Zebra no-nonsense bar bistro in Amsterdam Oost

Zebra is er eentje in de categorie ‘om in de gaten te houden’. De nieuwe café bar bistro gaat over zo’n drie weken open in Amsterdam Oost en wordt een laagdrempelige foodspot in de Indische Buurt. Eigenaar Erik van Genderen begon ooit jaren geleden het goedlopende restaurant Blauw aan de Wal (die overigens nog steeds bestaat) en opent nu een nieuw restaurant in Amsterdam Oost.

Zebra in de maak

Groene tegeltjes, rode tegeltjes, kleurstaaltjes…als je langs hun Instafeed of Facebookfeed scrollt is het duidelijk dat Zebra in de constructiefase zit en er best wel eens heel erg cool zou kunnen worden. En wat ook fijn is, ze krijgen ook een terras waar zo’n 40 man kan neerstrijken. Dikke prima dus. Dus dat wordt lekker een no-nonsense vorkje prikken (in de zon) bij bistro Zebra!

Zebra Amsterdam bar bistro Oost

Erik vertelt me dat hij na zijn Blauw aan de Wal avontuur naar Australië vertrok. In Brisbane opende hij een restaurant genaamd Depot en een fietswinkel. Na acht jaar down under te zijn geweest besloot hij terug te komen naar Amsterdam. Hij struikelde over het pand in Amsterdam Oost waar voorheen tapasbar La Buleria (iemand hier ooit geweest?) en besloot daar bistro Zebra te openen. De keuken zal internationaal georiënteerd zijn. ‘In Australië gebeuren bizarre dingen in de keuken. Gaan we ook de waanzinnige cuisine van Australië terug proeven in je gerechten?’ Vraag ik Erik. En hij heeft mij beloofd dat er hier en daar een vleugje outback terug te vinden is in zijn dishes. En aangezien hij dus be-hoor-lijk wat ervaring in de keuken heeft gaat hij zoveel mogelijk zelf maken. Ambachtelijk, duurzaam, puur en lokaal luidt het credo. Je kunt kiezen uit bites, kleine gerechten of all the way gaan met een menu. Good food voor een fijn prijsje, dat is wat je bij Zebra kunt verwachten.

What’s in the name?

Ik vroeg Erik waarom hij voor de naam Zebra heeft gekozen en het antwoord was leuker dan ik had verwacht. Erik geeft aan dat het best lastig is om een pakkende en coole naam te verzinnen. Dus toen hij erachter kwam dat zijn nog te openen cafe bar bistro tegenover de oude vereniging van voetbalclub Blauw-Wit (blijkbaar een hele bekende voetbalclub dat ooit zelf in de Eredivisie heeft gespeeld) en hun bijnaam de Zebra’s was vanwege hun uiterlijk (blauw-wit, zebra’s? really?) besloot hij dat zijn bistro Zebra ging heten. Want hij vond het wel een catchy name. Hoe leuk is dit verhaal?

Erik van Genderen Zebra

Chef Erik van Genderen

Van de bar

Ben je vooral op zoek naar een spot om je dorst te lessen? Dan kun je bij dit nieuwe no-nonsense restaurant kiezen uit goede koffie van lokaal geroosterde bonen, biertjes uit Oost, cocktails en wijnen. Ze hebben zelfs vin naturel voor de liefhebber.

Cafe bar bistro Zebra
Valentijnkade 34
Amsterdam Oost
Lunch | brunch | borrel | diner

Openingstijden:
Dagelijks om 11.30 uur

Foto credits: Erik van Genderen

[mapsmarker marker=”386″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Waterfront Chill Groove event
Ga VIP style naar hét culinair feest van het jaar.

Poehee ik heb weer een event voor je waar je je vingers bij aflikt. Lees verder

Sluiten