Mexicaanse catina Cabrón is het antwoord voor iedereen die een vleugje Mexico zoekt

Cabrón is jouw place-to-go als je opeens trek krijgt in Mexicaans voer.

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik kan nogal zomaar uit het niets de Mexican food koorts krijgen. En dan moet ik gewoon een loeigoede taco hebben, maar dan wel zoals de Mexicanen het doen. Met een mooie (blauwe) maïstortilla en getopt met bijvoorbeeld langzaam gegaard varkensvlees. En hé laten ze die nou toevallig bij Cabrón op de kaart hebben staan.

4x hier eet je de beste tacos in Mexico City

Cabrón Mexicaanse cantina in de Pijp

Naast tacos met pulled pork hebben ze ook tacos met jackfruit op de kaart staan zodat ook vegans een taco mee kunnen pikken. Sowieso staan er opvallend veel vegan opties op het menu van Cabrón. Dit omdat er gewoonweg veel vraag naar is tegenwoordig. Mexican food spot Cabrón wordt ook een beetje een mix van old fashioned Mexicaans eten en moderne gerechten. Dus als je op zoek bent naar klassiekers zoals coctel de camarones, birria, quasadillas of churros zul je niet teleurgesteld zijn. Om het geheel weg te spoelen (of te blussen) hebben ze mezcal (yay!!), tequilla en huisgemaakte biertjes die gebrouwd worden onder de naam Harry. Zeker eens een Harry voor jezelf laten tappen dus.

Cabron Amsterdam Mexicaans eten
Mexicaans restaurant Cabron Amsterdam

Mexicaanse cantina in Amsterdam

Armando Sacksioni is de man achter Cabrón. Vanaf het moment dat hij in contact kwam met de Mexicaanse cultuur, het waanzinnige eten en de Mexicanen zelf is hij verknocht geraakt. Zijn droom was een Mexicaanse cantina met een Mexican vibe, het eten en drinken uit het land, maar dan wel met de Amsterdamse humor en de no-nonsense sfeer. En zo werd Cabrón geboren.

Deze nieuwe Mexicaanse bar en restaurant is vorige maand stilletjes open gegaan.

Mezcal

Mezcal, oh wat hou ik van jou. Toen ik in de Mexicaanse regio Oaxaca was bracht ik een dag door met Asis Cortes van Casa Cortes. Zijn familie maakt al vijf generaties lang mezcal. De manier waarop mezcal gemaakt wordt is nog echt op een ambachtelijke wijze. De aguaves worden met een groot mes geoogst, in een kuil in de grond worden ze geroosterd, vervolgens klein gehakt met een bijl en fijn gemalen met een door een ezel of paard voortgetrokken steen. Het proces is tijdrovend en arbeidsintensief. Vooral ook omdat het jaren kan duren voordat de aguaveplant waarvan de mezcal gemaakt wordt rijp genoeg is om te oogsten en daarna is het maar hopen dat niemand je aguaveplanten steelt. Asis liet me een paar mezcalboerderijen zijn (palenques) en liet ons een paar mooie mezcals proeven in zijn eigen mezcaleria in Oaxaca City. Lees het volledige artikel over deze waanzinnige dag en hoe ik verliefd werd op dit drankje.

Cabrón
Albert Cuypstraat 166
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid
Ontbijt | lunch | brunch | drinks | diner | late night snack

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 0.00 uur (keuken open van 10.00 uur tot 16.00 uur en van 18.00 uur tot 23.00 uur)
Vrijdag en zaterdag van 9.00 uur 3.00 uur (keuken open van 10.00 uur tot 16.00 uur en van 18.00 uur tot 23.00 uur)
Zondag van 17.00 uur tot 0.00 uur (keuken open van 18.00 uur tot 23.00 uur)

Foto’s: website en Facebook Cabrón

[mapsmarker marker=”172″]

Tags: nieuw Mexicaans restaurant in Amsterdam | Mexicaanse cantina in de Amsterdamse Pijp | Mexicaans eten in Amsterdam Zuid | Mexicaanse bar en restaurant in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Benji's Amsterdam oost lunch
Benji’s opent een vestiging in Amsterdam West

Benji's is urban en chill en nu kunnen we in Amsterdam West ook van deze coole spot genieten! Lees verder

Sluiten