BARDAK ging gisteren open en dat betekende FEEST!

BARDAK is het jongere zusje van het succesvolle Bar Fisk in de Pijp. Staan er bij Bar Fisk met name wat creatievere gerechten op de kaart, bij BARDAK heeft eigenaresse Irit Lior gekozen voor échte streetfoodgerechten uit haar thuisland Israël.

Tel Aviv streetfood spot BARDAK

Ze vertelde me gisteren hoe het in Tel Aviv steeds meer een trend wordt om te experimenteren en dat de restaurants steeds meer met fine dining concepten komen, een mooie ontwikkeling vindt ze, maar ze vindt dat de streetfood van Tel Aviv minstens net zoveel aandacht verdient. Dat zijn de smaken van Tel Aviv namelijk. En aangezien er in Amsterdam zeker nog ruimte is voor een foodspot waar Israëlische streetfood floreert besloten ze het bij BARDAK volledig om dit straatvoer te laten draaien.

Gisterenavond was het openingsfeest van BARDAK. Cocktails, falafelballetjes, fancy burgers en andere heerlijkheden uit Tel Aviv kwamen links en rechts voorbij en de smalle maar sfeervolle zaak stond vol met blije gezichten.

BARDAK Amsterdam

Stilte voor de storm. Achterin de zaak heeft het team van BARDAK nog even overleg om alles door te spreken. ‘We hebben schalen met falafel…’ en dat soort spreuken hoor ik voorbij komen. Speciaal voor de opening waren er XXL ballonnen en waren er wat tafels weggehaald zodat gasten lekker konden staan, maar het geeft je wel een idee van hoe BARDAK eruit ziet.

BARDAK Amsterdam Israelisch streetfoodbar
BARDAK Amsterdam de Pijp
BARDAK Amsterdam Israelisch Tel Aviv

Het is 18.00 uur, ik krijg een cocktail in mijn handen gedrukt en er klinkt ‘lechajim’ gevolgd door geklink van glazen: het feest is begonnen!

Al snel staat de zaak vol en komen de lekkerste Israëlische snacks voorbij:

Je hebt een burger en je hebt deze fancy burger. Het pitabrood wordt speciaal voor BARDAK gemaakt en de patty zelf bestaat uit lamsvlees. Irit vertelt me later dat ze express wat lamsvet toevoegen zodat de burger super smaakvol wordt. En dat is gelukt want van deze burger wil je gewoon meer en meer!

Falafel maar dan gemaakt van rundvlees. Krokant van buiten en zacht en vol van smaak van binnen. Mjam!

Salade met krokant aubergine, tomaat, koriander en feta.

Gegrilde gamba’s.
BARDAK Amsterdam Israelisch eten

BARDAK is een super leuke spot om lekker wat drankjes te doen met fijne Israëlische bites en deze nieuwe foodbar is vanaf nu open. Dit weekend alleen nog in de avonden, maar vanaf volgende week kun je er ook lunchen. Speciaal voor de lunch zullen ze heel veel verschillende goed gevulde pitabroodjes op de kaart zetten.

Ook net geopend: Bar Alt op het Stadionplein. Vorige week at ik bij dit nieuwe restaurant. Lees mijn artikel over Bar Alt.

BARDAK
Ferdinand Bolstraat 12
Amsterdam Zuid | De Pijp | Oud-Zuid
Lunch | drinks | diner

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Bardak

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Bardak 52.357215, 4.890501

Tags: Tel Aviv streetfoodbar | jonger zusje van Bar Fisk in de Pijp | Israëlisch eten in de Pijp | Israëlisch streetfoodbar in de Pijp | Israëlisch restaurant op de Ferdinand Bolstraat

 

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Mooie Boules Amsterdam Oost jeu de boules
Dit weekend opent de allereerste jeu de boules foodhal van Nederland in Oost

Deze zomer gaan we met z'n allen aan de jeu de boules Read more

Sluiten