Cafe Knödel: pop-up takeout voor Oostenrijkse huisgemaakte knoedels

Een knödel is voor mij toch wel het ultieme Wintersportvoer.

Na een week een overkill aan knoedels maakten we altijd nog even een pitstop bij de plaatselijke supermarkt voordat we weer na huis reden. Tig pakjes soepen met knödels gingen mee naar Nederland. Tja mijn Chinese ouders hadden geen idee hoe ze een knödel moesten maken, dus kant en klaar van Knorr was de oplossing.

En wanneer we dan voor even weer in Wintersportgevoel wilden terugkeren ging er zo’n pakje open en lepelden we de bouillon en kleine of soms wat groter knödels naar binnen. Maar niets gaat boven een huisgemaakte kneudel en nu hoeven we niet helemaal naar Oostenrijk om deze gruwelijk fijne deegballen te happen.

Nu Cafe Remouillage vanwege de lockdown dicht is hebben ze deze stijlvolle zaak op de hoek van de Vechtstraat en de Trompenburgstraat omgetoverd tot Cafe Knödel. Eigenaar en chef Jonathan Sparber is afkomstig uit Oostenrijk en ook nog eens een geweldige kok. De combinaties die hij maakt en hoe hij van iets simpels zo iets smaakvols kan maken is echt bizar. Dus als ik van iemand deze ronde lekkernijen zou willen happen is het wel van hem.

Afgelopen vrijdag popten we even langs bij pop-up Cafe Knödel voor deze huisgemaakte kneudels. Je kunt kiezen uit verschillende soorten knödels. Wij hadden de knödel gemaakt van brood, uien en ei. De knödel is in dikke plakken gesneden en komt met een goddelijke jus met onwaarschijnlijk veel smaak van zacht gegaard rundvlees. Dit is echt zo goed.

De tweede knödel die we mee naar huis hebben genomen is een groene variant gemaakt van brood, een kruidengroentenpuree, uien en eieren. Verder mooie blaadjes snijbiet, geraspte kaas en burrata. Deze knödel is wat smeuïger en wederom om van te houden zo lekker.

Bij het bestellen kun je aangeven of je de knoedels warm wilt afhalen zodat je gelijk kunt beginnen met eten of dat je ze koud wilt hebben zodat je ze thuis kunt opwarmen om later te eten.

Deze tweede lockdown is vreselijk voor de Nederlandse horeca en ik hoop dat er snel een einde aan komt. Maar ik vind het wel te gek om te zien hoe ontzettend creatief sommige ondernemers ermee omgaan. Met een positieve instelling switchen ze naar een ander menu. Soms koken ze compleet anders dan je van ze gewend bent of ze grijpen naar ultiem comfort food dat heel dicht bij ze staat, zoals Jonathan. En ik kan je aanraden om heel snel even langs te gaan bij Cafe Knödel om zijn knödels te bemachtigen. En als je er toch bent kun je ook gelijk wat brood van As of een verrassings groentepakket meepakken. Wel even van tevoren online bestellen.

Cafe Remouillage = Cafe Knödel
Trompenburgstraat 111
Takeout
Amsterdam Zuid | Rivierenbuurt

Pick up tijden:
Donderdag tot en met zaterdag van 16.00 uur tot 20.00 uur

Plan je route naar Cafe Knödel

Ook interessant

Cafe Remouillage heeft een knodel pop-up takeout Cafe Knödel geopend | de leukste en lekkerste takeouts in Amsterdam | knödels eten

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Recept peren taartjes gebakjes galette flap
Perentaartjes met kardemom en Parmaham

Deze perenflapjes zijn zo knap en daardoor té leuk om te serveren aan anderen. Lees verder

Sluiten