6 nieuwe wijnbars waar we nu eindelijk wijntjes kunnen gaan nippen

Het coronavirus houdt helaas geen rekening met geplande openingen.

Deze zes wijnbars stonden gepland om open te gaan tijdens de intelligente lockdown of hadden hun grande opening een paar dagen voordat de Nederlandse horeca op slot moest. En nu dan eindelijk mogen ze voor het echie open! En ik kan je vertellen dat het druivennat flink gevloeid heeft om dat te vieren. Dus waar ga jij dit weekend inluiden? Misschien bij één van deze zes nieuwe wijnbars van Amsterdam?

Otto Volante

Op de Overtoom vindt je wijnbar en restaurant Otto Volante. Eigenaren Riccardo Russo en Odile van der Weele delen de liefde voor natuurwijnen en openden samen natuurwijnimportbedrijf Winestories. En nu hebben ze samen Otto Volante geopend. Een paar dagen voor de lockdown, maar nu dus opnieuw open. Leuke bijkomstigheid is dat Riccardo ook nog eens vreselijk goed kan koken. Je eet een driegangenmenu voor 39 euro. Oh en ze hebben het goddelijke brood van Levain et le vin op de kaart staan en natuurlijk de mooie gerechten van chef Ricco. Genoeg reden dus om eens een bezoek te brengen aan deze nieuwe natuurwijnbar en resto.
Meer over Otto Volante.

Bar PIF

Bar PIF is het jongere zusje van wijnbar Alex + Pinard op de Dapperstraat in Amsterdam Oost. Je kunt hier al vanaf lunchtijd terecht en vervolgens blijven hangen voor wijntijd en langer. Op de kaart (natuur)wijnen, charcuterie, kaas van Kef, kleine gerechten zoals ribbetjes , maar ook gerechten voor de grotere trek zoals papardelle met ragu van Baambrugse big.

Bellou Restaurant & Wijnbar

Bellou Restaurant & Wijnbar vind je op het Haarlemmerplein. Naar eigen zeggen een Amsterdams restaurant met een mediterrane keuken. Je kunt er ontbijten, lunchen, borrel met diverse kleine gerechtjes, planken met salami’s en hammen van eigen Italiaanse import, maar je mag natuurlijk ook blijven dineren. Binnen of op het zonnige terras waar plek is voor 70 man.

Clos Amsterdam

Clos Amsterdam op het Beukenplein in Amsterdam Oost is dé plek om handgemaakte wijnen, zomerse gerechten of charcuterie te scoren. Binnen of op hun ruime terras.
Meer over Clos Amsterdam.

Gertrude Amsterdam

Voor gezelligheid, wijntjes en eten ga je naar het zojuist geopende Gertrude Amsterdam. Deze cute spot waar je je voor even in Frankrijk waant met prachtige groene gevel vind je op de Bosboom Toussaintstraat.
Meer over Gertrude.

Café Parlotte

Café Parlotte is dé wijnspot op de Westerstraat in hartje Jordaan. Je vindt er zowel wat meer toegankelijke wijnen als complexe wijnen. Eigenaresse Margot Los was hiervoor sommelier bij De Klepel en Rijsel, dus ze kan je vast wel helpen met wat lekkers uitzoeken.

En dan opeens blijken er meer dan zes wijnbarretjes open gegaan te zijn. Een lezer tipte onderstaande nieuwe wijnbar.

De Wijnkaart Amsterdam

Bij de zojuist geopende wijnbar De Wijnkaart spelen Oost-Europese wijnen de hoofdrol. Je eet er internationaal georiënteerd eten bij. Wil je eens weten wat de ‘vergeten wijnlanden’ zoals Georgië, Roemenië en Moldavië voor mooi druivennat weten te maken dan moet je zeker eens even langs deze wijnbar op de Van Breestraat poppen.

Ook interessant:

Foto credits hoofdfoto: Pinar Kucuk

Tags: nieuwe wijnbars | deze wijnbarretjes zijn geopend tijdens Corona | nieuwe wijncafés | wijn drinken in Amsterdam | wijnrestaurants Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant 212 takeaway thuisbezorgd
Sterrenzaak Restaurant 212 komt met dinerboxen voor thuis

Vanavond lichtgerookte kreeft met asperges van sterrenchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot op tafel toveren? Lees verder

Sluiten