjar, gamba in panko en black bean mayonaise.

Hotspot Amsterdam Wijmpje Beukers

Ik hou van buikspek en vooral van deze 48 uur heel langzaam gegaarde buikspek die op mijn tong smelt.

Gezellig uit eten Amsterdam

Natuurlijk scoorde ik ook de diamanthaas met rode wijnsaus en Hollandaisesaus (de gouden combi). Dit is hoe ik mijn vleesje het liefste heb, lekker mals en sappig.

Fijne wijnen

Wat doe je als je neef sommelier is en voorheen bij onder andere de Librije werkte en ook nog eens ieder jaar weer opdoemt in de top 3 van Nederland? Juist. Job Seuren de neef van Maarten, die nu overigens bij de Klepel in Amsterdam werkt, heeft dan ook de mooie wijnkaart samengesteld.

Terras in de Pijp

Restaurants met een terras hebben zomers een streepje voor en laat Wijmpje Beukers nou toevallig een fijn terras hebben. Eten en drinken in het zonnetje is dus ook hier mogelijk op hun terras in de Pijp. En dat kan dus al vanaf het middaguur, want je kunt hier ook lunchen en/of borrelen. De kaart is gevuld met fijne no-nonsense gerechten zoals kroketjes, Eggs Benny, salades, tosti’s en soepjes. En om borreltijd goed door te komen kun je bitterballen, risottoballen, broodplankjes en/of vleesbordjes laten aanrukken.

Restaurant Wijmpje Beukers Amsterdam

Oh en als je je afvraagt wie dan Wijmpje Beukers is. Mevrouw Beukers was de moeder van de horecamentor van Maarten. De uit Spakenburg afkomstige vrouw liep vol trots in haar klederdracht rond en overleed vorig jaar. Door haar naam te gebruiken deed Maarten eer aan aan zijn horecaverleden en had hij ook gelijk een muse die pastte bij de huiskamersfeer die hij wilde creëren met zijn eetcafé.

En nu ben ik verliefd op de te gekke zaak van Maarten en Jordy en ik kan je aanraden er heel erg snel heen te gaan.

Eetcafe Wijmpje Beukers
Karel du Jardinstraat 47
Amsterdam Zuid | De Pijp
Lunch | brunch | borrel | diner | terras

Bekijk de website

Openingstijden Wijmpje Beukers:
Dinsdag tot en met zaterdag vanaf 11.30 uur

[mapsmarker marker=”328″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Gevulde eieren recept zelf maken Pasen
Zo maak je de lekkerste gevulde eieren ooit

Gevulde eieren, zo simpel, maar o zo lekker. Ik vond dat ik altijd al een mean gevulde eieren maakte, maar...

Sluiten