Verse truffel en goddelijke pasta’s bij Ferilli’s

Wie weleens een voet over de drempel van The College Hotel heeft gezet weet wat voor een bizar fraai hotel dit is. Sindskort zit er een nieuw Italiaans restaurant in dit hotel: Ferilli’s at the College. Een goede reden om weer eens een bezoek te brengen aan The College Hotel.

Direct reserveren bij Ferilli’s at the College

Ferilli’s at the College Italiaans restaurant

We worden door de Italiaanse ober begroet met een hartelijke buenosera en de toon is gezet want de rest van de avond komen we absoluut niets te kort en worden we volledig in de watten gelegd. En je kunt het zo gek maken als je zelf wilt bij Ferilli’s at the College. Beginnen met een bubbeltje en oesters, daarna antipasti, een primo, gevolgd door een secondo en iets dolce.

Firelli's at the College Italiaans restaurant

Ik wilde beginnen met iets kleins om op te knabbelen, dus ik bestelde een insalata Nizzarda (met verse tonijnsteak). Lekker even rustig inkomen dacht ik, maar niets daarvan. Ik krijg een mega salade voor mijn neus en I loved every bite of it. Stiekem prik ik ook van de vitello tonato aan de andere kant van de tafel. En de tonijnmayo is gruwelijk lekker. Gelukkig vond de chef dat ook, want je krijgt er nog een kommetje bij met extra saus. Kijk dat is pas begrijpen wat je gasten willen. Je kunt je wel voorstellen dat dat kommetje volledig schoon gelikt retour ging naar de keuken.

Italiaans restaurant Firelli's

Nadat ik op de kaart had gegluurd had ik al besloten wat ik na de salade wilde, maar onze Italiaanse host gooit roet in het eten als hij ons toefluistert dat hij een wel heel erg bijzonder gerecht heeft voor vanavond. Een gevalletje off the menu: Een cacio e pepe met verse truffel. En weet hij te vertellen, de truffel komt uit Umbrië en wordt iedere week vers aangeleverd. Ok, dat verandert alles. Ja doe ons die maar!

Firelli's Italaans restaurant Amsterdam Zuid

Onze Italiaanse vriend schenkt er nog een killer bijpassende wijn bij en dit is alles wat we nog willen. De pasta is perfect al dente en met de smaak zit het ook snor. In stilte peuzelen we dit heerlijke pastagerecht op.

Firelli's at the College Amsterdam

We mogen niet weg voordat we een kamille likeurtje naar binnen hebben genipt en vrolijk en voldaan waggelen we met onze handen op onze buiken naar buiten. Wat een topavond.

Oh en wist je dat Ferilli’s at the College ook een te gekke tuin heeft met terras. Helaas hadden wij een typische Hollandse zomeravond (lees: Veel regen), maar op mooie dagen is het wel heel erg chill dineren in de tuin van the College Hotel.


Reserveren bij Ferilli’s at the College

Wil je er zeker van zijn dat je een Italiaans vorkje kan prikken bij Ferilli’s? Dan is reserveren wel zo slim. Een tafel reserveren kan hieronder.

Ferilli’s at the College
Roelof Hartstraat 1
Amsterdam Zuid
Ontbijt | lunch | brunch | diner | terras

Openingstijden Ferilli’s:
Dagelijks van 11.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”385″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
De Tulp Amsterdam bar restaurant
De Tulp kleurrijke nieuwe spot in de Pijp

De Tulp kan toegevoegd worden aan het lijstje nieuwe spot in de Pijp. Lees verder

Sluiten