Eigenaresse Rebel Wines opent wijncafé Alex + Pinard in Oost

Als je al een wijnwinkel hebt, wat is dan de volgende stap? Een wijncafé natuurlijk! Althans dat moet Sanna Burggraaf, eigenaresse van Rebel Wines op de Egelantiersstraat gedacht hebben. Eind november opent ze wijncafé Alex + Pinard op de plek waar voorheen The Fool Bar van Douwe Bob zat op de Dapperstraat nummer 10. Dit doet ze overigens niet in haar uppie, maar samen met Nathaniel Zuiderwijk die voorheen F&B manager was bij the Seafood Bar.

Alex + Pinard restaurant en wijnbar in één

Het nieuwe wijncafé op de Dapperstraat is zowel een restaurant en wijnbar. Onderuit zakken om lekker wijntjes te nippen? Check! Maar ook als je wijn wilt drinken en iets lekkers wilt happen zit je bij deze wijnbar in Amsterdam Oost ook goed.

Eten bij Alex + Pinard

Het menu wordt een verzameling van ongecompliceerde gerechten. Lekker eten zonder poespas daar gaan ze voor bij dit wijncafé. Je vindt Spaanse, Portugeese, Italiaanse en Franse invloeden en ze werken veel met seizoensproducten. En natuurlijk worden de gerechten afgestemd op de wijnen of andersom. Denk heerlijke hammen, patés, oesters en kazen uit Amsterdam, maar steak tartare, Noorzeekrab of Coq au Riesling.

Waar de naam van dit restaurant en wijncafé vandaan komt? Alex dat is eigenaresse Sanna en pinard dat is hoe de Fransen een glas (meestal rode) wijn noemen. Et voila: Alex + Pinard.

Half november gaat dit nieuwe restaurant en wijncafé in Amsterdam Oost open. Op 23 november staat de openingsborrel gepland. Dus nog even geduld, maar binnenkort kunnen we aan de Dappermarkt genieten van lekkere wijnen. Als dat niet fijn is op een mooie winterse dag!

Is wachten op de opening van Alex + Pinard echt niet te doen voor je. Er is zojuist een nieuwe Franse wijnbar op de Gerard Doustraat in de Pijp geopend. Het wemelt er van de mooie Franse wijnen en je kunt je een bult eten aan de Franse bites en mooie gerechten.

Of installeer jezelf bij één van de andere wijnbars van Amsterdam, want er zijn er nog veel meer. Bekijk de leukste wijnbars van Amsterdam. Daarmee kun je vast de tijd tot aan de opening van deze nieuwe wijnbar wel overbruggen schat ik in.

Alex + Pinard
Dapperstraat 10
Amsterdam Oost
Lunch | borrel | diner

Openingstijden wijncafé Dapperstraat:
Volgen snel

Foto credits: Alex + Pinard

[mapsmarker marker=”441″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Le Baravin Amsterdam Wijnbar De Pijp
Le Baravin nieuwe Franse wijnbar in de Pijp (PERMANENT GESLOTEN)

Le Baravin is een nieuwe wijnbar op de Gerard Doustraat in de Amsterdamse Pijp waar het extra groot feest is...

Sluiten