Café Nieuw-Amsterdam het jongere zusje van Hannekes Boom en Cannibale Royale

Nieuw-Amsterdam vind je in het West-Indisch Huis, de oude HQ van de West-Indische Compagnie.

Een gebouw met historie dus. Dit is namelijk dé plek waar de bevelhebbers de GO gaven om het fort Nieuw-Amsterdam op het eiland Manhattan op te tuigen. En dat werd dus later New York.

Cafe Nieuw-Amsterdam eten zonder opsmuk

En nu anno 2019 heeft het team achter succesvolle concepten Disco Dolly, de Bloemenbar, Hannekes Boom, Meneer Nieges, Vergulden Eenhoorn en Cannibale Royale Café Nieuw-Amsterdam in dit gave pand geopend.

Een plek waar je iedere dag en ieder moment van het dag wat ongecompliceerd kunt eten en drinken van chef Onno Klein Langenhorst en zijn team. Denk aan een tosti-de-luxe, broodje bal, broodje filet of broodje ossenworst, maar ook een tortilla met ricottacrème, sla en Parmezaanse kaas voor de lunch. En dineren doe je bij Cafe Nieuw-Amsterdam met slakken, uiensoep of gepofte biet vooraf, daarna sliptongetjes, een biefstukje of geroosterde bloemkool. Een goede mix dus van klassiekers en wat modernere gerechten. En dan te bedenken dat je deze gerechten dus eet in een ruimte dat in 1617 nog als vleeshal werd gebruikt.

Maar ook voor een borreltje zit je bij het zojuist geopende Cafe Nieuw-Amsterdam goed. Bestel een natje en als droogje kun je bijvoorbeeld (vega)bitterballen, kaassoufflés, frikandelletjes of ossenworst bestellen. Liever oesters en/of (lever)worsten of paté van Brandt & Levie? Dat kan ook!

Café Nieuw-Amsterdam
Haarlemmerstraat 75
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | drinks | diner

Openingstijden Café Nieuw-Amsterdam:
Maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 10.00 uur tot 1.00 uur

Foto: van de Facebookpagina van Cafe Nieuw-Amsterdam geplukt

[mapsmarker marker=”249″]

Tags: Café Nieuw-Amsterdam het jongere zusje van Hannekes Boom en Cannibale Royale | team achter Hannekes Boom, de Bloemenbar, Meneer Nieges, Vergulden Eenhoorn, Disco Dolly en Cannibale Royale komen met Café Nieuw-Amsterdam op de Haarlemmerstraat in Amsterdam Centrum

Translate»
Lees vorig bericht:
Duurzaam handgemaakte servies The Table Amsterrdam
The Table Amsterdam duurzaam handgemaakt serviesgoed waar je hebberig van wordt

We zijn zo ontzettend bewust bezig met wat we eten. Lees verder

Sluiten