Ze werkten bij Noma, The Jane en Pure C en nu openen ze Coulisse in een oud-theater

Restaurant Coulisse de nieuwe zaak in het NewWerktheater heeft alle ingrediënten voor een culinair succesverhaal.

Chef Tim van der Molen kookte hiervoor onder andere bij Noma (jawel het beste restaurant van de Wereld) en maître Simon Witmaar had Michelinchef Sergio Herman als leermeester en werkte bij Oud Sluis, The Jane en Pure C. Als dat geen mooi lijstje maakt waar je mee thuis kunt komen weet ik het ook niet. Daarnaast heb ik van wijnschrijver Harold Hamersma ook nog ingefluisterd gekregen dat zijn nichtje Bette Hamersma ook nog eens bij dit spiksplinternieuwe restaurant in Amsterdam Oost ronddartelt en de wijnglazen volschenkt.

Restaurant Coulisse in de oude lobby

Ook de locatie van het restaurant is niet mis, restaurant Coulisse is gevestigd aan de Oostenburgergracht waar je NewWerktheater vindt, wat voorheen als theater dienst deed. Wat vroeger de lobby was van het theater dat is waar je nu als gast plaats neemt. Klinkt allemaal best wel imposant wat mij betreft.

Schuif je aan bij Restaurant Coulisse dan staat je een avond (of middag op zaterdagen) easy fine dining te wachten. Een laidback sfeertje waar je lekker achterover kunt hangen terwijl wat je op het bord krijgt spannend, diepte van smaak heeft maar ook licht is. De gerechten zijn gemaakt van producten waarvoor de mannen langs lokale boeren, producenten en leveranciers zijn geweest en op zoek zijn gegaan naar spullen die voldoen aan hun kwaliteitseisen en die ook nog eens zo lief mogelijk voor het milieu zijn. Uiteraard betekent dit ook dat de mannen kijken naar wat er op dat moment in het seizoen floreert.

Eet je bij Coulisse dan prik je van een menu voor €65. Dit is uit te breiden met een extra gerecht (dagprijs). Á la carte bestellen kan dus niet. Een alcoholische pairing kost €42 en een non-alcoholische pairing kost €34.

Wijn en meer

Voor wijnliefhebbers hebben ze bij Coulisse zowel natuurlijke als klassieke wijnen. Maar je kunt ook kiezen voor een sake, biertje of een huisgemaakte non-alcohlische versnapering. Wat dacht je van een kombucha, thee of een vruchtensap?

Restaurant Coulisse
Oostenburgergracht 75
Amsterdam Oost
Lunch (alleen zaterdag) | diner

Openingstijden Coulisse:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met vrijdag van 18.30 uur tot 0.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur en van 18.30 uur tot 0.00 uur
Zondag gesloten

Foto: van de website van Coulisse geplukt

Zo kom je bij restaurant Coulisse

Ook interessant

Tags: Ze gingen in de leer bij Noma, The Jane en Pure C en nu openen ze Coulisse in Amsterdam | chef Tim van der Molen en maître Simon Witmaar werkten openen restaurant Coulisse in het NewWerktheater in Amsterdam Oost | nieuw restaurant in NewWerktheater in Amsterdam Oost | nieuwe restaurants in Amsterdam | nieuw restaurant Amsterdam Oost | net geopend restaurant Coulisse

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Bao buns Bo Nam build your own
Getest: de Bo Nam Build your own bao buns

Toen ik nog een kleine Sam was waren de tripjes naar de plaatselijke speelgoedwinkel in het dorp waar ik opgroeide...

Sluiten