Bar Pif nieuwe wijnbar waar het ouderwets gezellig is

Bar Pif is splinternieuw en het oude interieur heeft een fraaie facelift gehad, maar ondanks dat voelt de nieuwe wijnbar vertrouwd aan.

Alsof het altijd al aan de Tweede Tuindwarsstraat heeft gezeten in plaats van maar net een paar weken. De smalle zaak met de houten tafels en stoelen en de grote houten bar past en de ongedwongen en knusse sfeer is precies wat je zoekt en verwacht in de Jordaan.

Gerechten om te delen

Op de kaart van Bar Pif staan snacks en verschillende kleine en grote gerechten die je gemakkelijk deelt. Niet omdat shared dining hip is (was), maar gewoon omdat dit te gezellig is. Want veel te uitgekiende concepten en gelikte verhalen passen niet bij deze heerlijke no nonsense wijnbar.

Bij mooi weer kun je jezelf installeren op het terrasje aan de gevel zodat je terwijl je snoept en/of nipt van wat lekkers heerlijk mensen kunt kijken en bij minder weer zit je binnen ook bijzonder fijn.

We worden hartelijk onthaald door de superlieve serveerster. Je weet wel zo eentje waarvan je eigenlijk vind dat ze gewoon bij je aan tafel moet aanschuiven omdat jullie nog over genoeg kunnen kletsen. Ze wijst ons onze tafel voor deze avond aan en verschijnt de rest van de avond met de meest verrukkelijke gerechten en heerlijke wijntjes.

Wijnbar Bar Pif Amsterdam Tweede Tuindwarsstraat Jordaan

We trappen af met de volgende gerechten om samen van te eten: Coppa Gallego, croqueta de jamon, brood met boter en verkoolde broccoli met pecorino en citroen.

Linh, onze serveerster, heeft ons van tevoren al gek gemaakt door de hamkroketten de hemel in te prijzen, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Gelukkig worden ze volledig waargemaakt. Een krokant haast luchtig krokant korstje houdt een vulling van mooie grove stukken ham en een grandioze ragout bijeen. Wat een topkroket is dit!

Bar Pif restaurant wijnbar Jordaan nieuw

Nog zoiets subliems: de Coppa. Die heerlijke intense smaak. Zout, zoet en zuur tegelijk en dan dat umami-rijke vet. Onwaarschijnlijk lekker.

Wijn drinken lunchen dineren borrelen wijnbar Bar Pif

Het broccoligerecht is dankzij de friszure citroenroom, zoute pecorino en pijnboompitten supersexy en te lekker.

Bar Pif nieuwe wijnbar Amsterdam Centrum

Het smakelijke festijn gaat door. We krijgen gefrituurde artisjok (heerlijk krokant korstje en dan die hartige artisjok mjam!), erwten, tuinbonen en aïoli. Echt….pfff niet te doen zo goed.

Bar Pif nieuwe hotspot Jordaan wijnbar

Het gerecht met de mosselen (in de oven gegaard met oranjewijn) met langoustine bisque en noriboter is te leuk bedacht en ook nog eens bijzonder smakelijk.

Bar Pif Amsterdam Jordaan wijnbar eigenaresse Alex + Pinard

Het volgende gerecht is een burrata met daarbij een overheerlijke chutney van aardbei, gefrituurde uiringen en pangrattato. Het laatste wordt ook weleens armeluis Parmezaan genoemd. Bij gebrek aan de dure kaas bakten men oud brood op in de olijfolie met knoflook om zo de hartige smaak van Parmezaan na te bootsen. De romige burrata, zoetzure chutney en hartige uien en pangrattato combineren te gek met elkaar. Daarnaast geven de laatste twee ingrediënten ook nog eens textuur aan het gerecht. Wauw!

Bar Pif nieuwe wijnbar Amsterdam Jordaan Centrum

Nog zo’n fijn gerecht verschijnt op tafel: octopus, rauwe en geroosterde venkel en een supersmaakvolle lamsjus. Zo lekker dat je het bord wilt aflikken.

Bar Pif Amsterdam centrum uit eten wijn drinken

Dan volgt mijn lievelingsgerecht van de avond: de ribbetjes. Deze komen met gerookte yoghurt en ingelegde watermeloen. De ribbetjes zijn 48 uur gegaard en zijn zoet, pittig en sticky tegelijk. Precies zoals ik mijn ribbetjes het liefste heb. En dan in combinatie met de ingelegde watermeloen…oeh la la een gerecht om van te houden.

Op wijnavontuur

Met al dat gepraat over hoe fijn je kunt eten bij Bar Pif zou je bijna vergeten dat we het over een wijnbar hebben. Want dat is Bar Pif zeker, een hele sfeervolle wijnbar welteverstaan. Eigenaresse Sanna Burggraaf runt zowel wijnwinkel Rebel Wines en wijnbar Alex + Pinard in Amsterdam Oost en heeft met Bar Pif een hele toffe toevoeging aan haar lijstje van wijnzaken. Op de kaart staan hele fijne wijnen zoals de Champagne Reservé Premier Cru van Hugues Godmé of de mousserende wijn(Sur Lie) gemaakt van Sangiovesedruif van Vigneti Campanino uit Umbrië waar wij de avond mee begonnen. Je drinkt er hele hele spannende wijnen tot aan een tikkie spannende wijnen. En ook is er voor ieder budget wat te krijgen.

Wijn drinken Bar Pif Amsterdam centrum

Aan het einde van onze avond bij Bar Pif zitten we opeens met z’n zevenen in plaats van met z’n tweetjes aan tafel. Eigenaresse Sanna is aangeschoven, haar verloofde Carl Parkin (nadat ik hun hond Freddy naar mijn tafel probeerde te lokken), Freddy de hond, de buurvrouw en één van hun stamgasten en zo zitten we veel langer dan gepland met een tafel vol gezellige mensen. Je weet maar nooit hoe je avond bij Bar Pif eindigt.

Bar Pif
Tweede Tuindwarsstraat 10A
Amsterdam Centrum | Jordaan
Lunch | drinks | diner | terras

Openingstijden Bar Pif:
Maandag tot en met donderdag van 12.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 1.00 uur

Plan je route naar Bar Pif

Ook interessant:

Tags: nieuwe wijnbar in Amsterdam Centrum | eigenaresse wijnbar Alex + Pinard opent tweede wijnbar in de Jordaan | wijnbar Jordaan in Amsterdam | wijn drinken in Amsterdam | de leukste wijnbars in Amsterdam

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Brew Boys Bar Amsterdam Oost terras water
Brewboys Bar nieuwe bierbar in Amsterdam Oost

Brewboys Bar is de nieuwe brewpub van bierbrouwers Amsterdam Brewboys. Lees verder

Sluiten