Getest: de Bo Nam Build your own bao buns

Toen ik nog een kleine Sam was waren de tripjes naar de plaatselijke speelgoedwinkel in het dorp waar ik opgroeide een heus avontuur. Bij binnenkomst wist ik precies waar ik moest zijn. De rechterwand, want daar stonden de doosjes Lego opgestapeld. Meisjeslego welteverstaan dat de dromerige naam ‘Paradiso’ droeg. Dit waren dezelfde perfect in elkaar passende blokjes zoals de gewone lego, alleen waren de plastic bouwstenen roze en lila gekleurd in plaats van in primaire kleuren geverfd. En deze lego voor kleine meisjes had thema’s zoals Legomanege, strandlego en dat soort meisjesachtige dingen. De fascinatie voor bouwpakketten begon dus als vroeg. Al moet ik wel zeggen dat mijn hart minder snel gaat bonzen van een PAX doe-het-vooral-zelf-pakket. Maar nu is er iets nieuws waar ik weer helemaal excited van kan worden zoals toen ik nog mini-Sam was.

Bo Nam heeft namelijk een heus build your own BO NAM*bao buns at home baopakket gelanceerd speciaal voor deze Coronatijd. Ik mag dus weer knutselen met als extra bonus dat ik mijn eigen bouwsels vervolgens mag oppeuzelen. Het paradijs bestaat!

Bo Nam baopakket

Het Bo Nam baopakket bestel je gemakkelijk online en haal je op bij restaurant Bo Nam zelf. Geen rocket-science praktijken dus. Wanneer je je meldt krijg je een stevige sneakerdoos mee met hierin de volgende onderdelen:

4x Imperial Rolls Including Greens and Sauce
2x Mushroom Topping
2x Pulled Pork Topping
4x Bao Bun Garnish
1x Box of Fried Rice for 2 persons

En voor €39,95 is deze gevulde doos voor jou!

Heb je niet net zoals ik flinke ervaring met het in elkaar knutselen van dingen, niet gevreesd! Er zit een duidelijke brief met ‘kook’instructies bij en die zijn niveau’tje één minuutje in de magnetron. Dus easy peazy. Al heb ik wel de bao buns stiekem in een stoommandje warm gestoomd. Kon het niet laten. Het is de Aziaat in me die dan de overhand heeft.

Oh ja de imperial rolls moet je even in een laagje olie bakken. Ook niet bepaald Masterchef finale praktijken. Vervolgens leg je de vers gefrituurde knapperige loempia’tjes op de bijgeleverde blaadjes sla en dip je het in de vissausdressing. Superlekker! Op de foto zie je overigens maar twee rolletjes omdat ik er twee heb bewaard voor de lunch de volgende dag.

Zelf bao bun (ja de broodjes) maken is echt supermakkelijk en leuk? Ga naar het recept.

En na wat mini-kluswerk heb je zo hop vier roze bao buns op tafel. De buns zijn mooi fluffy zacht met een mooi strak velletje, perfect dus. Ze zijn wel wat zoeter dan ik gewend ben. De ingelegde daikon en wortel is een fijne frisse add on en srirachamayo is altijd fijn. Het mag van mij nog wel wat pittiger, maar ik hou gewoon zo van heet eten.

Vriendlief bestempelde de pulled pork als zijn favoriet terwijl de mushroomtopping mijn lievelings was. Het leuke aan zo’n build your own dat je gemakkelijk zelf nog dingen toevoegt naar eigen smaak. Zo deed ik er nog wat lente-ui en komkommer bij en at ik de nasi met sambal. En zo is het baopakket van Bo Nam een heel erg leuk pakket om af te halen zodat je een boel van Bo Nam en een beetje van jezelf thuis kunt happen.

Bao buns pakket Bo Nam

Bo Nam
Lange Leidsedwarsstraat 57
Amsterdam Centrum
Takeaway | build your own pakket

Ook interessant:

Tags: Bo Nam bao buns takeaway | build your own BO NAM* bao buns at home | takeaway in Amsterdam \ afhalen in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Wijnbars nieuw Amsterdam wijn drinken
6 nieuwe wijnbars waar we nu eindelijk wijntjes kunnen gaan nippen

Het coronavirus houdt helaas geen rekening met geplande openingen. Lees verder

Sluiten