Le Baravin nieuwe Franse wijnbar in de Pijp (PERMANENT GESLOTEN)

Le Baravin is een nieuwe wijnbar op de Gerard Doustraat in de Amsterdamse Pijp waar het extra groot feest is als je gek bent op Franse wijnen. Eigenaren Caroline en Anthony hebben beiden hun roots in Frankrijk liggen en zijn naar Amsterdam verhuisd om hier een Franse wijnbar te openen. Le Baravin is zoals ze zelf zeggen France in a glass.

Wijnbar Le Baravin in de Pijp

En als ik het heb over een wijnbar met Franse wijnen, dan heb ik het over een WIJNBAR MET FRANSE WIJNEN. Zo hebben ze meer dan 100 wijnen op glas. Ideaal dus als je van alles wat wilt proberen. Natuurlijk staan er wijnen uit de bekende Franse wijnstreken op de kaart. Een wijntje uit de Bourgogne, Bordeaux of Rhône? Mais oui! Of een glaasje Champagne om je avond extra bijzonder te maken? Of een crémant uit de Loire? Pas de problème. Maar er prijken ook wijnen uit de minder voor de hand liggende streken op de kaart. Wat dacht je van een wijn uit Corsica (het eiland waar mede-eigenaar en chef Anthony vandaan komt)? Dus als je een ding hebt voor Franse wijnen zit je bij wijnbar Le Baravin helemaal goed.

Eten bij wijnbar Le Baravin

Bij een goed glas wijn hoort natuurlijk een lekker hapje. Wat dacht je van bites zoals terrines, oesters, foie gras, slakken en andere Franse lekkernijen? Chef Anthony tovert graag een Frans klassiek gerecht op tafel. Maar als je aan alleen een hors d’oeuvre geen genoeg hebt, kun je ook gaan voor hun plat du jour en een dessert du jour. Zo zag ik op hun Facebook een mega garnaal, coquilles en ook een plat du jour van Poulet Basquaise voor € 15 voorbij komen. Best wel heel erg fijn. De dagelijkse specialiteiten wisselen regelmatig en alles is volgens Franse recepten gemaakt weet mede-eigenaresse Caroline Moisson mij te vertellen.

Het verhaal achter Le Baravin

Hij komt dus uit Corsica en zij uit Parijs. Caroline heeft wat jaren als journalist achter de rug en Anthony als radiomaker. Op een gegeven moment hebben ze samen een wijnstudie gedaan aan de WSET (Wine and Spirit Education Trust), zijn ze naar Amsterdam verhuisd om hun eigen wijnbar te openen. En aangezien Anthony al vanaf kleins af aan verliefd is op Franse producten (tja ik snap hem wel) hebben ze besloten zich volledig te focussen op Franse producten (met een goed verhaal) en Franse wijnen. Oh en ik begreep van Caroline dat de meubels morgen binnenkomen, dus als je wilt weten hoe de wijnbar gaat worden zeker van de week even langs gaan. Aanstaande vrijdag is het giga feest bij de nieuwe wijnbar in de Pijp, want dan is de officiële big opening.

De wijnbar staat ook al op mijn lijstje om even een avondje onderuit te zakken en me te laten verwennen met de Franse wijnen en lekkers 🙂

Le Baravin
Gerard Doustraat 82
Amsterdam Zuid | De Pijp
Borrelen | diner

Openingstijden Le Baravin:
Maandag van 16.00 uur tot 1.00 uur
Dinsdags gesloten
Woensdag en donderdag van 16.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 1.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 23.00 uur

Foto: Le Baravin

[mapsmarker marker=”440″]

Tags: Wijnbar Amsterdam | wijnbar de Pijp | wijncafé Amsterdam | wijncafé de Pijp Amsterdam | wijndrinken Amsterdam | waar in Amsterdam wijn drinken

Translate»
Lees vorig bericht:
IENS Festival
Uit eten met 50 % korting tijdens het IENS Festival

Wat is er leuker dan uit eten gaan? Nou uit eten gaan en aan het einde van de avond afrekenen...

Sluiten