ESCOBAR brengt de Latino vibe naar de Pijp

ESCOBAR Amsterdam, de nieuwe food spot met Latijns-Amerikaanse en Spaanse gerechten in de Pijp, komt op het juiste moment. De dagen worden langer, de avonden worden zwoeler en de lege stoelen op de terrassen worden schaarser en schaarser. Dit net geopende restaurant bij de Albert Cuypstraat is één en al tranquilo tranquilo en past dus perfect bij waar de meeste mensen naar op zoek zijn: Een relaxte spot voor een zomers hapje en een drankje.

Direct reserveren bij Escobar

ESCOBAR Amsterdam een vleugje van Ron Blaauw

Achter deze nieuwe latino spot in de Pijp zitten Willem Alberts en Roderick Kunst. De mannen hebben knalhard gewerkt om ESCOBAR mogelijk te maken. Na een half jaar verbouwen en flink wat bloed, zweet en tranen te hebben verloren in die periode hebben ze nu een te gek nieuw restaurant bij de Albert Cuyp neer weten te zetten. Beide mannen hebben hiervoor bij Ron Blaauw gewerkt en Ron komt regelmatig langs om de mannen te helpen met de kaart en de gerechten.

Van Spaanse tapas tot aan Zuid-Amerikaanse bites

Als we afgelopen zaterdag aankomen bij ESCOBAR staat Roderick op het terras iedereen van een plekje te voorzien. ‘Neem lekker plaats,’ zegt Roderick vrolijk. De meiden en jongens in de bediening zijn minstens zo attent en vrolijk. Één van de meiden vertelt enthousiast dat ze een jaar in Barcelona heeft gewoond en dat ze gek is op de tapas van dit nieuwe restaurant. Ze straalt helemaal als ze ons antwoordt wat haar favoriete tapas op de kaart zijn. Ze raadt ons de Paleta Bellota en de ansjovis aan. Wij weten het te presteren sardientjes te bestellen (het zou wel de hitte zijn geweest), maar krijgen daarna alsnog de ansjovis. En zo hebben we zowel de sardientjes als de ansjovis geprobeerd. De kaart staat verder vol met dit soort heerlijke kleine gerechtjes uit Spaanstalige landen om te delen. Van Spaanse klassiekers zoals albondigas en patatas bravas tot aan Peruaanse ceviche en Mexicaanse taco’s.

Eten op het terras in de Pijp

Het is gezellig druk op het terras van deze sympathieke tent. ‘Hoe waren de sardientjes?’ Vraagt Roderick. ‘De smaak was prima, een beetje gepriegel met die graatjes,’ vertel ik hem. (Ook al zeggen ze dat je het visje met graat en al kunt eten, ik vind die botjes in mijn mond niet fijn). ‘Hmmm, nee ze moeten van de kaart hè,’ zegt hij. ‘Het is leuk als je aan het strand zit, maar hier past het niet. Ze gaan eraf. Dan heb ik mooi weer ruimte voor wat anders lekkers.’ En dit is juist hetgeen ik te gek vind aan ESCOBAR, ze willen echt wat moois neerzetten. Een plek waar iedereen wíl zijn voor crimineel lekkere gerechten en een sfeer waar je ‘u’ tegen zegt.

Verder zijn ook de boneless ribs (umami experience check!) en de foie gras met crispy banaan het omfietsen waard.

Barhangen of wat happen

Maar ook met minder weer is ESCOBAR Amsterdam een te chille plek om te zijn. Binnen bar hangen met een margarita. Yes please! Of een vorkje prikken terwijl je zo de open keuken in kunt gluren is ook niet verkeerd.

En als Ajax moet spelen, zou het zomaar zo kunnen zijn dat je hier de wedstrijd kunt volgen. Dus als je op zoek bent naar een beetje chillness in de Pijp, weet je waar je moet zijn.

Reserveren bij ESCOBAR

Een tafel reserveren bij ESCOBAR? Wel zo handig en zo weet je zeker dat je een tafeltje hebt. Reserveren kan hieronder.


ESCOBAR Amsterdam
Eerste Sweelinckstraat 10
Amsterdam Zuid | De Pijp
Ontbijt | lunch | brunch | drinks | diner

Openingstijden ESCOBAR Amsterdam:
Zondag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 9.00 uur tot 3.00 uur

[mapsmarker marker=”290″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Cedars. Uit eten met korting
Libanese bites happen met meer dan 50% korting

Ik ben gek op Libanees eten. Hummus, mouharara, Libanees brood en andere mezze Lees verder

Sluiten